reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

cześć dziewczyny
Ja wczoraj z mężulkiem na grillu u znajomych do pierwszej byłam, ale było smakołyków:)
a dzisiaj siedzę sobie u teściów i czekam na męża bo w szkole siedzi:(
miłego dnia życzę

reklama
Nataszka ja wczoraj prasowałam 3 h, ale ustawiłam sobie deskę, że mogłam na siedząco :tak: a jak synek się czuję?

u nas pogoda parszywa, byliśmy w galerii na łajzach, Laura ma jakiś kryzys emocjonalny, bo wszystko wymusza płaczem, ehh a ja nie mam nerwów już na jej histerie.. bunt dwulatka w pełni, do tego się złamałam i zjadłam jeden paluszek z twixa...:zawstydzona/y:

Mnie na siedząco niewygodnie prasować musze na stojąco- ale ja lubie prasowanie sto razy lepsze niż mycie okien i odkurzanie:tak: A Olis generalnie nie widać,że był w szpitalu i cokolwiek mu robili- tyle co kaszle w nocy i miał stan podgorączkowy ale to normalne. Szaleje - a ma miec oszczędny tryb zycia ciekawe jak
:eek:My juz po spacerze brr zmarzliśmy teraz namawiam Oliśka na drzemke- z korzyścią dla nas obu:tak::tak:

Coś chyba z dzisiejszym dniem jest nie tak - albo ciśnienie kiepskie,albo aura beznadziejna, bo i ja się średnio czuję. Co prawda wstałam po 8, zjadłam śniadanie, ale niedługo potem znów położyłam się do łóżka i spałam praktycznie do 13 z minutami, do momentu, gdy nie zbudził mnie dźwięk telefonu. Czuję się jakaś słaba i bez energii. Do tego brzuch dziś ciężkawy, tak jakby się napinał co jakiś czas. Wygląda na to, że przeleżę dzisiejszy dzień w łóżku - ech to zmienne samopoczucie jest dobijające :eek:

Hej dziewczynki. Tak sie cieszylam wczoraj z powrotu do domu i z tego ze dobrze sie czuje a tu dzisiaj lipa. Znowu mam gorszy dzien :-( nie mam dzisiaj sily podniesc glowy z poduszki wiec grzecznie leze a skurcze i tak mam :-( zaraz czeka mnie kolejna dawka fenka to moze troche sie wyciszy. Ale mam dzisiaj jakiegos dola :-( chyba przespie dzisiaj caly dzien, oby tylko szybko minal. A wiecie czego mi brakuje ze szpitala? Sluchania tonow serduszka. Bardzo to lubilam bo uspokajalo mnie ze Tymus dobrze sie czuje.

Milej i spokojnej niedzieli Wam zycze i duzo sil.
kazda z nas ma prawo iec gorszy dzien
szkoda ze nie masz aparatu do sluchania serduszka :) pozyczylabym Ci

Zimno w Szczecinie i wieje... miałam ogród ogarniać, ale zabrałam się za dom... 3 worki śmieci... odkurzone, podłogi pomyta, kabina błyszczy... teraz jeszcze muszę się umyć, żeby efektu nie zepsuć i mogę umierać...
zazdroszcze, ja nie moge sie zebrac do kupy :D

milej niedzieli :)

Marcia też mi tego brakuje. Ja spędziłam w szpitalu 4 dni od środy do wczoraj. Powód podejrzenie problemu z nerkami. Miałam i w sumie nadal mam bóle prawego boku. Skierowanie miałam do szpitala na środę rano, a w nocy z wtorku na środę złapała mnie jakaś choroba niewiem w każdym bądź razie zwracałam wszystko jak leci, M dzwoni do lekarza a on żeby nawadniać i do szpitala a ja wystarczy że łyk wody i już biegiem do łazienki. Przyjęli mnie na oddział wyczerpaną, podali kroplówki i tak sobie leżałam, potem dieta sucharkowa badania i okazało się że nerki bez kamyków, w moczu wsjo ok więc niewiem skąd te bóle i parcie na pęcherz. Od razu mialam test obciążenia glukozą po godzinie wyszło 129 więc chyba ok. Jedyne co sprawiało mi radość w tym szpitalu to słuchanie serduszka maluszka 2 razy dziennie, biło przepięknie.
Z doświadczenia szpitalnego mogę przekazać osobom, które dawno w nim nie były zabierzcie sobie kubek, sztućce, poduszkę klapki pod prysznic, przyprawy cukier i najlepiej jak jesteście wybredne w jedzeniu umówcie się aby ktoś dowoził Wam jedzenie bo nędza straszna. Np. śniadanie zupa mleczna plus 3 kromki chleba i parówka, kolacja mały pomidor jedno jajko 3 kromki chleba, gorzka herbata a raczej jakieś popłuczyny.Co jak co ale kobietom w ciąży mogliby dawać chociaż jakieś jabłko sałatki czy coś.
Dzag mój synek ma w 27 tygodniu 1240 g więc twój nie jest wyjątkiem jeżeli chodzi o wielkość.
Dziewczyny mam pytanie kiedy maluszek odwróci się już na stałe głową do dołu tak najwcześniej? Bo mój wczoraj był właśnie tak ułożony i zapomniałam spytać czy już mu to zostanie czy jeszcze może fiknąć koziołka.

Narobiłam się przy sprzątaniu, pojechałam do dziadków na obiad tym razem, były pyzy z mięskiem :) mniam :)
Babcia mi nakupiła kolejne dwie torby ubranek dla malucha, piękne, ale już mam ich tyle, że nie mam gdzie trzymać!
Pojechałam sobie do Tesco, kupiłam starter pieluchowy dla New Born z Huggies z wycięciem na pępek, w zestawie chusteczki, suche ręczniczki i 27 pieluch, wszystko za 17 zł :) Dorwałam też jeszcze jeden kocyk polarkowy za 8 zika :) Kupiłam sobie w H&M spodnie 3/4 i turkusową sukienkę. Bawarię 0% na pociechę i właśnie zrobiłam porządki w ubrankach, podzieliłam rozmiarowo w szufladach. Zrobiłam też w swoich rzeczach porządek, mam tyle ciuchów ciążowych, skąd one się wzięły??
Mąż właśnie z Drawska pociągiem wraca, wiezie mi świeżo złowioną rybkę, mniam! A ja teraz dogorywam po aktywnym dniu. Dobrze, że jutro na masaż, bo mnie plecy zaczęły od tych moich szaleństw boleć...

Widzę, że nie ja tylko dziś tak nie bardzo się czuję.
Zimno strasznie, a staliśmy na tych targach mother - baby trochę i czekaliśmy na łóżeczko. Mój M się zaktywizował, latał, pytał o foteliki, systemy, nawet staniki do karmienia oglądał:-) i chciał mi kupić. Zaraz ma przeliczać czy pieluchy wielorazowe się opłaca no mówię Wam cuda na kiju:-) W wątku o wyprawkach pokaże Wam co jeszcze z wystawy dorwaliśmy za pół ceny, M mówi, że zawsze o takiej marzył dla dziecka. Ja czuje się trochę dziwnie po tych zakupach, chyba nadal boję się zapeszyć.

irisson, M zamówił pizzę, ale ja się trzymam, chociaż dziś jadłam sporo ziemniaków z cielęciną, a wiadomo ziemniaki rzecz zakazana. Wiesz jaką miałam ochotę wczoraj na twixa, bo reklama akurat leciała:tak: A Ty kiedy będziesz robić obciążenie 75, w 32 tc?, no i jak udała się imprezka?. Ja dlatego nie piekę coby mnie nie kusiło, ale dziś czytałam skład sorbetu grycana sam syrop glukozowo - fruktozowy i cukier:-(

nataszka, to teraz masz chyba często wizyty? ciesz się, że synek tak szybko się regeneruję.

k8libby, ja takich ewolucji przy sprzątaniu już dawno nie wykonuję, najwyżej dadzą mi do ręki odkurzacz i to tak po awanturze i tak na stojąco sobie ruszam:tak:

MieMie, taka pogoda kochana, do przeczekania.

karenm, dobrze, że z nerkami ok, a jedzenie w szpitalu to syf i wszytko wyliczone.

reklama
karenm, to chyba regularna cena była.

asia.85, ja miałam pałera od rana choć z 4h spałam, myślałam, że dom rozniosę :)

piosenka na dziś :)
[video=youtube_share;Edwsf-8F3sI]http://youtu.be/Edwsf-8F3sI[/video]

Ostatnia edycja:
Do góry