reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Dziewczyny skąd ja to znam:-) U nas ciągle chodzi pralka, bo ja jak sweter bo jednym założeniu jest rzucony i zwinięty z brudnymi skarpetkami to wszystko idzie do prania. Najgorzej jest w piątek bo siedzi z piwkiem do nocy i mecze ogłada na canal plus a ja idę spać. Rano w dużym pokoju pobojowisko, butelki po piwie, ubrania na krzesłach, ale za to zawsze rano w sb i nd jedzie po spacerku z psem po świeże bułeczki albo bagietkę do Almy to mu wybaczam:-)

Olga nie przejmuj się niemocą:-) Jeszcze się narobisz przy dwójce. No i koniecznie spraw sobie coś extra na urodziny.

Ratina, to masz z teściową:-( Ja na święta nic nie muszę, jak zawsze święcenie u moich rodziców u nas świecenie jest u sąsiadów w ogrodzie bo to takie osiedle domków (ksiądz przychodzi). Jest jak na wsi wszyscy odwaleni i się ogłada kto przytył, kto w ciąży, kto z narzeczonym, rozmawia się z sąsiadami:-) Potem zawsze idziemy na śniadanio - obiad, nie czekamy ze święconką do niedzieli. Czekam na pyszny żurek mamy podawany w pysznym chlebie, kocham żur. Ciasta zawsze piekłam ja, bo cukiernictwo to moja pasja. Teraz zrobię chyba sernik, babkę i jednego mazurka. Po pierwsze nie mogę tyle stać przy garach, a poza tym nie mamy pieniędzy za bardzo, a rok temu na składniki na 5 ciast wydałam z 300 zł. Potem razem z rodzicami w niedziele idziemy do jej siostry, a w pon do teściowej. Moja teściowa strasznie dużo pracuje jako lekarz, nigdy nie gotowała i zawsze wszytko zamawia w Kredensie Krakowskim albo jej ktoś robi.

Ostatnia edycja:
reklama
asia, dzięki :) stwierdziliśmy że może w sobotę zaprosimy rodzeństwo jak to mąż nazwał "na alkohole", a rodziców w niedzielę do restauracji :) to będzie też przyjemność dla mnie bo uwielbiam jeść gdzieś a rzadko chodzimy :) prezent od męża będę mieć po 10-tym, a jak mi przyjdzie kasa z zus w końcu to też sobie sama coś sprawię, pójdziemy poszukać jakieś fajne nowe ciuchy :)

Natalia już po pysznej kaszce, zaraz pewnie zaśnie, usypia w leżaczku przed TV, a tak się zarzekałam że nie będzie oglądać...
zupa się gotuje, idę teraz sprzątać do szczeniaków, a najpierw spróbuję je czymś nakarmić. One mi nie chcą jeść mleka dla niemowląt Hipp Bio, paskudy jedne, specjalnie dla nich otworzyłam puszkę... za to surowe mięso z kurczaka żarły jak głupie :p

A ja moje drogie się przeziębiłam, mam katar, boli mnie gardło, straciłam głos i dopadł mnie kaszel i to tak z dnia na dzień... Więc niestety nie będzie reportażu zdjęciowego z oglądania wózka, bo nie ruszam się z domu... :(

Biedna... kuruj się k8libby i dużo zdrówka! :)

Mnie katar też nie chce opuścić, ale czytałam, że w ciąży obrzęk śluzówki często powoduje zatkany nos... a najgorsze jest to, że nie da się wysmarkać. Już nawet moja sól nie chce pomóc:((

Ostatnia edycja:
Właśnie... wiem, że nie jest to najlepsze miejsce i czas na takie sprawy, ale to dla mnie ważne...

Kochane - jeśli macie Facebook'a, to mam do Was ogromną prośbę. Mój brat startuje w konkursie, dzięki któremu ma szansę odbyć staż w Europarlamencie. Będę bardzo wdzięczna, jeśli poświęcicie chwilkę swojego CENNEGO czasu i oddacie swój głos na niego. Jeśli nie to oczywiście zrozumiem:)

Po zagłosowaniu możecie (ale nie musicie) wypełnić formularz i same wygrać jakieś nagrody.

Tu jest link:
https://fbapps.platforma.org/fb_eurostaz/wyniki
-> woj. opolskie
-> MARCIN JASZCZYK.

Z góry BAAAARDZO DZIĘKUJĘ za głosy:)

k8libby wracaj prędko do zdrowia, pij dużo herbaty z miodem i cytryną, lub przegotowanej wody z cytryną i ciesz się myślą o tym pięknym wózeczku :-D

a wiec znalzalam linka z tym preparatem do rzes
Revitalash - Martyn Maxey Onlinemalu preparat kosztuje 60f. czyli 300
ten wiekszy o ktorym pisalas to 86 wiec wiecej niz w pl :/

poszukam jeszcze, to bylpierwszy z brzegu link, zaraz na ebayu zobacze
ooo i tu taniej !! eBay: revitalash
musze policzyc czy moge sobie pozwolic bo to mimo wszystko troszke duzo :)
mysle ze kupie ten mniejszy :)
ja zaraz zmykam do sklepu na maly spozywczy shopping, a na wieczor do pracy
zauwazylyscie ze mniej narzekamy, mniej sie boimy juz, ciaza doszla do polowy, nasze obawy tym samym sie zmiejszyly i to baaardzo :)

zauwazylyscie ze mniej narzekamy, mniej sie boimy juz, ciaza doszla do polowy, nasze obawy tym samym sie zmiejszyly i to baaardzo :)

Mi do połowy troszkę brakuje, ale mimo wszystko masz rację :) ja ogólnie ciążę dobrze znoszę, jedynie w 2 miesiącu miałam takie dwa tygodnie, które faktycznie nie należały do najprzyjemniejszych. Ogólnie mam teraz więcej energii, dodatkowo sprzyja temu też aura za oknem i dużo robi też pozytywne nastawienie :)

Teraz zrobię chyba sernik, babkę i jednego mazurka.

Kochana, masz jakiś sprawdzony przepis na mazurka? Zawsze chciałam zrobić... Może się w tym roku pokuszę :)

reklama
Ja też bym chciała zrobić dobrego mazurka, ale nie mam fajnego przepisu. Dołączam się do prośby Maggic :-)

Do góry