reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Cornelka, Karola82 dzieki za odp pocieszylyscie mnie troche, zreszta objawy wrocily z nowa sila i wyglada ze na razie jest ok. Mart81, Kakakarolina mam juz jednego anioleczka w niebie i wlasnie dlatego teraz tak stresuje. Ale dzis polozna mnie troche uspokoila, napisze wiecej na odpowiednim watku jak bede miala czas. Mart81 mam wiec nadzieje ze dotrwamy do konca razem z cala grupa sierpniowek. A taka infekcja jak twoja czesto zdaza sie po antybiotykach, ale najlepiej skonsultyj z lekarzem.
Karolka Tobie tez wesolych swiat. Karola82 spokojnej i szczesliwej podrozy.
Ewa86 gratulacje i witaj wsrod sierpniowek. Mnie tez czasem "ciagnie" brzuch, jakby na @, w poprzednich ciazach tez wiec to calkiem normalne, fasolka rosnie i rozciaga macice;-)
KA milka odpoczywaj ile wlezie, zwlaszcza jesli drek kazal, fasolka najwazniejsza, a mezusiowe nie ubedzie jak troszke Cie wyreczy:-)
Black_Opal, Katjusza77, Doti12 wspolczuje "mdlosciowego" samopoczucia, mnie tez dopadlo na szczescie nie tak zeby przeszkadzalo w pracy. Doti12 ciesze sie wracasz w dobrym nastroju:tak:
Yssaya witaj i trzymaj sie z nami, a o nick sie nie martw.
Umm ryan dobra robota! witaj!
Bobomama24 strasznie mi przykro, zapalam swiatelko ***
Swoja droga to straszne ile mlodych dziewczyn i kobiet dotyka ta strata, az plakac sie chce:-(

No dobra, musze sie zabrac za sledziki kaszubskie coby do swiat odstaly. Jesli zdaza, bo ja mam mdlosci na przemian z wilczym apetytem :-p

Witam Kochane!
A więc po kilkunastu dniach przeglądania dołączam się do Was:)
Mam 26 lat, zostanę mamą po raz pierwszy.

Początki ciąży były bardzo niepewne- miałam obfite krwawienia, niską betę i żadnych dolegliwości. Nawet lekarz nie był pewien co będzie. Ale jestem po drugim USG, kropka ma 5,1 mm w 6tygodniu, więc jest dobrze (sam lekarz był w szoku, że się tak rewelacyjnie rozwija).

Obecnie mam mdłości, męczą mnie wymioty i ogólnie fatalne samopoczucie! Piersi mnie nie bolą, ale jakby to powiedzieć- nie bardzo ma co boleć:)))

Pozdrawiam!!!

Bobomama trzymaj sie jakos Przykro mi
Leremi mialam dobry nastroj bo mdlosci zlagodnialy od 2 dni i maz przestal sie mnie czepiac Nawet udalo nam sie porozmawiac Niestety dzis wieczorem jak wspomnialam ze umowilam sie na srode do gin to on odpowiedzial ,,a co mnie to interesuje''i znow humorki zaczal na mnie wyladowywac Tak wiec nadal nie akceptuje tej ciazy Staram sie nie przejmowac jego slowami To naprawde trudne czasami zaczynam myslec tak jak on i obwiniac sie A nie wolno mi tego robic powinnam cieszyc sie z ciazy Kiedys te dzieci beda najwiekszym skarbem jakiego bede miala Juz teraz poza luizka swiata nie widze:-D A co najwazniejsze beda mnie kochac bezinteresownie
i to w nich bede miec najwieksze wsparcie Tzn mam nadzieje tak bedzie ze uda mi sie wychowac je na wrazliwych dobrych ludzi Tak wiec zdanie meza postanowilam miec gdzies Musze byc silna dla corci i fasolki A moze maz sie zwyczajnie boi jak to bedzie i w ten sposob to okazuje Heh chcialabym w to wierzyc
A ja dzis nie zrobilam doslownie nic Az wstyd bo przed swietami tyle obowiazkow Przebimbalam dzien bawiac sie z corcia Ale jutro sie poprawie Heh znow w ostatni dzien nie bede wiedziec w co rece wlozyc Ale ja tak mam ze zawsze wszystko na sam koniec jesli chodzi o wypieki i gotowanie :-D

Bobomama... Jej... Nie wyobrażam sobie, co czujesz... Niech to się wszystko na dobre obróci...

Błonka, ale fajnie :) W poprzedniej ciąży byłam na pierwszej wizycie po 7 tygodniu i też już było i serduszko, i ładna fasolka. Teraz chce koniecznie zobaczyć się z lekarzem przed świętami, więc zobaczę pewnie tylko pęcherzyk ciążowy - ale to też piękny widok :)

Doti, myślę, że mężowi przejdzie... Może się przeraził odpowiedzialnością. W końcu faceci czują się jak żywiciele rodziny. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Bobomama... Jej... Nie wyobrażam sobie, co czujesz... Niech to się wszystko na dobre obróci...

Błonka, ale fajnie :) W poprzedniej ciąży byłam na pierwszej wizycie po 7 tygodniu i też już było i serduszko, i ładna fasolka. Teraz chce koniecznie zobaczyć się z lekarzem przed świętami, więc zobaczę pewnie tylko pęcherzyk ciążowy - ale to też piękny widok :)
Doti, myślę, że mężowi przejdzie... Może się przeraził odpowiedzialnością. W końcu faceci czują się jak żywiciele rodziny. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.
kochana ja w 5 tyg ciazy widzialam juz dzidziusia co mial 2 i pol mm :)

Błonka, gratuluje zobaczenia serduszka!!!!! Już sobie wyobrażam jak się cieszysz :-) Boże nawet nie wyobrażam sobie jak może się czuć Bobomama :-( tak bardzo mi przykro z Twojego powodu. I tak bardzo się boję czy z moją fasolką wszystko w porządku!!!! Nie wiem jak ja wytrzymam do czwartku. Dobrze że idę z samego rana.

Doti przykro mi że masz taką nieciekawą sytuację w domu. A święta jak będziecie spędzać? Z teściową czy z Twoją mamą? Mam nadzieję że to będą miłe chwile i że chociaż na chwilę uda Wam się zapomnieć o wszystkich nieporozumieniach. Czego z całego serca Ci życzę i trzymam kciuki.

Ja myślałam że dzisiaj uda mi się cokolwiek w domu zrobić, bo jak wróciłam z pracy to nie czułam się jakoś bardzo zmęczona, ale zrobiłam obiad, trochę ogarnęłam, poszłam na pocztę i jak wróciłam już nie miałam na nic siły. Tylko pranie z suszarki ściągnęłam, ale prasowanie chyba jeszcze musi odleżeć. Jutro czekają nas zakupy ze znajomymi na wspólny wypad w góry. W środę pojedziemy prawdopodobnie do teściów. No i chyba będę zmuszona wziąć L4 jak pójdę w czwartek rano na wizytę, bo inaczej to się nie wyrobie z niczym za nic w świecie. A tak to chociaż czwartek i piątek miałabym wolne.

Heh codzien probuje wykasowac ten suwaczek ale nie udaje mi sie Wkleilam zdjecie i dlatego nie dziala Chce wstawic nowy suwaczek to wyswietla mi sie za kazdym razem nieprawidlowy plik Jak usunac to zdjecie:wściekła/y:

reklama
Błonka - gratulacje za serduszko :-)

Bobomama - bardzo mi przykro :-( nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak się czujesz, trzymaj się kochana.

No i witam nowe mamusie oczywiście :-)

Do góry