reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Co do plamien i krwawien w ciazy ja przez 2 miesiace mialam normalne krwawienia ktore trwaly po 7 dni i nawet nie przypuszczalam ze jestem w ciazy a jednak bylam...dowiedzialam sie o ciazy dopiero jak zaczelam miec plamienia w srodku cyklu,kupilam test i bylam w szoku jak zobaczylam 2 krechy na tescie :-D to juz byl 8 lub 9 tydzien...

serio ?? Tylko w jednej ciąży tak miałas? ?

reklama
edyta01 - a pytałaś się lekarza coś apropo tego krwawienia? Wypowiadał sie na ten temat czemu tak sie stało, co miało na to wpływ itd?

Niestety nie mialam sie kogo wypytac,bo nie mieszkam w PL :zawstydzona/y:a z ginekologiem widzialam sie tylko pare razy przed porodem i powiem szczerze ze nie myslalam wtedy o takim pytaniu .... z tego co wiem i ogladalam program ciaza z zaskoczenia to sporo dziewczyn krwawi w dniach kiedy przypada @ a mimo to ciaza rozwija sie prawidlowo :tak:

ja bym na twoim miejscu dłuuugo chodziła w glębokim szoku, bo niby sie słyszy że są takie przypadki...ale w moim otoczeniu nikogo takiego na prawde nie spotkałam, co by miał @ i był w ciąży...

ja bym na twoim miejscu dłuuugo chodziła w glębokim szoku, bo niby sie słyszy że są takie przypadki...ale w moim otoczeniu nikogo takiego na prawde nie spotkałam, co by miał @ i był w ciąży...

Dokladnie tak bylo,szok i niedowierzanie :szok: :-D ale jednak moge tulic swojego syneczka mimo szoku jakiego doznalam robiac test,myslalam ze juz sie nigdy nie uda a tu prosze taka niespodzianka (po dwoch latach staran );-)

A Ty dlugo sie staralas ???

alwaysyours- Czasami pojawia się krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka, gdyby kobieta nie była w ciąży. Jest zwykle niewielkie i nie wpływa na dalszy przebieg ciąży.Przeważnie jest to raczej plamienienie i trwa krócej niż zawsze okres ale takie cuda sie zdarzają jak najbardziej !!!!!!!!!!!! :tak:
nie martw sie ,napewno zostaniesz z Nami :) trzymam kciuki kochana!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny,
Moja mama miała miesiączkę z ostatnim dzieckiem - do około 3 miesiąca ciąży. Więc to jest możliwe naprawdę :)
Menopauza w wieku 37 lat przy 4 porodach to marzenie - im więcej dzieci (ciąż) tym późniejszy termin nadejścia menopauzy. Wydaje mi się że w Twoim przypadku to będzie to około 55 lat dopiero. Nie łudź się :)

U mnie nadal bezobjawowo, zaczynam sądzić że nic tam nie ma. A do ginekologa wybieram się za około dwa tygodnie dopiero, wcześniej nie ma po co nawet (wg mnie oczywiście). Poza tym wtedy akurat będzie mój partner u mnie i możemy iść od razu razem. Więc jest to jakiś argument. Chyba.
Taką mam ochotę wszystkim powiedzieć... a nie mogę nikomu. W pracy czeka mnie awans, więc muszę czekać aż dostanę nową umowę, w domu to powiedzą że jestem kretynka, że A. znam tak krótko i jeszcze on nie ma uregulowanej swojej sytuacji w domu... koszmar z jednej strony.
Ja wierzę w to, że ja pojawia się dziecko to znajdują się też jakieś możliwości, nagle mieszkanie jest, nagle pieniądze, ktoś życzliwy użycza wózek, a ktoś łóżeczko. Tak jest w życiu.
Trzymam kciuki za dziewczyny próbujące zajść po raz enty... ja przyznam obie moje ciąże (jednej nie liczę bo była poroniona) zaszłam od pierwszego strzału. Decyzja - pach - i jest. Koleżanka śmieje się ze mnie, że jestem bardzo "płodna", nazywa mnie matką polką, cokolwiek by to miało znaczyć... :)

Rano znowu do roboty i trzeba wstać o 5 i udawać do końca roku, że wszystko jest tak jak było... ehhh ciężko.

Pozdrawiam Was zafasolkowane!

hej dziewczynki ;) sempe jaka menopauza w wieku 37lat!! o czym ty w ogóle mówisz, na pewno będziesz miała kolejnego dzidziusia, chociaż szczerze ciężko mówić o dzidziusiach tych twoich chłopakach bo właściwie ten najstarszy nie jest dużo ode mnie młodszy :) .. .

oj czytałam ze takie zdarzały się przypadki i tak własnie pisze w instrukcji testu:-)
mój pierworodny skonczył we wrzesniu 18lat, drugi syn w październiku 12lat a dziewczynki mają 4,5 i 2latka i teraz kolejne?? hihih w sumie to kiedys chcielismy ale jakos mi tak dziwnie:-) co ludzie powiedzą:-D

nie wytrzymałam zrobiłam test nr2 wyszły 2 kreski ta druga bledsza. .. jutro idę zrobić badanie z krwi, jeszcze nigdy nie robiłam więc nie wiem co z tego wychodzi.

ILONA moja mała Ala dostała sumamed bo nie udało mi się jej samej wyleczyć przez 2tyg:-)

idę posiedziedz z mężem...

reklama
Oj dziewczyny teraz to troszke zaczelam sie martwic, bo ja nie krwawie tak jakbym plamila -raczej tak jak w @. Ale tez nie taka krwia jak w @ tylko taka czerwona. I wlasciwie dzis to juz czwarty dzien . W niedziele bolal mnie tez brzuch na dole az normalnie nie moglam wytrzymac z bolu, a pozniej od poniedzialku zaczal mi dokuczac bol jajnika, przewaznie jest to tylko taki bol denerwujacy, ale czasem az mnie skreci.
W poniedzialek zrobilam test , bo tak cos podejrzewalam I jak tylko wyszedl pozytywny polecialam do przychodni. Ale tu oczywiscie jest tak ze Pani w okienku powiedziala ze najblizsza wizyta 6tego grudnia:/ I to dopier do GP-lekarza pierwszego kontaktu , ktory pozniej skieruje mnie pewnie dalej. Znajac zycie, dopiero za dwa tygodnie bede miala okazje z kims o tym pogadac , dlatego Was prosze o pomoc. Uspokojcie mnie troszke. Naprawde sie denerwuje. Edytka01 – ciesze sie ze jestes tez na tym forum, chcialabym wiedziec wszystko wszystko, jak wyglada tu prowadzenie ciazy. Z tego co piszesz nie za bardzo tu zwraca sie na to taka uwage. Dziwne, bo generalnie UK uchodzi za wysoko-rozwiniety kraj:/
A moze jest takie cos jak przychodnia intenetowa? Zaraz poszukam. Tyle ze co mi z takiej przychodni jak mi nie zrobia badan :/
Nie wiem co robic.

Do góry