reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Cześć dziewczęta :-)

Widzę, że mężowie i ich pasja ogarniania chaosu przestrzeni na tapecie, temat rzeka:-D Ja akurat narzekać w tej materii także nie mogę (jakiś anielski mój małż się jawi;-)). Ale! Tak sobie myślę, że to w dużej mierze stąd się bierze, że sama nie należę do hiper czyściochów i przodowników ogarniania. W domu mamy czysto, bo na bieżąco "zamiatamy" co trzeba "pod dywan". W zasadzie na równi, idziemy w tej materii łeb w łeb. Ciuchy obydwoje "wieszamy" wieczorem na krześle przy biurku, klapy w kibelku nie zamykamy, sterta ubrań koło brudownika rośnie naszym wspólnym udziałem...Dobraliśmy się jak w korcu maku, nie ma co:-D Jak trzeba natomiast sprzątamy kolektywnie. On jest w tym zdecydowanie lepszy:-p Ja nie mam skłonności do skrajnego picowania, które z kolei ujawniają się u niego podczas tych czynności.

Preparat na rzęsy - czadowy, ale cena też odpałowa:szok:

Właśnie rozważam zakup poduchy do spania. Dzisiaj kumpela z pracy mnie nastraszyła, że w ciąży nie powinnam spać na plecach, bo mogę dziecko niedotlenić:szok: Śmiertelnie się przeraziłam, bo samoistnie się przewracam na plecy w nocy...Tak sobie dumam, że może ta poducha temu zaradzi? Co sądzicie?

k8libby biedaczysko, kuruj się kochana. Strasznie jestem ciekawa jak tam ten Wasz rydwan na żywo wygląda. Na zdjęciach prezentuje się bosko!!!:tak:

marcia też bym miała wątpliwości na Twoim miejscu. To nie jest łatwa praca, tym bardziej w naszym stanie. Dla ludzi o mocnych nerwach. Pamiętam opowieści taty z oddziałów onkologii dziecięcej...Wspomina to jako strasznie dołujące, koszmarne doświadczenie. Z drugiej strony, takie niestety bywa życie, okrutne i niesprawiedliwe...:-(
Tak sobie myślałam zawsze, że chyba na takich oddziałach trzyma lekarzy w pionie psychicznym tylko fakt, że czasem udaje się wyrwać maleństwo śmierci i to sprawia, że rosną im skrzydła i dalej pragną pomagać co sił. Dla mnie to ludzie wielcy.

sopelek bido, węgiel na pewno nie zaszkodzi. Pewnie jakaś wirusówka...France atakują całkiem znienacka, a teraz taki dobry dla nich czas. Mam nadzieję, że szybciutko przejdzie! Nie mam pojęcia co można brać, a czego nie. Jeszcze (odpukać) nie miałam takich dolegliwości w ciąży.

A ja mam dzisiaj na 19 wizytę...Już mnie z nerwów skręca:eek: To jedno się nie zmieniło od początku ciąży...Trzymajcie kciuki kochane proszę!!!

Miłej reszty dnia :-D

reklama
magic.m, Aia ja mam taką poduszkę, o której piszecie... Jestem nią zachwycona. Przede wszystkim jest długa tak, że jej część mogę podłożyć sobie pod głowę, drugą dać między nogi i czuć wielką ulgę. Dostałam ją na dzień kobiet od mojego M i od pierwszych dni staliśmy się niemal nierozłączni. W środku znajdują się takie drobne styropianowe kuleczki, dzięki którym mogę sobie układać poziom twardości poduszki. Dodatkowo pełnią one jak dla mnie funkcję relaksacyjną, w trakcie leżenia lubię się tymi kuleczkami bawić i miętosić je w dłoniach (może to jakaś funkcja rekompensacyjna :-D). W każdym razie ja tę poduszkę polecam, teraz służy mi za oparcie, po urodzeniu dzidzi można na niej ją karmić, więc jak dla mnie same plusy i bardzo dobrze spożytkowane pieniądze. Z czystym sumieniem polecam :tak:

marcia moja teoria się nieco obaliła.Myślałam, że pochodzi mężczyzna jest w domu, w którym ojciec pomaga i pomagał, to sam ma to w nawyku, no i robi to dzięki temu, że ma taki przykład. Chyba tym wszystkim facetom trzeba przypomnieć, jakie są kobiece potrzeby (zwłaszcza w aktualnej sytuacji) i co jest tak naprawdę ważne. Może w końcu to trafi tam gdzie trzeba i mężczyźni się zmobilizują...

sopelek, nie zazdroszczę sensacji żołądkowych i toaletowych. Ja ostatnio próbuję jeść tak, by to załatwianie się nie było dla mnie bolesne. Oby jak najszybciej Ci to przeszło :tak:

Dziewczyny, dziś robię kolejne podejście do lodów - tym razem milka czekoladowo waniliowa z kawałkami czekolady. Mój M ma je kupić jak wróci z budowy. Już nie mogę się doczekać. A co jest najśmieszniejsze - nie jestem wielką fanką lodów, a ostatnio mam na nie podwójną ochotę :-) No i zaczęłam rozwiązywać krzyżówki i czytać książkę,którą ostatnio dostałam od koleżanek. Dzięki temu wprowadziłam małe urozmaicenie do mojego codziennego programu :tak:

Aia powodzenia na wizycie. Będzie dobrze. W tak piękną, wiosenną aurę nie może być inaczej. Trzymam kciuki, bo ja dokładnie, tak jak Ty, przed każdą wizytą przeżywam stresowe męki. POWODZENIA :-)

pisałam już w wątku co można a czego nie, ale pozwolę sobie tu wrzucić specjalnie dla kruszki, która się szykuje do podróży ;)
Polecam adapter do pasów bezpieczeństwa: BeSafe - Adapter do pasów bezpieczeństwa OKAZJA (2218680425) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ty wiesz ze ja sama nawet nie pomyslalam o tym, zaraz poszukam na ebayu bo to nie ma zartow, tylko musi przyjsc do nastepnej srody

sopelek daj znac czy Ci lepiej, jak nie to do lekarza Kochana, nie ma zartow!!

ja zaraz smigam do pracy, zjadlam zupke chinska, dopadla mnie ochota ogromna jakas :)
chociaz kapusniak w garnku stoi
bylam na plotkach u kolezanki, tam przyszly inne kolezanki i dowiedzialam sie ze ladnie wygladam, ze brzuszek mam fajny, i ze tylko w brzuszku przytylam :) az zaczelam sie ogladac w lustrze i chyba faktycznie nie przyszlo mi nigdzie tylko w brzuchu :)

MieMie dzięki za kciuki i radę odnośnie poduchy. Chyba zainwestuję po pierwszym, bo teraz już czystki na koncie;-) Jak piszesz, że warto, to nie ma nad czym dywagować i tak wcześniej czy później się nada:tak:

kruszki to zazdroszczę:tak: Ja się na imprezie w sobotę dowiedziałam, że nie tylko bębel ciążowy mi wyskoczył (to sama zauważyłam i jestem cały czas w szoku!), ale twarz mi się zrobiła jak księżyc w pełni:angry: Zeźliło mnie to strasznie, bo pupa pupą, tam wiem, że mi przybyło, ale że buzia...:confused2:
Pączuś się robię pełną gębą - dosłownie:tak:

Witam J
Ale się znów rozpisałyście...:p
Mnie dziś trasznie glowa boli i coś kółuje znow po prawej stronie w brzuchu wiec wybaczcie ze nie bd odpiswałą dokładnie .

k8libby Kuruj się J I jeszcze las polecam sól morska na katar ja mam chyba cały czas wiec jak sobie na noc i z rana psikne od razu mi lepiej J

marcia Pewnie kazda z nas majac taka prace miała by mase wądpliwości , ja co najmniej raz w tygodniu jestem u mamy w pracy w szpitalu gdzie tez widze te malutkie chore dzieci to pozniej długo się zastanawiam wiec się nie dziwie .

-Aia- Udanej wizyty , niedenerwuj się wszystko bd dobrze J

sopelek Współczuje , ja w przeciwienstwie do Cb mam potforne wzdecia jak nigdy w zyciu :p

MieMie Lody lody lody :p mniamm ! zawsze je lubiłam ale chyba na pocztku ciazy jak jadlam tylko lody i ogorki to się przejadłam .Ale najpyszniejsze są robione samemu wg dobrego przepsiu :p

magic.m ja na razie podkladam sobie mój stos jaśków ale tez nie umiem się wygodnie ułożyc wiec chyba bez takiego zakupu się nie obejdzie.

kruszki Ja w tej kwocie mam usg 3d i 4d badanie genetyczne plytke i zdjecia wiec nie jest najgozej .No i jeszcze dokladne pomiary J

Pisałyście cos o brudnych ubraniach to jest chyba przypozadkowane rasie mezczyzn i ja mowie wprost ale to i tak nie dziala ... może kiedys się to zmieni ale wadpie wadpie ale tez nie mogę nazekac bo wynagradza mi to gotowaniem :p

A co do Adapterów ja sobie chyba musze zakupic bo jak prowadze to mnie ostatnio bardzo pas denerwuje, choc nie wspomne o mojej koncentracji podczas jazdy i tego ze znakow nie widze ale mam nadzieje ze juto okulista dami mi recepte na jakies fajne okularki i już bd spokojnie jezdzic :p

CO do mazurków ja zamiast mazurków na swieta polecam babeczki ! :D Ja robie rozych rozmiarów i kształtów i sa przepyszne a jak wgladaja mniam

A u mnie .. dzis w koncu pozałatwiałam sprawy zalegle i jestem w miare na bierzaco wiec się ciesze ze wzielam się w koncu do roboty chcoc ciagle chce mi się spac !:D

Mhmmm.... Martyna.... lody robione po domowemu :-) Ale mi teraz smaka narobiłaś :tak: A masz jakiś przepis, który mogłabyś wrzucić to osobnego postu :tak:??

Babeczki i baby też dają radę - jak dla mnie zawsze i wszędzie wszystko, co słodkie,co ma w sobie czekoladę, konfiturę jest największym i najcenniejszym dobrem. Dzidzia już od początku zostanie zarażona miłością do słodyczy lub wręcz odwrotnie - nabierze do tego obrzydzenia... Chociaż, czy można mieć wstręt do słodkiego? Ech to dla mnie nierealne :tak:

Mi teraz zamarzyło się wyjście na basen, podobno woda jest bardzo dobra dla kobiet w ciąży... Może za kilka miesięcy :tak: Dziś, wyjątkowo humor mi dopisuje, z czego się bardzo cieszę. A i Maleństwo jakoś często do mnie puka :tak:

MieMie Mam nawet kilka wrzóce wieczorem albo w weekend :)

A tu się zdziwsz ja znam osobe która praktycznie nie je słodyczy! A żeby zjadł ciato musi byc juz wielkie wielkie świeto ! Dziwne ale prawdziwe :p

Basen , basen tez mi chodzi po glowie a zwlaszcza ze w sobote mamy z M i znajomymi jechac do kina to moze ich przekonam wcześniej na wyjazd do aqa parku :p

martyna, a jak tą sól przyrządzasz? ja mam taką różową z morza martwego, jak siedzę w brodziku to wrzucam sobie i od ciepłej wody mam parówkę :)
Basenów takich typu aquapark nie polecam, tylko infekcji można sie nabawić, no i woda za zimna.

No to rzeczywiście jestem zdziwiona, bo jestem łasuchem jeśli o słodycze chodzi :-)

A na jaki film wybieracie się do kina? Ja co najmniej raz w miesiącu chodziłam z M do kina, ale na razie jestem uziemiona. Chętnie posłucham, która z Was na co wybiera się od czasu do czasu do kina :-D

Wracając do kwestii basenu - zastanawiam się, czy warto kupować jakiś strój kąpielowy ciążowy, czy to by była strata kasy... A wy jak myślicie?

reklama
Ja kupie tylko górę typu tankini, mam plan całe lato zalegać w ogrodzie u rodziców, więc kostium niezbędny, no i od kwietnia/maja chcę na zajęcia na basenie dla ciężarnych chodzić.

Do góry