reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

O ja też bym nie chciała trafić na porodówkę po zjedzeniu kilograma bobu.

A wczoraj jak moja przyjaciółka rodziła, miałam bóle brzucha, skurcze jakieś chyba przepowiadające, wieczorem kibelek był grany, a na koniec wymioty. Też się bałam że zaraz zacznę rodzić z tego wszystkiego.

Exotic, mój to kiedyś powiedział, że mógłby założyć taką działalność gospodarczą i zawodowo zająć się goleniem ci...k. Ale jakoś teraz się nie garnie, hehe. Chyba mój obecny profil nie jest specjalnie pociągający.

reklama
Witajcie kochane ciężarówy!!
Kurczę przez kilka dni się zaszyłam, tylko wieści z wizyt podczytywałam żeby patrzyć czy się jakaś nie sypie i proszę, już sobie pluję w brodę. Ominęło mnie spotkanie z krakuskami!! Dziewczyny następnym razem ja też się piszę!!:tak::tak:
Przed chwilą przeczytałam o Dzag- o rany, to już:szok: to własnie cały urok porodu, nie znasz dnia ani godziny... można sobie przepowiadać, chodzić z rozwarciem czy bez, a i tak dziecko najlepiej wie kiedy wyjśc. Ciekawe czy już po.... aaaaa:szok::szok: Będę tu zaglądać co 10min teraz:-D

Ktoś tu o bobie napomina, ja to codziennie jem po pół kilo, niedługo mi łodyga z bobem za przeproszniem z tyłka wyrośnie:-D całe szczęście mam jakiś fajny organizm i bez akcji jest u mnie po takim jedzonku;-)

Sopelek ja sie dziwie że ty sie tak ładnie trzymasz, 35tydz to już w ciąży bliźniaczej ciąża donoszona. Byłam pewna że bliźniaki pierwsze na świat wyskoczą a tu proszę:blink:

To ja muszę wejść na allegro i wkońcu zrobić ostatnie zakupy do torby, chyba termin mam najwcześniej a ja tu sobie na luziku nic nie robię, trza zebrać się w garść i to zamówić... ojć już mnie kieszeń boli, wczoraj w polecanej przez was aptece tej gemini 250zł mi pękło, masakra! Ale i tak zaoszczędziłam ze stówke dgdzieś, bardzo dziękuję "odkrywcy" tej apteki:happy2:
No to jeszcze lecę na inne wątki

kruszki, kurcze, odezwij sie...!

dzag, rany boskie! a wiec to już:szok: trzymam za Ciebie kciukasy mocno! dzag chyba nic nie przeczuwala ... nie kojarze by pisala o skurczach czy o czyms takim... a wiec i u nas sie moze zaczac w najmniej spodziewanym momencie ... chyba jednak pojde spakowac torbe do konca..

sopelku
, Ty to wlasciwie jak juz to powinnas pierwsza z nas rodzic :p wiec sie nie martw ;) przeciez masz blizniaki, a wiec ciąża jest juz wlasciwie donoszona u Ciebie. o tym ze juz mozesz rodzic swiadczy tez to że lekarze odstawili Ci fenka...

mnie tak swędzi ta wysypka że masakra :baffled: całą szyje mam dookoła obsypaną przez łancuszek, i jedno przedramie... a przeanalizowalam to jakich kosmetykow uzywalam...i uzylam przedwczoraj wieczorem - a wysypki dostalam wczoraj rano na przedramieniu- kremu do ciala babydream ktorego uzywa moja mama , bo musialam czyms posmarowac wyschniete rece a zapach kremu do rąk zaczął mnie drażnić... czyzbym miala uczulenie na te dzieciece kosmetyki.. :confused:

gosha_88 Możesz podac jeszcze raz ten link bo nie potrafie go znaleść

chodzi o tą aptekę? To tutaj Apteka Internetowa Gemini tylko trzeba się zarejestrować i od 249zł jest darmowa wysyłka kurierem, ceny mają rzeczywiście nieporównywalne, nie wiem jak oni to zrobili, każda jedna rzecz jest tańsza jak porównywałam z innymi "super tanimi" aptekami

edit: mała di bardzo możliwe że masz uczulenie na dziecięce kosmetyki, każdy reaguje inaczej.... w pierwszej chwili pomyślałam że masz może uczulenie na nikiel jak napisałaś że po łańcuszku, ale potem doczytałam że ci pierwsze na przedramieniu wykoczyło. Chyba że nosiłaś tam jakąś bransoletkę?

właśnie na ręce nic nie nosilam ...na drugiej nosze pierscionek, ale to od dawna... a bransoletki zadnej.

ale nie wiem...moze to jakos w polaczeniu z tymi upałami tak zadzialalo...moze skore w ciazy mam wrazliwsza. bo dopiero bedzie jak nie bede mogla dziecka myc /smarowac tym bo bede uczulenia dostawac:-D

a może na słońce masz uczulenie, w ciąży horomony inne to mogłaś nagle dostać. Mi teraz przez te upały skóra się buntuje, wyskakują mi jakieś krostki, swędzi mnie wszystko a smaruję się cały czas tym samym

Jezu oderwalam sie od forum na 2 godziny a tu takie Newsy !!!

Dzag trzymamy kciuki za Ciebie i Malenstwo !!!

AAAA JAKIE NEWSY????

zaraz znajde, ale - aaaaaa! to juz??? :)

edit: juz doczytałam,
dzag, kciukow miljony, trzymajcie się dzielnie!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a tak w ogole, zakladamy watek o symptomach zblizajacej sie godziny 0?

Ostatnia edycja:
No to Dzag sobie posprzątała...chyba,że zaczęła się z meblami szarpać i od tego dostała skurczy...oby wszystko poszło dobrze!!!!!!

A ja jestem załamana...zamówiłam w czwartek mebelki ze sklepu internetowego (sklep działa od marca,ale nie miał żadnych złych opinii) i słuchajcie wysyłka miała być w ciągu 3 dni od zaksięgowania kasy.Ja pieniądze wysłałam od razu,więc w piątek napewno mieli na koncie i do dzisiaj cisza...Nic się nie dzieje...Napisałam do kolesia maila i też cisza.....Jak się okaże internetowym oszustem to jestem do tyłu 800zł :(:(
Boję się jak nie wiem,nigdy za tak dużą kwotę nie kupowałam nic przez internet....

reklama
Ratina kurcze, nie fajnie z tymi mebelkami. Ale masz rację że z tymi zakupami przez internet to zawsze jest strach. Ja się zastanawiam nad łóżeczkiem i też staram się czytać wszystkie komentarze, ale to się nie zawsze pokrywa z rzeczywistością. Czasem można się nieźle naciąć. Dlatego zaczynam się stresować czy jak teraz zamówię to zdąży mi wszystko dojść na czas.
A Ty nadal w Łodzi siedzisz czy już w Wawie? Nie zmieniły Ci się plany odnośnie miejsca porodu?

Właśnie dzwonił do mnie M. i stwierdził że zamówił drewno na dach i w sobotę nam przywiozą. Po miesięcznym przestoju na działce znowu coś się ruszy. Ponieważ w tygodniu nie mają kiedy robić więc obstawiają 3 najbliższe soboty na zrobienie dachu. Mogliby się tak wyrobić żeby zdążyć to skończyć przed moim porodem.

Do góry