reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

ja się witam ciągle w ósmym miesiącu ;-)

wyprasowałam dziś górę ubranek i chyba zaraz zwymiotuję.. :-/

do końca dnia będę leżeć do góry brzuchem ale najpier pochłonę michę pierogów z owocami, które mąż ma zakupić w pobliskim barze mlecznym :-p

Wiktor ma dziś cały dzień czkawkę a ja skurcze :baffled: na szczęscie tylko denerwujące - nie bolące..

reklama
te ostatnie dni w ciąży są tak irytujące, a jak się jeszcze usłyszy "do porodu, to daleko jeszcze.." w 40tyg. to ręce opadają...:sorry2:

Katjusza ja właśnie przejrzałam moją "tetrę" ehh na sama myśl o jej praniu i prasowaniu to mi się nie chce :sorry2:

Czesc dziewczynki. Wreszcie nadrobilam zaległości przynajmiej na ogólnym wątku.
Podziwiam pracujace dziewczyny.Ja bym padla w pracy z 1000 razy.No ale jak praca nie stresuje,tylko ,,relaksuje''-mam na myśli tu Aię no i zdrowko pozwala to można pracowac.Przynajmiej czas szybciej leci.
Ja tez jestem zawsze rozczarowana jak mam np 33 i 5 dni a gin wpisuje 33 tyg ciazy
Właśnie wcinam czekolade bo mnie mdlosci dopadłyNo nie wiem czy mi sie od tego polepszy.Właśnie Luizka uratowala mnie przed przedawkowaniem kalorii.(zabrała czekolade,wyniosła do tesciów)
ja juz nie patrze na wage bo zwątpiłam juz.
Mam to samo co w 1 ciaży.W tym samym tyg duuuzy skok.W ciagu 2 tyg 4 kg ale widac że to woda.No to teraz jeszcze do konca ze 6 kg spokojnie wskoczy.Ale to juz zostawie w szpitalu.Zmierzyłam brzuch.Wskazuje na 36 tydz.A obwód łooo matko 118.Kto da wiecej?
Wczoraj bylismy na tzw otwartych drzwiach Sprzet,zwierzatka ,karuzele itp Fajnie było.Luizka szalała z tz na karuzelach.A ja czerwona jak pomidor, tak mnie slońce przypieklo.
A dziś powrot do terazniejszości tzn sprzatanie,gotowanie itd.
Rety jak mnie boli i kuje szyjka przy chodzeniu.Nie zdziwilabym sie gdybym miała juz jakies rozwarcie.Codzień to gorzej mi sie chodzi a w sobote myslałam ze w miescie urodzę.
Zamówiłam wyprawke ta od przyszłego pracodawcy-mam nadzieję
l i pozwoliłam sobie na balsamy na celulit i rozstepy.Fajna taka niespodzianka.Nie byloby mnie stac na takie rózne ,,zbedne""rzeczy
No i wylicytowałam bujaczek Fischer za całe 56 zlMam nadzieje że bedzie dobry i sie przyda.
Tylko gdzie ja go poloze,chyba na glowie sobie. 009.jpg015.jpg

Załączniki

• 005.jpg
    005.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Wrocilam z plotek z kolezankami, odwiedzilam swoja prace, teraz leze w lozku i nic mi sei nie chce ;) moja psinka razem ze mna pod koldra oczywiscie bo to taki milaczek podkolderny :D mysle zeby ja obstrzyc sama bo tutaj terminy do psiego fryzjera sa po kilka miesiecy a ona juz wyglada jak miotla ;)

Szukam dziewczyny takiego albumu do kupienia na pierwzy rok zycia dziecka ze sie tam wkleja zdjecie usg opisuje jak mama i tata sie poznali nasze zdjecia z dziecinstwa pozniej pierwsza fota bobasa, odcis stopy i takie inne? widzialyscie cos takiego w necie?

ja tez z tymi miesiacami jestem zagubiona wiem tylko ze jestem w 8 ale od kiedy do kiedy to ja tez juz nie wiem jedne strony podaja tak inne inaczej ;) badz madry i pisz wiersze ;)

Wrocilam z plotek z kolezankami, odwiedzilam swoja prace, teraz leze w lozku i nic mi sei nie chce ;) moja psinka razem ze mna pod koldra oczywiscie bo to taki milaczek podkolderny :D mysle zeby ja obstrzyc sama bo tutaj terminy do psiego fryzjera sa po kilka miesiecy a ona juz wyglada jak miotla ;)

Szukam dziewczyny takiego albumu do kupienia na pierwzy rok zycia dziecka ze sie tam wkleja zdjecie usg opisuje jak mama i tata sie poznali nasze zdjecia z dziecinstwa pozniej pierwsza fota bobasa, odcis stopy i takie inne? widzialyscie cos takiego w necie?

ja tez z tymi miesiacami jestem zagubiona wiem tylko ze jestem w 8 ale od kiedy do kiedy to ja tez juz nie wiem jedne strony podaja tak inne inaczej ;) badz madry i pisz wiersze ;)
ja widzialam w empiku, i dostalam taki pod choinkę :)

No jak mnie denerwuje dzis laptop.Ciagle sie wyłańcza i posty gina.
Irisson cos mi sie wydaje ze wagowo juz zostałaś w tyle za mna.Jak bede na tydz po 2kg przybierac to ja dziekuje.Ale widac ze to woda.Tez kupilabym sobie urosept i lykala ale woda specjalnie zbiera sie przed porodem w razie zbyt duzej utraty krwi. Jeszcze opuchlizna jest w miare,wiec nie bede sie odwadniac.
Nie zapominaj ze twoja waga jest w cycach a ja mam male.Chociaz ostatnio ciezkawe sie zrobily.No i uda.Kuzwa nie moge na nie patrzec takie balerony teraz sa.Aby urodze to balsamy pojda w ruch oj pojda.
Pozatym po ciazy z Luizka został mi brzuch i bez ciazy mialam 95 w pasie:szok:To teraz nic dziwnego ze az tyle jest

dobrnelam przez te posty wszystkie! jezu ale piszecie i piszecie!
ja padam.. moze w koncu sie wyspie dzisiaj bez sikania...
chcialam poodpisywac wszystkim ale pisalabym do wieczora :)
moja znajoma wlasnie lezy na porodowce na wywolaniu, dzis skonczyla 42tygodnie :) masakra...

Doti ja właśnie nie wiem ile miałam przed ciążą, ale sobie porównałam brzuchy z 32tyg. z Laura i Niną i są podobne :tak:

kruszki trzymam za twoja znajomą, ma chyba zdrowo dość ciąży :tak:

reklama
no smiala sie ze jest w 10miesiacu.. chodzila juz jak slon, wspolczuje jej szczerze, dam znac jak sie wykluje :) wiemy ze dziewczynka, ja stawiam 3600 :) kto jeszcze chce sie pozakladac :D

Do góry