reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Marta, jeszcze przed obiadem poszły bułeczki czy już po:-)? Ja po obiedzie, mama pomyła mi podłogi, wymyła wannę. Na deser będą truskawki ze śmietaną, zawsze jem z jogurtem ale dziś mnie naszło na śmietanę w ramach nadrabianie kalorii:-) Ja mam natomiast często ochotę na jajka z majonezem, pomidorem szczypiorkiem i kukurydzą, a ja majonezu nigdy nie lubiłam i zawsze po nim się źle czuję więc jem to tylko w soboty na śniadanie. Dziewczyny zaczyna się sezon na moje ulubione grzyby - kurki, jecie w ciąży takie leśne grzyby, tych z plantacji nie lubię? Kurkę też można pomylić z jednym śmiertelnym gatunkiem no i są ciężkostrawne.

doti, moja Mała wbiła się tak w żebro, że bolało jak diabli. Mój gin mi mówi, że nie mam ani grama tkanki tłuszczowej i u mnie bez usg on widzi gdzie są poszczególne części ciała Ulci, no jak nogę wyciągnie w nocy, to mam wrażenie, że mi skórę przebije, ale i tak kocham te ruchy. Nie przesuwaj nic sama, może jak mama przyjedzie to Ci pomoże?

reklama
Asia.85 bułeczka poszła przed obiadem, a jak. Obiad już też zjedzony. Aż mam jakąś kolkę z przejedzenia.
Zazdroszczę ci chudości, przynajmniej możesz jeść i się nie stresować ile przytyjesz. Ja to cała jestem taka mięciutka pulchniutka teraz. Brzuch duży, ale mięciutki, i mam wrażenie że jest jeszcze zapas ciała na rozciąganie.

Doti nic nie przesuwaj, bo jeszcze rodzić od tego wysiłku zaczniesz. Jeszcze trochę poczekaj do takich operacji.

Wczoraj była u mnie moja najlepsza przyjaciółka, która zaraz rodzi, zrobiłyśmy sobie fotki z brzuchami. I obie się dzisiaj wzruszyłyśmy, że przyjaźnimy się 22 lata, bez żadnych przerw, jesteśmy razem od 8 roku życia non stop. I teraz jeszcze razem prawie jednocześnie zostaniemy mamami. Mamy takie same wielkie brzuchy. Na pewno nasi znajomi z podstawówki nie przypuszczają, że te dwie papuszki są do dzisiaj razem i to jeszcze w ciąży jednocześnie.

Trochę posprzątałam i poprasowałam. Powinnam jeszcze podłogi pomyć ale na to już nie mam siły. Będę musiała znowu mamie to zostawić, a strasznie nie lubię jej tym obciążać. Zaraz zabieram się za obiad. Będą kotlety z piersi kurczaka z ziemniaczkami i surówką. Czyli tradycyjny obiad. Wczoraj mam coś o gołąbkach wspominała i narobiła mi ochoty. Tylko że ja sama nigdy ich nie robiłam. Kiedyś zrobiłam takie bez zawijania z winiar, ale to nie to samo co zwykłe. Muszę mamę namówić żeby zrobiła któregoś dnia zwykłe to znowu będzie obiad na dwa dni.

Mart super mieć taką przyjaciółkę ! a co obie będziecie mieć? dzieci też skazane na przyjaźń :tak:

ja właśnie zeżarłam ryż z sosem słodko-kwasnym i coś moje dziecko zaczęło szaleć, bo tak to cisza od rana i już zaczęłam się martwić :baffled: niby coś tam puknęło, ale nie tak jak zawsze..

Marta, nie ma tak dobrze, ja się stresuje żebym przytyła:-) Słodkie z tą koleżanką u mnie raczej nie dzieciaci - kariery robią;-)
Przyszedł M z paczką od naszego Pana z allegro, zmykam.

no dziewczynki i co taka cisza tutaj, ide popatrzec czy te lipcowki sie tak sypia szybko faktycznie :)
mam przeczucie, ze u nas sie zacznie za chwile, kto wie czy nie lada dzien, zobaczycie, tak czuje

No i pisalam,laptop zgasl i teraz od nowa:baffled:Tylko zapomnialam co mialam napisac.
Asia u mnie zdecydowanie za duzo tluszczu na brzuchu zeby sprawdzic:baffled:Pozostaje mi tylko wierzyc ze to byla np dupka tak wysoko,ale watpie bo gdzie nozki w takim razie?Taka kulka sie caly czas wyciaga to pewnie glowka:baffled:O niegrzeczny dzidz by byl.Super .Tz przyjechal,obiad w proszku.Na razie znikam,musze posciemniac ze pracuje bezustannie ,bezwytchnienia i nie mialam czasu zrobic obiadu;-)

wiec uwaga!
urodzila coreczka Jagodka :) waga 3700 i dlugosc 57cm
nie ciekawe tylko to ze skonczylo sie na porodzie kleszczowym o 3 w nocy
Czy to ja wygrałam :-D:rofl2: obstawiałam 3740 któraś trafiła 3700 ?? zdrówka dla młodej

Błonka 30h to tak jak ja:)) opis mi wystarczył zostaję w moim kolejowym :)

Ostatnia edycja:
Mój strajk tylko częściowo zakończony sukcesem, bo w końcu umyłam gary i wstawiłam zupkę warzywną...
Kupiłam też wędliny w nowym sklepie, gdzie ponoć wszystko ze starodawnych receptur. Za kiełbasę i kilka plasterków zapłaciłam 50zł! ale smaczne są...
Podjadłam trochę bez chleba. Od wczoraj nie jemy chleba, bo mąż stanął na wadze i z przerażeniem stwierdził, że mu 3kg do 100 zabrakło. Więc postanowiliśmy jeść lekko, noc smażonego, tylko z pary, bez ziemniaków, chleba i słodyczy... Cieszę się, bo z nim zawsze mi będzie łatwiej, bo jak patrzyłam jak się zajada białymi bułeczkami, to myślałam, że zemrę...

reklama
k8libby uważaj z tym chlebem. Jak chodziłam do diabetologa to największy nakaz dotyczył jedzenia chleba. Generalnie w ciąży w każdym posiłku powinny być węglowodany. Całe jaja z ustabilizowaniem tej cukrzycy polegały na tym, żeby jeść chleb i mieć spoko cukry. Pytałam co się stanie jak się nie uda powiedziała mi insulina bo chleb musi być ;-) u mnie skończyło się na 3 chrupkich kromkach na jeden posiłek wtedy wyniki były ok i tak jem do dziś.

Do góry