reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Dziewczyny skąd ja to znam:-) U nas ciągle chodzi pralka, bo ja jak sweter bo jednym założeniu jest rzucony i zwinięty z brudnymi skarpetkami to wszystko idzie do prania. Najgorzej jest w piątek bo siedzi z piwkiem do nocy i mecze ogłada na canal plus a ja idę spać. Rano w dużym pokoju pobojowisko, butelki po piwie, ubrania na krzesłach, ale za to zawsze rano w sb i nd jedzie po spacerku z psem po świeże bułeczki albo bagietkę do Almy to mu wybaczam:-)

Olga nie przejmuj się niemocą:-) Jeszcze się narobisz przy dwójce. No i koniecznie spraw sobie coś extra na urodziny.

Ratina, to masz z teściową:-( Ja na święta nic nie muszę, jak zawsze święcenie u moich rodziców u nas świecenie jest u sąsiadów w ogrodzie bo to takie osiedle domków (ksiądz przychodzi). Jest jak na wsi wszyscy odwaleni i się ogłada kto przytył, kto w ciąży, kto z narzeczonym, rozmawia się z sąsiadami:-) Potem zawsze idziemy na śniadanio - obiad, nie czekamy ze święconką do niedzieli. Czekam na pyszny żurek mamy podawany w pysznym chlebie, kocham żur. Ciasta zawsze piekłam ja, bo cukiernictwo to moja pasja. Teraz zrobię chyba sernik, babkę i jednego mazurka. Po pierwsze nie mogę tyle stać przy garach, a poza tym nie mamy pieniędzy za bardzo, a rok temu na składniki na 5 ciast wydałam z 300 zł. Potem razem z rodzicami w niedziele idziemy do jej siostry, a w pon do teściowej. Moja teściowa strasznie dużo pracuje jako lekarz, nigdy nie gotowała i zawsze wszytko zamawia w Kredensie Krakowskim albo jej ktoś robi.

Ostatnia edycja:
reklama
asia, dzięki :) stwierdziliśmy że może w sobotę zaprosimy rodzeństwo jak to mąż nazwał "na alkohole", a rodziców w niedzielę do restauracji :) to będzie też przyjemność dla mnie bo uwielbiam jeść gdzieś a rzadko chodzimy :) prezent od męża będę mieć po 10-tym, a jak mi przyjdzie kasa z zus w końcu to też sobie sama coś sprawię, pójdziemy poszukać jakieś fajne nowe ciuchy :)

Natalia już po pysznej kaszce, zaraz pewnie zaśnie, usypia w leżaczku przed TV, a tak się zarzekałam że nie będzie oglądać...
zupa się gotuje, idę teraz sprzątać do szczeniaków, a najpierw spróbuję je czymś nakarmić. One mi nie chcą jeść mleka dla niemowląt Hipp Bio, paskudy jedne, specjalnie dla nich otworzyłam puszkę... za to surowe mięso z kurczaka żarły jak głupie :p

A ja moje drogie się przeziębiłam, mam katar, boli mnie gardło, straciłam głos i dopadł mnie kaszel i to tak z dnia na dzień... Więc niestety nie będzie reportażu zdjęciowego z oglądania wózka, bo nie ruszam się z domu... :(

Biedna... kuruj się k8libby i dużo zdrówka! :)

Mnie katar też nie chce opuścić, ale czytałam, że w ciąży obrzęk śluzówki często powoduje zatkany nos... a najgorsze jest to, że nie da się wysmarkać. Już nawet moja sól nie chce pomóc:((

Ostatnia edycja:
Właśnie... wiem, że nie jest to najlepsze miejsce i czas na takie sprawy, ale to dla mnie ważne...

Kochane - jeśli macie Facebook'a, to mam do Was ogromną prośbę. Mój brat startuje w konkursie, dzięki któremu ma szansę odbyć staż w Europarlamencie. Będę bardzo wdzięczna, jeśli poświęcicie chwilkę swojego CENNEGO czasu i oddacie swój głos na niego. Jeśli nie to oczywiście zrozumiem:)

Po zagłosowaniu możecie (ale nie musicie) wypełnić formularz i same wygrać jakieś nagrody.

Tu jest link:
https://fbapps.platforma.org/fb_eurostaz/wyniki
-> woj. opolskie
-> MARCIN JASZCZYK.

Z góry BAAAARDZO DZIĘKUJĘ za głosy:)

k8libby wracaj prędko do zdrowia, pij dużo herbaty z miodem i cytryną, lub przegotowanej wody z cytryną i ciesz się myślą o tym pięknym wózeczku :-D

a wiec znalzalam linka z tym preparatem do rzes
Revitalash - Martyn Maxey Onlinemalu preparat kosztuje 60f. czyli 300
ten wiekszy o ktorym pisalas to 86 wiec wiecej niz w pl :/

poszukam jeszcze, to bylpierwszy z brzegu link, zaraz na ebayu zobacze
ooo i tu taniej !! eBay: revitalash
musze policzyc czy moge sobie pozwolic bo to mimo wszystko troszke duzo :)
mysle ze kupie ten mniejszy :)
ja zaraz zmykam do sklepu na maly spozywczy shopping, a na wieczor do pracy
zauwazylyscie ze mniej narzekamy, mniej sie boimy juz, ciaza doszla do polowy, nasze obawy tym samym sie zmiejszyly i to baaardzo :)

zauwazylyscie ze mniej narzekamy, mniej sie boimy juz, ciaza doszla do polowy, nasze obawy tym samym sie zmiejszyly i to baaardzo :)

Mi do połowy troszkę brakuje, ale mimo wszystko masz rację :) ja ogólnie ciążę dobrze znoszę, jedynie w 2 miesiącu miałam takie dwa tygodnie, które faktycznie nie należały do najprzyjemniejszych. Ogólnie mam teraz więcej energii, dodatkowo sprzyja temu też aura za oknem i dużo robi też pozytywne nastawienie :)

Teraz zrobię chyba sernik, babkę i jednego mazurka.

Kochana, masz jakiś sprawdzony przepis na mazurka? Zawsze chciałam zrobić... Może się w tym roku pokuszę :)

reklama
Ja też bym chciała zrobić dobrego mazurka, ale nie mam fajnego przepisu. Dołączam się do prośby Maggic :-)

Do góry