MieMie ja chyba nie jestem na biezaco bo nie wiem co za warsztaty nagrywasz. Napisz cos wiecej,brzmi ciekawie
apropo Twojej pralki, oplaca ci sie ja naprawiac? Zeby nie wyszlo tak ze za naprawe mozna byloby kupic nowa? Ja mam wszystkie sprzety ubezpieczone w domu na 5 lat. 5 lat to ponoc max czas do kiedy sprzet dzialal bedzie bez zarzutu, oczywiscie te tansze marki maja gwarantowane bez usterki nawet 2 lata tylko. W ramach mojego ubezp jest wymiana kazdego z urzadzen domowych jesli cos sie spsuje
Ubezp nie jest b.drogie, wiec co kilka lat wychodzi na to ze bede wymieniac albo pralke albo zmywarke i tak w kolo
A tak naprawde to pelna cene sprzetu place tylko na poczatku, pozniej juz tylko skladki ubezp. Tak to wlasnie funkcjonuje, do czego doszlo co? Dawniej wszystko sie naprawialo a teraz ??? Ogladalam ostatnio program na bbc, okazujue sie ze jakosc sprzetu agd nie jest ta sama jak kiedys, teraz wrecz celowo robi sie kilkulatki aby konsumenci mogli co kilka lat wymieniac wlasnie. Szok. Do czego doszlo
Aia ja spie dosc dobrze, z tym ze pozno chodze spac, nawet kolo 1 czasem 2. Dzieki temu dotrwam do rana bez pobudek. Ale u nas pogoda deszczowa, 18-20 stopni
ogladalam wlasnie pogode w PL i ponoc te upaly maja odchodzic powoli, wiec moze pospisz
k8 czy to znaczy ze wy pod dwoma koldrami spicie
? ze ja o tym nie pomyslalam,szczegolnie teraz jak jestem w ciazy
) bo mnie to juz nawet superkingsize koldra nie starcza (260x220cm)
sciagam z meza rowno kazdej nocy hihihi
marcia331 zrobilam dokladnie to samo 3 dni temu,hahah
tyle ze ja musialam czekac do nastepnej nocy aby wyprac, u mnie taryfa nocna jest kilkanascie razy tansza niz w dzien wiec ustawiam czasomierze w pralce, zmywarce, maszynie do chleba itp i te sprawy zalatwiane sa u mnie noca
no wiec pralam wczoraj zamiast przedwczoraj, to sie nazywa mashy brain
))
aaaaa marcia pytalas o pomysl na danie na upalny dzien, ja bym p[olecila makaron z mozzarella. Jako pol italianiec gustuje w kuchni wloskiej
a robisz to tak: gotujesz dobry makaron al dente,najlepiej penne albo linguine, w miedzyczasie kroisz w dosc gruba kostke pomidora, mozzarelle, dodajesz duzo porwanych lisci swiezej bazylii, solisz,pieprzysz i polewasz obficie oliwa z oliwek. Nastepnie rozkladasz na talerze ugotowany odcedzony makaron, na wierzchu rozkladasz te salatke z pomidorami i mozzarella i voila! makaron moze byc zimny,nie musi byc goracy,w obu wersjach jest git. pamietaj o oliwie, ona ma byc tam odczuwalna aby makaron nie byl suchy
inna wersja to taka ze robisz wszystko jak powyzej, oprocz wkrojenia bazylii, wkladasz do piekarnika i zapiekasz, pozniej sypiesz bazylie na wierzch jak juz podpieczone. Ale ja osobiscie wole bez pieczenia
Agnieszka72 jestem pod wrazeniem! Bardzo efektownie sie urzadziliscie, dodawaj wiecej zdjec. Ja z checia popatrze. WIdze ze Ikea u Was tez zagoscila? Ja planuje te biblioteczke ktora masz ustawic wzdluz sciany glownej w jednym z przedpokoi, bo brakuje mi juz miejsca na ksiazki. Po Swietach chce zwiezc moje ksiazki z PL to juz wogole nie bedzie mowy.. ehh taki zbieracz ksiaqzkowy ze mnie jest. I z mojego M tez
Olga ja nie wiem czy cie to pocieszy ale ja tez jestem snieta i tez nie mam sily na nic.. jak ja dziekuje Bogu ze moj M pracuje z domu, mam ogromna pomoc z jego strony dzieki temu. A ty pracujesz? Ja np u siebie widze ze kiedy pracuje to bardziej jestem zorganizowana w domu, wiecej robie jakos w takim cugu. Nienawidze bezczynnosci a wlasnie na nia cierpie odkad jestem na zwolnieniu..Olga mysle ze jak dziecko sie urodzi to da nam taka sile i motywacje ze hej. Nie smiej sie tylko, ja zamierzam sie doktoryzowac jak Nataszka przyjdzie na swiat
kakakakakarolina znowu sie uchichralam z ciebie, tym razem ze swietoszkow z pierwszych lawek
kruszki easy, easy kobieto. Daj na luz. Choc z drugiej strony wielki szacun! DObra istotka z ciebie
anulka nadal trzymamy, bedzie OK
jjustyna zazdroszcze tak dlugiej mozliwosci aktywnosci
no a teraz nogi do gory i oczekiwanie na godz 0
Ratina bardzo mi zaimponowalas swoimi pasjami z dziecinstwa i mlodosci. Szkoda ze nie kazdy ma warunki domowe lub mentorow (w postaci rodzicow) ktorzy go pokieruja i zaszczepia jakies hobby.
gosha szanuje twoje poglady i jednoczesnie nie zgadzam sie z czescia z nich. Ale juz nie pisze z ktora i dlaczego
) szczerze to wolalabym pogadac bo piszac to sie tak nie mozna wygadac jakby sie chcialo
no a u mnie tak:
-zgaga
-dziecie moje zacumowalo pod zebrami i ani sie ruszy
-niezadowolenie z powodu podwyzszonego cukru a co z atym idzie diety bez cukru!
-chce wygrac w totka i wrocic do POlski, otworzyc pensjonat w gorach, najchetniej w Beskidzie Zywieckim.. marze o tym ostatnio
-zgaga
-od piatku zaczynamy urzadzac pokoik dla Nataszy
-musze zamowic firme do prania dywanow w calym domu
-wkrecilam sie w 40latka i ogladam codzinnie po 2 odcinki z netu
-zgaga!
- w tym tyg jade do pracy odwiedzic ich coby nie zapomniec jak tam dojechac i z kim pracuje
) w sumie od lutego jestem na zwolnieniu, a wracam za rok
LeRemi, Exotic, Kruszki angielki moje drogie, jestem lekko zdesperowana, u mnie w ToysRus nie ma naklejek i recznikow do mojej serii, czyli jungle fun..:-( sprawdzalam online i nie da sie zamowic do domu, nie wiem czemu ale jest info ze home delivery not available.. tak sobie pomyslalam jakby bylo u ktorejs z was to wplacilabym wam cash za to i pr\zesylke na konto i moze byscie mi wyslaly? wiem ze to chore, ale nakrecilam sie lekko na to. Wariatka
Dziewczyny ale posta walnelam co? Chyba pierwszy raz w mojej karierze,ha
Aaaa i nic nie palilam