reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Przyda się na pewno;-)

No właśnie..
asia, nie wysłałam wiadomości na priv? juz sie chyba pogubilam w tym, bo pisalam, moze nie kliknełam zeby wysłało...
jak mozesz to wyślij, będe wdzieczna ;-)
jak tamta wiadomosc nie dotarla to raz jeszcze napisze

reklama
Mala.di i inne dziewczynki widzę, że już porobiłyście paczki. Ja w przyszłym tygodniu będę robiła zakupy kosmetyczne dla młodego, typu pampersy, chusteczki, płyny do kąpieli itp. to zrobię razy 2 i wyślę Ci, zeby inne dziewczynki nie powielały. Z ubrankami raczej nie pomoge, ale jedna z moich koleżanek co ma małą dziewcyznkę stwierdziła, że popatrzy i nóż widelec, ale tego obiecać nie mogę na 100
I tak jak Asia daje pomoc prawną, to ja w razie czego mogę wsparcie psychologiczne....;-) w cięzkich chwilach, których będzie już coraz mniej.
A wogóle to bardzo się ciesze, że tak jakoś z tym posżło. Super babki wszystkie jesteście, bez wyjatku

No tak :) mnie nie bylo od popołudnia wczorajszego, i jeszcze nie zdążyłam odpowiedzieć ;-)

Ale dziewczyny... aż mi tak głupio, zarazem choler.nie miło ;-)
dziękuje bobomamo, kruszki, k8libby, dzag, milionka, zuziu, domi....
niesamowicie mi poprawilyscie humor z rana :)

kruszki, ja w sumie nie obczajam jeszcze do tej pory jaka jest różnica pomiedzy tymi badaniami prywatnymi a sądowymi... znaczy na pewno w cenie, co do reszty to nie wiem czy to moje obawy nieuzasadnione czy co... ale skoro tak mówisz, obiecuję że jak tylko urodze zapisuje sie do radcy prawnego, pisze pozew o ustalenie ojcostwa i zarazem o alimenty i jak najszybciej zanosze go do sądu. nawet nie będe mogła mu odpuścić, bo przeciez panstwo mi niezbyt pomoze

mala.di ja dopiero nadrbaiam zaległości w tym wątku i oczywiście bardzo chętnie pomogę! Napisz mi na pw czego Wam dziewczynki trzeba i coś zaradzimy! Bedzie dobrze, pamiętaj że walczysz o pieniążki nie dla siebie tylko dla córci!

i ja dołączam z ofertą pomocy - najlepiej zrób listę potrzeb a my ją podzielimy miedzy siebie ;-) dla każdej z nas drobiazg nie zaważy na budżecie a Twoja córa będzie elegancko zabezpieczona na te pierwsze tygodnie :-)

Hej, doczytałam i też chętnie pomogę :-D
Jednak ja bym wolała przelew na konto zrobić, to kupisz dziecku co uważasz i potrzebujesz. Sama pewnie mam za mało jeszcze rzeczy dla dzieciaków, a nie mam nikogo w rodzinie z dziećmi, więc w ciuszkach i rzeczowo nie pomogę. Na pocztę też już się nie doczłapię :-( ale pomogę jakby co w zakresie procedur w Pomocy Społecznej, zasiłków, choć pewnie w Warszawie może to nieco inaczej funkcjonować, ale przepisy są jedne :-D Weź napisz numer konta, może inne dziewczyny też się dorzucą :tak:

reklama
Byłam dziś na badaniu obciążenia glukozą 75 g. Grr jakoś przeszło tylko to czekanie 2 h jakieś mało pozytywne.

Dziewczyny Wy jesteście wprawione w domowych sposobach radzenia sobie z rzeczami niemożliwymi, więc może i ja uzyskam poradę, a mianowicie jak pozbyć się przypalenia na żelazku?
Sterta ciuszków maluszka czeka na wyprasowanie a tu taka niespodzianka.

Mala.di jak już dostaniesz paczki od dziewczyn wypisz czego Ci brakuje to i Ja Twojej córeczce wybiorę jakiś prezent na 0 urodzinowy.

Ta fasolka do karmienia to jak to się zakłada dziecku? Ja mam takiego dużego rogala dla siebie do spania. to też można wykorzystać? Ino jak.
Fotel finka właśnie takie zostawiliśmy sprzedając poprzednie mieszkanie, mąż mówił na co nam one,ehh trzeba więc coś do karmienia wykombinować.

Ostatnia edycja:
Do góry