reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Hej dziewczynki, witam nowe mamusie sierpniowe.

Miałam dzisiaj przygodę, rano plamiłam i krwawiłam, pobiegłam zrobić awaryjne USG i wszystko na szczęście jest ok. Zarodka jeszcze nie widać, ale jest pęcherzyk i ciałko żółte. Wszystko w normie. Plamienie jest od tych globulek, które mi widocznie nie służą. Progesteron mam wysoki więc nie ma strachu.

też bym zjadła ogórkową, chyba dzisiaj wieczorem ugotuję.

A mdłości mam od wczoraj, oj mam :-(

Witam wszystkie przyszłe sierpniowe mamusie!! Serdecznie gratuluję fasolek:) Ja kilka dni temu zrobiłam test i pojawiły się dwie kreseczki:) Jutro wizyta u gina i mam nadzieję, że do Was dołączę. Według kalendarza ciąży wychodzi mi 6 tydzień. Myślicie, że będzie już słychać serduszko?

Danuś ja dzisiaj byłam na USG (nie planowałam ale musiałam) i mi zalecił za 2 tygodnie jeśli chcę zobaczyć, a raczej usłyszeć serduszko, więc się zapiszę jakoś po nowym roku. Z USG wychodzi mi ciąża troszkę młodsza, 5.2., ale suwaka nie zmieniam, bo to się może zmieniać kilka razy jeszcze. Fajnie, że mamy ten sam dzień porodu.

Witamy kruszki i nesię!
Nesiu, serduszko widać od około 6tyg. 4/5 d ciąży... ALE - z drugiej strony naprawdę jest to indywidualne. Poczekaj tydzień, półtora jeśli chcesz mieć pewność i wtedy idź. Za często chodzić nie jest dobrze.

Dreamgirl dziękuję za odpowiedź. Umówiłam się na dziś z lekarzem więc pójdę i zapytam. Ciekawość bierze górę:) Przy pierwszej ciąży się tak nie stresowałam jak teraz:(. Miłego dnia Wszystkim!

reklama
Marta Ty chyba z racji bliskości oddziału ginekologicznego nalatasz się na to usg a potem ktg co? :-D:-D
Nessia gratulacje, witaj i rozgość się:tak:
Kruszki dla Ciebie również gratulacje, witaj

no i już ... bez godziny odpisywanie, sprzątacie i gotujecie ?? :-D pewnie tak a ja się dalej nudze w pracy...

Do góry