reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

No dzisiaj to dałam czadu :eek:. Nie wiem o której wstałam bo nie patrzyłam na zegarek, ale się mocno zdziwiłam jak robiąc śniadanie zaraz po wstaniu, jeszcze w piżamie, usłyszałam w radio, że jest 11:00 :szok:. Spać w nocy nie mogłam bo myślałam, że się ktoś wkrada do domu. Łaził ktoś po podwórku, drzwi stukały. A to dziadek mojego M się o 3:00 zebrał coś robić na obejściu... Rany boskie! A ledwo kilka dni temu mój M dostał reprymendę od babci jak się kąpał o 22:45, że „w tym domu nie ma żadnego rygoru! Żadnej ciszy nocnej! A ona śpi za ścianą a my ta wodę puszczamy i puszczamy!”. Zwariuję :wściekła/y:. Jeszcze jakieś półtora tygodnia oczekiwania na info z banków, czy ktoś nas poratuje kredytem na mieszkanie. Chyba codziennie wygospodaruję pół godzinki na zdrowaśki w tej intencji…:-p

”k8libby” pisze:
Co do wakacji, eh. W związku z ciągłymi naszymi finansowymi problemami, nigdy nie byliśmy na zagranicznych wakacjach.
”-Aia-” pisze:
My na wakacje jeździmy zwykle minimalnym kosztem. Jak gdzieś dalej w świat to namiot, butla i kupa dobrych chęci. Naprawdę podróże po Europie w tej formie wychodzą taniej niż klasyczny urlop nad polskim morzem np.
Dokładnie. Wakacje za granicą mogą być nawet dużo tańsze niż w Polsce. My z M (i znajomymi) do tej pory jeździliśmy raz w roku w Alpy na 2 tygodnie. Szwajcaria albo Włochy. No i oczywiście namiot, butle gazowe, proste niezdrowe jedzenie z Polski, itp. Razem z dojazdem (liczonym oczywiście na kilka osób w samochodzie) taki wyjazd potrafi nas wyjść do 1500,00 zł. Oczywiście nie obkupujemy się w niepotrzebne rzeczy na pamiątkę, nie stołujemy się knajpach, bo nie ma kiedy ;-). Na cały dzień wychodzi się w teren. Dla hotelowych osób katorga. A dla nas – raj :-D.
Choć z drugiej strony – żeby wakacje były fajne wcale nie trzeba wyjeżdżać z Polski, wystarczy udać się w miejsce, które się uwielbia – tak jak k8libby. Ja mogę być byle gdzie, byle to były góry :-D. Do tej pory – jak było kiepsko z kasą – zdarzało się, że spaliśmy po prostu gdzieś pod krzakiem albo na werandzie leśniczówki :-p. I super było. No z Bąblem teraz pod krzaki nie pojedziemy ;-), ale hotelowym dzieckiem to on raczej nie ma szans być :-D.

marcia331, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!

Dobra, zabieram się do życia. Czeka pranie i prasowanie. Proza życia.

reklama
Marcia no to stu lat i 5 dzieci :-D :-D

Doti hah nie żartuj, że twoja mama to Emilka :-p już wymyśliłaś jak druga nazwiesz? musisz na N :-p

mój mąż właśnie wpadł się przebrać, bo taki upał, mi każe siedzieć w domu, babcia z Laurą wróciła z placu, też ledwo żywa, dobrze że w domu chłodno :szok:

Marcia wszystkiego naj naj naj :)

ja ma lenia, na obiad nie mam pomyslu

LaRemi kurcze widzialam na stronie u nas counsilu zeby sprawdzac jaka ma pogoda byc bo sklepy moga zamknac w razie czego :O ale jaja
podgladam Wam

Co do wakacji to ja wlasnie jestem z tych hotelowych a najlepiej wyjazd gdzie wszytko wliczone w cene drinki na basenie jedzenia duzo i dobrze i masa rozrywek, i musze powiedziec ze takie wakacje tez do drogich nie naleza w zeszlym roku polecielismy w kweitniu do maroko na 10 dni w hotelu 5 gwiazdkowym z przelotem i wszytkim doslowenie wliczonym w cene zaplacilismy 700 funtow za dwie osoby czyli jakies wtedy 3,500 zl gdzie sam przelot dosc drogi jest bo to afryka juz jakby nie patrzec i 10 dni....
znajoma ostatnio byla na majorce z coreczka 3 letnia za 320 funtow czyli jakies 1.600zl na 7 dni tez wszytko wliczone w cene czyli alkohol i jedzenie plus rozrywka dla dzieci areobiki w basenach itp hotel 3 gwiazdki jak szukasz dobrej oferty to znajdziesz;)

Pamietam jak za czasow licealnych ze swoim piwrwszym chlopakiem co roku jezdzilismy na kwatery i to takie najtansze za 20/25zl na dobe do Karwii nad morzem i kazde z nas musialo miec po ten 1000zl bo jadlo sie w knajpach i budkach wiec to duza nie jest roznica a mozna zaznac troche egzotyki jesli ktos lubi, ja gor nie cierpie z racji tego ze jestem leniwa i nie chce mi sie po nich chodzic w ogole nie widze nic fajnego w chodzeniu z ciezkim plecakiem bycia spocona itp takze ja bardziej bierne holidejowanie preferuje;)

LaRemi, Kruszki - a co to sie u Was z pogoda dzieje u mnie wczoraj byl upal a dzisiaj chlodno i wietrznie troche? zeby sklepy zamykac to jakis kataklizm chyba sie dzieje hehe

Marcia - Wszystkiego Najlepszego:-)

Kruszki Exotic to u was nie bylo wczoraj takich burz? u nas najwieksze centrum handlowe ewakuowali, bo zatapialo, i to tylko jakies 15-20 min padalo. Ale w wiadomosciach widzialam co sie dzialo w Irlandii, wiele gorzej niz tu, bo to szlo wlasnie stamtad. W Anglii takie burze to szok!!!

Piekarnik mi sie zepsul!!!!!!!!!:szok::szok::szok: Boshe, nie!!! chcialam milky way'a piec, dopiero co znalazlam przepis, doooooopa:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Heh poczytalam o porodach lipcowek.nie dosyc ze jest goraco ,to jeszcze bardziej sie spocilam.Znow przez te upaly bedzie cisnienie skakac:baffled:
Irisson na serio.Kurcze a ja zapomialam o imieninach mamy:baffled:Dobrze ze o tym wspomnialas
A i jeszcze mialam ci podziekowac za podpowiedz o platkach bobovity
Teraz Luizka codziennie sama dopomina sie o platki bo te sa mniej slodkie:tak:A moj dzidz mial sie nazywac Mariolka,Amelka,Nataszka albo wlasnie Ninka.
No i po dlugim rozmyslaniu doszlam do wniosku ze do Luizki najbardziej pasuje wlasnie hm....Nina.
W domu mowia ze znow wymyslam zamiast ,,normalne imie wybrac''i podsowaja jakies ,,Anetki albo Agnieszki.Ale ja chce zeby moje dziewczyny mialy takie mniej spotykane przynajmiej na wsiach imiona
Marcia wszystkiego naj naj naj.

Ostatnia edycja:
reklama
A co do tematu chleba... kiedyś jak nie najadłam się chleba to byłam cały dzień głodna, nieważne co bym zjadła na obiad, chlebem musiałam zajeść :-p ale teraz jem mało i nie przepadam za tymi wszystkimi chlebopodobnymi produktami. Jeszcze przed ciążą wpadłam na pomysł, żeby samej piec chleb, ale u mnie zawsze jest zapał i dużo chęci a potem jakoś tak mi się zapomina to zrealizować :-D Ale teraz natchnęłyście mnie wizją pysznego, pachnącego chleba z chrupiąca skórką i może w końcu ten pomysł zrealizuję. Tylko piekarnik mi szwankuje, nowy dopiero kupimy na nowym mieszkaniu i zastanawiam się nad tą maszynką. Mart jaką ty masz? Chleb jest tak samo dobry jak taki z piekarnika?

A u mnie znów skwar, od niedawna nienawidzę upałów :angry:

Do góry