reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

nie martwilam sie wczesniej , bo jak w niedziele zaczelam przeszukiwac internet to znalazlam, ze takie krwawienia i bolu nie znacza od razu nic zlego, ale teraz jak trwa to juz czwarty dzien i nie ustaje , zaczynam sie powaznie martwic. Pomozcie :( nie mam kogo spytac

reklama
Dahmarrka tak jak piszesz takie krwawienie nie oznacza ze dzieje sie cos zlego...moja znajoma na poczatku ciazy miala straszne przezycie bo doslownie (chlusnelo z niej duzo krwi)i jak myslala ze juz nic tam nie ma umowila sie na scan i wyszlo ze wszytko z fasolka jest dobrze :tak:

Moim zdaniem albo powinnas poszukac w swojej okolicy polskiej przychodni,wiem ze jest w Londynie ,albo mozesz pojechac na ostry dyzur do szpitala i powiedziec ze krwawisz i chcesz to sprawdzic,predzej tam sie Toba zajma niz w przychodni ;-)

Ostatnia edycja:
Moj chlopak tez wymyslil zeby pojechac do przychodni. a zrobia mi tam usg z biegu? tak bardzo bym chciala pojechac do Polski pojsc sobie normalnie do ginekologa do ktorego mozesz sie umowic na ten sam dzien i jeszcze tego samego dnia robi Ci usg i wszystko wszystko wiesz. Ale raczej najblizszy termin odwiedzin kraju przypada juz w przyszlym roku niestety.
wierze ze bedzie dobrze. troche mnie pocieszylas edytka :-)

Ja na poczatku jak sie dowiedzialam o ciazy to tak jak pisalam mialam plamienia,pojechalam na ostry dyzur chyba wtedy pobrali mi krew do badania musialam poczekac na wynik w poczekalni ale z tego co pamietam powiedziano mi ze wszytko jest w porzadku i kazali isc do domu... nie wiem co to bylo za badanie i po co im byla moja krew ale wtedy sie uspokoilam i wrocilismy do domu,po paru dniach plamienie ustalo:tak:ale z lekarzem sie nie widzialam,to studentka poinformowala mnie ze czasami takie plamienia sie zdarzaja ale nie wie dlaczego :sorry:

U nas nie robia z miejsca usg,trzeba sie zapisac na scan...wydaje mi sie ze w razie plamien lub krwawien oni kieruja na scan ale to zalezy tez od lekarza,niestety :no:

Dahmarrka wiem ze i u Ciebie bedzie wszystko dobrze,widze ze przez to tez nie mozesz spac...

A duze masz plamienia ???

Jesli lekarz nie zrobi Ci scanu to kup sobie kilka testow ciazowych,jesli robiac test co drugi dzien kreska bedzie wyrazniejsza to znaczy ze wszystko jest ok ;-)

Ostatnia edycja:
ehhh dziewczywny, wielkie gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych!!! rok temu ja mialam dwie kreski na tescie a teraz mala Nadia zaczyna się obracac na boczki i wcinac słoiczki. Zycze Wam abyscie w komplecie dotarly do sierpnia i aby wszystkie dzieci urodzily sie piekne i zdrowe. Niech Wam ta grupa da takie wsparcie jak nasza Sierpien 2011 dala nam. Pozdrawiam Was gorąco mama sierpniowa 2008 i 2011 :)

Moj chlopak tez wymyslil zeby pojechac do przychodni. a zrobia mi tam usg z biegu? tak bardzo bym chciala pojechac do Polski pojsc sobie normalnie do ginekologa do ktorego mozesz sie umowic na ten sam dzien i jeszcze tego samego dnia robi Ci usg i wszystko wszystko wiesz.

tez uważam ze powinnas udać się do szpitala, zawsze może troszke nakoloryzowac o swoim samopoczuciu i powinni się zabrac za Ciebie tam porządnie.

byłam w labolatorium wynik bety jutro, ręka mnie boli od pobrania krwi jak nie wiem co!! labolarnka na mnie patrzy i się usmiecha i mówi:
" co niecierpliwa pani jest co? pewnie pierwsze i dlatego.."
a ja jej na to ze nie pierwsze TYLKO PIĄTE!!! myslaam ze z krzesła spadnie kobieta:-)

miłego dnia

Hej!

Serdecznie witam wszystkie Sierpnióweczki 2012. Gratuluję Wam i gorąco życzę cudownych, spokojnych 9 miesięcy. Obyście urodziły zdrowe i kochane Dzieciaczki - mama sierpniowa 2011.

Dahmarrka - ja mieszkam w IE i oni do 12 tygodnia nie ingerują w żaden sposób w ciążę (nie ma leków na podtrzymanie itp.),więc zapewne w UK za dużo w szpitalu Ci nie pomogą... ja bym zrobiła jak radzi Edyta - drugi test no i może poszła do polskiego GP po poradę? trzymam kciuki za Wasze fasolinki !

Sempe-no to czekamy na wynik :) daj znać koniecznie :)
dahmarrka- edytka dobrze mówi, najlepiej to kupić testy i je zrobić, bo ja miałam testy poztywne a po paru dniach od termonu @ dostałam okres i wszystko poleciało, to sie nazywa ciąża biochemiczna !!! ale mam nadzieje ze u Ciebie tak nie jest , ze dzidzia jest cała i zdrowa !!!!!ale lepiej zrób może test jeszcze, !!!!!!!!! trzymam kciuki aby było dobrze !!!!!!!!!!!!!!!

Ja dziś zrobiłam ostatni test, juz nie robię wiecej, bo dziś krecha wyszła taka jak powinna być :) uffffff. jestem spokojna teraz,,,,, we wtorek wizyta :) nie moge sie juz doczekać :) mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
dla porównania z wtorku i z dziś :)

ILONKO w takim razie trzymam kciuki za wtorkowa wizyte ;-)

A na testach piekne krechy hmmm kiedy ja takie zobacze ?!! :sorry:

reklama
witam wszystkie przyszle mamusie!
Z radością oznajmiam, że dołączam do Was. Termin na początek sierpnia - wyliczony na podstawie internetowych kalendarzy ciążowych. Do lekarza wybieram się 8-go grudnia.
i jeszcze pare słów o mnie- 27 lat, pierwsza ciąża, cel osiągnięty już w pierwszym cyklu! :) już 3 testy zrobiłam i na kazdym 2 kreski! na pierwszym druga bardzo delikatna, na drugim mocniejsza, a na trzecim już bardzo wyraźna :) teraz oczekuje na wizyte u lekarza.
Czy Was też pobolewa brzuch? taki bój jak przed @.
teraz już odrobinę rzadziej ten ból występuje, ale jeszcze jakiś tydzień temu bolało dosyć mocno...
Macie podobne doświadczenia?

Do góry