reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Witam

Wspólczuje wam takich upalów ,u nas jest kolo 22 stopni i mi wstarczy:baffled::tak:

Sempe zapraszam do mnie nad morze:tak::tak:
K8libby Weleda jest jedna z najlepszych w holandii firm:tak:

Olga biedulko uwazaj na brzuszek:tak:

Ja tez ogólnie starsze osoby lubie ,chodz zdazra sie i chamskie babki i dziadki:baffled:

Mi sie wlaczylo wicie gnaizda i ciagle cos sprzatam ,cos grzebie ,szukam.. juz prawie wszystko gotowe:tak:

reklama
Witajcie Dziewczynki ;) ciezko mi Was nadrobic po tygodniowej nieobecnosci. Musialabym spedzic caly dzien na czytaniu wszytkich postow :)

Dopiero dzis dochodze do siebie po wlasnym slubie poniedzialkowym, mialam pelna chate gosci, sprzatania, zabawiania, bycia wodzirejem itd itp ale bylo bardzo milo swietne towarzystwo mamy wiec strali mi sie bardzo pomagac i na biezaco zmywac po sobie :D nie gotowalam obiadow chodzilismy na miasto na jedzenie bo dla 10 osob to bym musiala nad obiadem sleczec chyba pol dnia haha...

Cale 3 tygodnie byly deszczowe i lalo w dzien Naszego slubu wyszlo slonce i tak bylo do wczoraj cos wspanialego mimo ze pogode zapowiadali na deszczowa, to jakis cud doslownie :D Wszystko wyszlo przepieknie w suknie sie zmiescilam oczywiscie po poprawkach krawieckich mamy juz chyba z 300 zdjec wlasnie wybieram najlepsze i wrzucam na serwer wiec jak sie z tym uporam to wrzuce linka to bedziecie mogly zobaczyc ;) Po urzedzie pojechalismy do restauracji z goscmi, spedzilismy ta jakiez 4 godzinki po czym ja i moj juz Maz pojechalismy na noc do hotelu marzen doslownie ;) loze z baldachimem wanna okragla wielka wszytko jak z bajki :D Moj A pil winko w wannie a ja wode hahaha to jedyne co mi sie nie podobalo w tym dniu ;) ale przyznam sie ze szklaneczke szampana na toast wypilam i smakowal wysmienicie :D nie wiem czy to glod alkoholowy czy co ale mam taka ochote na wypicie czegos ze szok ;) a pragne dodac ze jestem w zasadzie nie pijaca osoba a tak mnie ciagnie do alkoholu, ale sie powstrzymuje oczywiscie :)

Dzidzius bardzo wspolpracowal ze mna na slubie bo od rana milam prawie plaski brzuszek wiec dla mamusi specjalnie sie ulokowal tak jak powinien jestem z niego dumna a juz dzis brzuchol jest o wiele wiele wiekszy , znajomi sie smieja ze mlody czekal do slubu ;)

Jesli chodzi o ciaze to coraz bardziej wyczuwam jego ruchy moze dlatego ze jest teraz bardziej masywny, wiecej wazy i gdy kopnie to ma wiecej sily, tak sobie to tlumacze, wizyte z polozna mam 26 czerwca wiec sprawdze ile juz mi sie przytylo od poczatku ciazy i dam Wam znac :)

k8libby - musze tez sobie taki masaz zafundowac tzn w wykonianiu mojego A :D moze byc fajna gra wstepna :D

Sempe - ja mieszkam nad samym morzem jak usiade na lezaku w ogrodzie to je widze razem z molo i zawsze ten widok mnie wycisza i uspokaja, najlepsze jest to ze moglabym tak patrzec godzinami i mi sie to nie nudzi ;) jak tylko dasz rade to jedz czemu nie !

karenm, sprzątała wszystko, była z nią moja mama bo to w sumie taka znajoma już bo sprząta u mojej teściwoej 2 razy w tygodniu 2 mieszkania. Ja przekazałam mamie na co zwrócić uwagę, ale ona sprząta bardzo dokładnie, chociaż mój perfekcjonizm dał o sobie znać, bo jak wyszła, to jeszcze poprawiłam jedno gniazdko, ale to ja jestem nienormalna.:-) Niektóre rzeczy to były czyszczone od nowości pierwszy raz, a mieszkamy tu 2, 5 roku (mieszkanie było nowe). Myła okna, balkon, odsuwała meble, listwy, ściany, półki wyciągała książki, szafki, lampa (a my mamy strop prawie 4 m wysoki). Nie chciałam żeby mi czyściła w szafkach bo wolę sobie sama poukładać, szczególnie, że nie dawno tam sprzątałam. Czyściła też parkiet, psie miski, łazienka to całą glazura, odkamiennianie, pralka, w kuchnie bez szafek wewnątrz i lodówki bo nie chciałam, poza tym wszytko inne, Pomyte takie ozdobne naczynia co leżą na samej górze, kratki wentylacyjne, włączniki, gniazdka, pastowanie. Weszła o 10, skończyła o 17.30, ale moja mama jej pomagała trochę no i małe mieszkanie 50m. Jeszcze mi wysprzątała pięknie szafki na buty takie z Ikei, trzeba było wyjąć i wymyć z błota. Jakby miała to wszytko jeszcze co jej nie kazałam to by nie zdążyła przez cały dzień na pewno no i jeszcze coś tam jej moja mama pomagała. Zapłaciliśmy 100 zł, jestem bardzo zadowolona, jakbym nie lubiła sprzątać i miała kasę to bym ją co tydzień brała. Teraz nie mogę tak pucować, ale normalnie mnie to bardzo odstresowuję. Aha i jeszcze jedno, ja patrzę a Pani Jadzia myje po wszystkim...odkurzacz:-) Poza tym to świetna babka i można z nią o wszystkim pogadać i lubi naszego Ediego, który pomagał jak mógł. Jak przesuwała kanapę, to się na niej położył, no i nosił jej detergenty w pysku;-)

K8libby ach Ci sąsiedzi, przerwać taki sen. U mnie ciągle coś wiercą, aż w głowie łupie. Blok oddany do użytku początkiem tego roku i ciągle nowi się wprowadzają albo starzy na raty robią. Masakra, ale odwdzięczę się jak się malec urodzi, oj jak on będzie lubił spać przy otwartym oknie , ciekawe jak głośno będzie się dopominał o jedzenie.

Asia85 dzięki za odpowiedź. My ją chcemy gościć u siebie raz na 2 tygodnie, mąż sprząta co tydzień dokładnie ale też biedak pracuje ciężko i jeszcze wekend sprzątanie. Mi chodzi bardziej o takie grubsze sprzątanie jak u Ciebie typu okna, kafle w łazience, lampy, pastowanie podłóg, sprzątanie na szafach kurzu, balkony. W sumie areałów ogromnych u nas nie ma, mieszkanie ma troszkę ponad 70 m ale 2 pokoje to praktycznie nieużywane tj.. jeden czeka na naszego synka Oktawianka, drugi pusty dla naszego kolejnego dziecka, więc tu tylko podłogi. Mam nadzieję że wyrobi się w 6 godzin, najwyżej umyje tylko 2 okna, a kolejne za 2 tygodnie.

Ostatnia edycja:
U nas też była megalityczna burza w nocy. Koty skitrały się pod naszym łóżkiem, pioruny waliły jak oszalałe, aż sama podskakiwałam w łóżku i tuliłam się do TZ. A młody w moim brzuchu też skakał i szalał, pewnie też był wystraszony. Ogólnie źle się czuję od wczoraj. Brzuch mnie wczoraj bolał jak na okres, tak że aż mi na nogi promieniowało i taki nacisk na szyjkę czułam. W czasie burzy też jakieś skurcze dziwne, bóle. Więc się najadłam nospy. Ale dzisiaj zostaję w domu i odpoczywam.

Olga doskonale Cię rozumiem, też mam jakieś zawroty głowy, brak sił totalny od kilku dni. Wczoraj w pracy miałam moment, że myślałam że zemdleję. Na szczęście u nas troszkę upały odpuściły, nie ma już po 30 stopni, tylko tak około 25. To już dla mnie duża różnica.

K8libby ciekawy ten olejek. Myślę, że mój TZ też by nie oponował z takim masażem, ale pewnie przerodziłoby się to po chwili w zupełnie innego typu zabieg ;-)

Nie mam sily na nic. TZ wyjeżdża dzisiaj na mazury i wraca w niedzielę. Powinnam dzisiaj poprasować ciuszki, ale nie wiem czy dam radę.

Exotic Gratulacje. Fajnie, że się wszystko udało. Naprawdę podziwiam że daliście radę to jeszcze teraz zorganizować. Zazdroszczę widoku morza. I pewnie dostępności świeżych rybek. Ja bym chyba jadła na śniadanie, obiad i kolację.

Ostatnia edycja:
k8libby - Ty gdzieś wstawiałaś chyba opis jak się ten masaż robi :) no i przeczytałam to na głos mężowi. sama nie pamiętam już jak to tam pisało ale on sobie chyba zapamiętał bo ostatnio tak mnie wymasował że myślałam że mnie rozerwie :D ale było super! :)

irisson - chyba kupię sobie ten Twój Styl :) ja bym jednak bardzo chciała jednak wyprasować bo wczoraj doszło mi kolejne pranie i już nie wiem co gdzie mam, dziś chciałam zrobić następne, a ja musze mieć wyprasowane :p i chyba sobie naprawdę na spokojnie siądę i pomalutku pojeżdżę żelazkiem tak dla własnego spokoju :)

a co wczoraj odkryłam? mój durny pies stojąc pół metra ode mnie podniósł nogę i nalał na materiałowy kosz z praniem!!! i to nie był pierwszy raz bo mąż od razu powiedział że widział już taki dziwny zaciek na tym koszu i zastanawiał się co to jest... pies to robi jak wypuszczę małą suczkę. już się zdarzyło że na kanapie było polane, ale byłam pewna że to mała suczka bo działo to się zawsze właśnie jak ją wypuściłam, wydawało mi się dziwne... ale psa pytałam czy to on, i całym sobą radośnie odpowiadał mi że on z tym nie ma nic wspólnego :p jak coś przeskrobie i pytam "coś to zrobił" to potrafi pokazać że mu wstyd i przykro, od razu widać po nim jak coś zrobi źle, a o tą kanapę pytałam go i w odpowiedzi tak się zachowywał że byłam pewna na 100% że to nie on. Co za ściemniacz jeden! te psy są takie ludzkie... wiedział że będzie na małą, zresztą pokazywałam jej też tą kanapę i mówiłam jej że nie wolno... to się pewnie cieszył że mu się plan udał... no ale się sam wsypał lejąc na ten kosz centralnie przy mnie...

marcia - nie dołuj się i nie stresuj, to tylko hormony... zobaczysz że po porodzie wszystko minie i będziecie bardzo szczęśliwi razem z mężem... on będzie przy porodzie? jak zobaczy jakiego wysiłku dokonasz to zobaczysz że będzie koło Ciebie skakał i bardzo Was to zbliży :

ja się naprawdę tragicznie czuję tak fizycznie... taka jestem słaba, zastanawiam się czy mam strasznie niskie ciśnienie - czy czasem nie podwyższone? ale jako nisko-ciśnieniowiec chyba bym czuła że coś jest nie tak? poproszę mamę żeby mi jutro przywiozła ciśnieniomierz, przynajmniej będę wiedzieć czy mogę kawkę mrożoną pić czy raczej nie... no i biorę się za siebie - zaraz parzę pokrzywę i witaminki łykam, strasznie mi się zapomina cały czas o tym... no i kiepsko się odżywiam, nie mam ochoty na żadne owoce, warzywa... trzeba się zmobilizować... i może jakaś delikatna gimnastyka? tylko nie mam miejsca w sypialni (gdzie mam na razie chłodno) - bo wszędzie pranie :p ehh ogarnij się kobieto no :p

To masowanie, to nie taka prosta sprawa! mój bardzo poważnie do niego podszedł, tu nie ma miejsca na przyjemności :p

Olga, no właśnie to ma boleć, za każdym razem boli mniej, próg bólu się zmienia :p

To masowanie, to nie taka prosta sprawa! mój bardzo poważnie do niego podszedł, tu nie ma miejsca na przyjemności :p

Olga, no właśnie to ma boleć, za każdym razem boli mniej, próg bólu się zmienia :p

nie wierze ze nic go to nie ruszylo :D

a co do mnie samej to po tej nocy poslubnej w poniedzialek to mam taka ochote na sex jak mialam 19 lat i dopiero zaczynalam sie w to bawic haha :D nie wiem sama co mam z soba i swoja chcica zrobic :D ma ktos jakies krople na uspokojenie? :p

Cześć dziewczyny - pogoda u nas zdechła od wczoraj. Wczoraj przyjmowałam gości bo były moje okrągłe urodziny. I wcale nie miałam nastroju. Dól totalny. dopiero przeszło mi pod wieczór. Ale spotkanie rodzinne generalnie udane - bardzo sympatycznie było.
Dziś od rana słucham Grzegorza Turnała i same wspomnienia mi się nasuwają i jakoś napływ hormonów mnie dopadł i ryczę jak bóbr... Zdecydowanie wolę słońce :)

A jutro mamy rocznicę ślubu. 5 lat na przybyło :) Jak ten czas leci :) Już zamówiłam babcię do Hani na wieczór i na noc, więc pójdziemy na kolację i może do kina...

K8libby - intrygował mnie temat masażu już dawno - słyszałam, że na prawdę przynosi efekty. Ale pojęcia nie mam jak to się robi. Samemu też można tak? A trzeba kupować taki olejej jak pokazałaś w linku czy mozna masować czymś innym?

reklama
zylcia, można masować naturalnym olejkiem migdałowym (ze słodkich migdałów), nie musi być akurat ten. Można samemu, ale to wymaga niezłych wygibasów, bo wtedy to na czworaka sobie robisz, łatwiej zatrudnić faceta ;)
Instrukcja obsługi w linku jest :p
A masowanie mega pomaga, położne jak wiedzą, że było masowane, nawet nie myślą o nacinaniu i w trakcie tez masują. One lubią jak się jest tak przygotowanym. Moja koleżanka małego w 2h wypluła, masowała się ostro.

Do góry