reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Kakakarolina przyznaj się, że twój ulubiony wątek to wyprawkowy.. :rofl: zresztą jak i mój :sorry2:

Wiola nie ważne kiedy się urodzi, ważne że w doborowym towarzystwie, rozgość się, szybko nas nadrobisz, ogólnie marudzimy :-p

Nataszka norma po szpitalu, że jest jakaś "wirusówka", na szczęście zaraz przejdzie :tak:

Exotic jaką ja mam zgagę, u mnie ranigast króluje ;-)

reklama
ooo chyba widać już mój suwaczek nawet :D

U mnie z tym terminem to było tak, że jak poszłam w 6tc do gin to ona powiedziała, że jest pęcherzyk ale jakby mniejszy. I dopiero jak poszłam w 8tc to zobaczyłam serduszko bijące i potwierdziła mi na 100% ciążę :) Powiedziała, że ciąża jest młodsza i wyliczyła termin na podstawie tego i wszystkich nast USG na 5 sierpnia. Na USG prenatalnym w 24 tc też termin wyszedł na sierpien (4). Tylko nie wiem jak to jest, bo ja wiem kiedy doszło do zapłodnienia i mi wychodzi, że termin powinien być na 24-28lipiec. No ale mój maluszek jest drobny. Ostatnio w 29tc ważył 1034g +/- 151g. A Wasze maluszki ile ważą?

dzag Haha Ty masz pomysły:tak: Jak się czujesz? Zaciskasz nogi mocno?:tak:
W sumie to już nie muszę. Częste skurcze ustały, zdarzają się takie pojedyncze i bardzo rzadkie, ale to już jest chyba normalne. Myślę, że Tymek wytrzyma jeszcze kilka tygodni. Oby się co innego nie przyplątało.

Wiolcia_87 G pisze:
No ale mój maluszek jest drobny. Ostatnio w 29tc ważył 1034g +/- 151g. A Wasze maluszki ile ważą?
Mój mierzony tydzień temu (28 tyg + 5 dni) - niecałe 1400 gram. Na Pudziana rośnie.
A jeszcze się przyczepię - nie w 29 jak piszesz tylko w 28. Każdy lekarz mnie też poprawiał. Bo "liczy się skończony tydzień". Takie to mądre głowy ;-).

Ostatnia edycja:
Irisson masz całkowitą rację. Mój wrodzony zakupocholizm powoduje, że tylko na to mam czas w ciąży :-D całymi dniami przeglądam :)) ale jeszcze nic nie kupuję. Miałam dziś jechać do tkmaxa ale się powstrzymałam
(bo pomyślałam sobie, że przed dniem dziecka będzie lepszy asortyment dla dzieci:-D)

Marudzimy, narzekamy jak kobiety w ciąży dziwna sprawa:rofl2::rofl2:
kakarolinka podziwiam CIe ja po 2 stronach oglądania tego czego szukam wysiadam i mam dość jak Ty to robisz?

KakaKarolina ja dzisiaj dostałam informację z C&A, że mi już wysłali paczkę :-D

jutro wraca mama z sanatorium i mnie trochę odciąży, szczerze sama nie wiem czy schylać się do rozwalonych wszędzie zabawek, czy olać i sprzątać o 16:55, bo mąż wraca ok 17:05, do tego moje dziecko nauczyło się wołać na siku/kupę, ale cholera jasna sika jak ja co pół h, więc jest radość i "brawo", ale ręce mam do kostek :zawstydzona/y:

Dzag mi się wydaje, że nie ma co się sugerować wymiarami z USG, bo każdy maluch jest inny. My oboje z mężem niscy i szczupli (chociaż ja teraz szczupła nie jestem :p) więc podejrzewamy, że synek tez raczej będzie drobny.

Kakakarolina u nas w Zabrzu jest tkmax ale tam zawsze taki bałagan, że jak tylko wchodzę to od razu mi się odechciewa "buszowania" w tym sklepie. Jeszcze nigdy tam nic nie kupiłam. Za to jak byłam w UK to wiele razy kupowałam jakieś ciuszki w okazyjnych cenach :)

reklama
Ale mnie tu dziś zagadujecie
irisson ja cały czas odżałowac tego c&a nie mogę ale przynajmniej powiesz mi jak tam jakość
nataszka to nie jest znów takie skomplikowane klikasz i się gapisz :-D
Wiolcia ja jeżdżę to czeladzi tam mają porządek i fajnie się kupuje. Zwłaszcza dla dzieci bo jakoś niewyobrażalnie wyższa niż cena:tak: a ja jestem strasznie ciekawa ile moja Ola waży. Zapytałam ostatnio zapytać a następna wizyta dopiero 28.05. W skrytości ducha marzę, żeby była malutka ale jednak nie aż tak mała jak Maks. 2900-3000 było by dla mnie idealnie. Nie wyobrażam sobie urodzić 4,5kg kloca ale cóż jak trzeba to pokocham :-D

Do góry