reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Exotic87 ja miałam tak w zeszłym tgodniu , a w weekend dodatkowo dopadł mnie katar ale polecam sól morska dla niemowląt do nosa bardzo mi pomogła ,a ma gardło też taki aerozol do gardła dla dzieci ale nie pamiętam nazwy.

cornelk ja stwierdziłam ze w sklepach typu smyk , h&m , zara itp opłaca sie rzeczy dla małych dzieci kupować tylko na przecenach bo sa naprawde fajne i czasem nawet o więcej niż połowe tańsze :-)
A promocje chyba narazie się skończyły więc ja czekam na maj ewentualnie na po świetach wtedy pewnie bd jakieś ciekawe :)
Też dla maluszka mam już ogrom ubranek upolowanych na przecennach i allegro :D

RatinaZ
marchewka , też mam na nią faze ! Nawet w weekend ciasto czekoladowe z marchewką piekłam polecam ładtwe a jakie pyszne :-):-D

Mam do Was takie pytanie czy któraś z Was ma może wade wroku i teraz się pogłębiła ?
Ja od dziecka miałam , rok temu jak byłam u okulistki powiedziała że już nie mam ( co mnie dziwi bo astygmatyzmu nie da sie wyleczyć ) a teraz czuje bóle głowy , poczatkowo myślałam że od cisnienia ale mam w pożadku , a co najciekawsze zapisałam sie do okulisty pod koniec lutego a termin mam na koniec maja....

reklama
Martyna to fajna okulistka, chyba teraz do niej nie idziesz? :sorry: mi mój profesorek powiedział, że ciąża "atakuje" to co w organizmie matki najsłabsze, jednym zęby, drugim oczy, jest tyle zmian w organizmie, że wzrok może ulec pogorszeniu, idź na kontrole, ale nie zmieniaj okularów, pół roku po porodzie na kontrolę czy wada nie została na zawsze, bo może to tylko przemęczenie :tak:

Zdecydowanie do innej :tak: Od małego biegałam w okularach z zaślepką i nie mam zamiaru teraz zapszepaścić tego bo wiem ze wdem mam teraz mała wiem że może sie powiekszyć ale jak sie leczy to nie powinna tak okropnie się powiekszyć :)

Martyna ja mam cholerne obciążenia w rodzinnie, moja mama teraz ma -20 :-:)-(, przy każdej ciąży 3-4D, więc wolę chuchać na wzrok, bo wiem ile to moją mamę kosztuje :confused2: jak masz dobra lekarkę i jej ufasz to super ;-)

Jeny dziewczyny, jak Wy już o tych zakupach, ubrankach. Ja nie mam totalnie fazy, weny, nie chce mi się nawet o tym myśleć. Wydaje mi się że jest tyle do kupienia i do ogarnięcia, że nie wiem od czego zacząć i w ogóle o tym nie myślę narazie. Mam jakieś takie podejście: jakoś będzie. Zupełnie nie mam wkrętki żeby kupować ciuszki, i się tym jarać. Mam nadzieję, że to się zmieni. Co chwile ktoś mi mówi że dostanę rzeczy od niego, ale każdy tylko mówi, i to tak: Martuś, pamiętaj ja mam dużo rzeczy i ci oddam, więc nie kupuj za dużo. Ale kurcze nie wiem co dostanę, ile, czego itd. Nie chcę być niedelikatna, bo to każdego dobra wola i uprzejmość, ale jakby mi to dali a nie gadali to bym wiedziała co mam, a co mam kupować. Bo mówienie, nie kupuj bo dostaniesz, jest bez senu. Takie gadanie to mnie tylko irytuje. Wiem, że nie powinnam, ale jakoś mam irytatora dzisiaj :-)

Zadzwoniła dzisiaj jeszcze moja znajoma z mazur, dawno się nie widziałyśmy i słyszałyśmy, i się dowiedziała że ja w ciąży, ona też w 24tc to zadzwoniła. I wiem że życzliwie i wiem że mi dobrze życzy, ale nie omieszkała się pół rozmowy chwalić, że przytyła 2kilo tylko, że nie ma żadnych rozstępów, że jej piersi nie zmieniły się po pierwszej ciąży, że wygląda pięknie, że nie ma żadnych dolegliwości, że nie widać nawet że jest w ciąży. I tak mi pier....liła że aż mi się chciało skończyć rozmowę.

Nie będę już dłużej się wyżalać, idę spać :-)

dobrej nocy kochane moje

Exotic mozesz zostac w domu bez sicka od lekarza nawet do 5 dni,wiele tez zalezy od pracodawcy.Ale nie daj sobie wmowic ze nie mozesz.A wogole to zdrowiej!
Martyna ja mam astygmatyzm i mi polecialo sporo po pierwszej ciazy,ale troche tez z mojej winy bo zaniedbalam. Teraz poki co raczej nic mi sie nie pogorszylo,ale czesto czuje ze oczy mi sie mecza bardziej,wiec moze Tobie tez. Ale dobrze ze idziesz do okulisty,on najlepiej powinien stwierdzic.
Godzina 21 a ja spalaszowalam kawal ciasta bo nie moglam sie powstrzymac.GRZECH!ale za to jaki pyszny:D Teraz mi sie bedzie slodko spalo.Dobranoc!

a mnie cos podkusiło żeby na wieczór zjeść miseczkę kapusty kiszonej i teraz cierpię, już mi pół brzucha ubyło :p nigdy więcej takiej ilości kapusty! a mam na nia ochotę raz na poł roku :p

a wogóle jakieś krostki mi wyskoczyly nad brzuchem, nie wiem od czego - ale nie swędzą ani nic po prostu sa :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczynki!
ja dziś czuję że jest jakiś dobry dzień :)

mart - nie przejmuj się, ja w pierwszej ciąży miałam to samo z ciuszkami, teraz udzielam się o ciuszkach ale dla Natalii - kupuję bo nie ma innej opcji ;) a wtedy tak jak Ty, myślałam że jakoś to będzie no i było ;) jak ktoś Ci coś obiecuje kilka razy to po prostu się upomnij, powiedz że chcesz wiedzieć na czym stoisz przed zakupami, ja tak zrobiłam, koleżanka mi obiecywała kilka razy więc w końcu zadzwoniłam i spytałam czy mogę przyjechać po ciuszki, bo chcę je obejrzeć żeby wiedzieć czego nie kupować, i chcę je poprać, poprasować wcześniej no i w końcu przygotowała je. No i nie martw się że czegoś nie kupisz przed porodem - po porodzie najlepiej wyjdzie Ci czego Ci potrzeba. Byle byś łóżeczko miała, to podstawa, reszta nie zając ;P

a co do koleżanki, wyobraź sobie ją grubą, opryszczoną, z rozstępami, w naciągniętym dresie jak siedzi po drugiej stronie słuchawki i Ci ściemnia jaka jest piękna ;) - od razu poprawi Ci się humor :D

Witam w pochmurny poranek,

Oj napsułam wczoraj krwi ostatnim postem. Dzisiaj jestem w zdecydowanie lepszym humorze. Wprawdzie pobudka o 4:30, więc słabo, ale żyję. No i zrobiłam sobie wagary, zostaję w domu. Będę piekła kurczaka na butelce piwa na obiad i ogólnie powłóczę się po chałupie.

pozdrawiam i miłej środy

reklama
ja dziś zrobię zapiekankę "po bolońsku" z mielonym mięsem, tylko dam ziemniaki zamiast makaronu bo mam ostatnio ziemniaczane smaki a makaronu nie mam za wiele. No i zrobię dziś mnóstwo pożytecznych rzeczy :) zaraz się zabieram, ale chyba najpierw wskoczę sobie do wanny i się potem wysmaruję nowym balsamem, koleżanka pocisnęła mi Dermedic lotion do ciała, ma super składniki - olej lniany, masło shea, alantoinę, olej arganowy, omega 3 6 i 9, ekstrakt z jęczmienia, i jest przy tym leciuteńki niemal jak woda (takie lubię), i ładnie pachnie. Lecę do wanny :)

mart - mam nadzieję że pocieszyłam Cię moim poprzednim postem :) bardzo się starałam :)

Do góry