reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Malinka na pewno starczy na wózek:tak:ale kaski szkoda .Chodz z drugiej strony dobrze ,ze to peklo na parkingu a nie na autostradzie :baffled:

Laremi mój ochal przchodzil ospe w listopadzie:tak: zdrowka dla synka..

reklama
Witajcie wieczornie. Ja znowu tylko na moment. Maz jeszcze grzebie cos w naszym pokoju, maluje, dorabia gniazdka itd. A ja sie wykapalam i wpadlam na chwile na forum. Jutro chyba bedzie koniec najgorszej roboty remontowej. I w koncu bedziemy mogli wrocic do naszego pokoju. A jutro mam wizyte i usg polowkowe o 14. No i mam dzien wolny w pracy. Ale mamy mnostwo rzeczy do zalatwienia, wiec nie wiem czy dam rade napisac jak na wizycie. Najwyzej w srode sie odezwe. Kurcze ciek

Karola no to Wy juz macie klopot z glowy, dobrze ze Michal odchorowal juz mu wiecej to nie grozi:tak: My tez sie kaski pozbedziemy, tyle ze tak jakby na wlasne zyczenie:zawstydzona/y: Ale do lipca to raczej na wozek sie uzbiera, zwlaszcza ze u TZ w pracy zapowiadaja goracy okres i kupe nadgodzin,a jego nie trzeba namawiac jak jest okazja zarobic extra kasiorke:baffled:
Malinkaizi cos mi chyba umknelo, ale Ty juz wiesz ze nosisz pod serduszkiem malenka? Bo pamietamze pocichu myslalas o malenkim. Sorki ze nie doczytalam, ale na watku wizytowym to ja czasem tylko pogratuluje tak "zbiorczo". Bo dziewczyny co rusz pisza o kolejnych wizytach, ze sie troszke gubie co u ktorej:zawstydzona/y: A ja nie bardzo mam o czym sie rozpisywac, bo teraz mam polowkowe w przyszlym tyg a potem dopiero w polowie maja:szok: Jakkolwiek gratuluje serdecznie!

Moj biedronek juz smacznie charczy, TZ w pracy, ja jeszcze poczytam albo cos poogladam i tez w sen, bo jutro kolejny dzien w pracy, tym razem juz bez urywania sie:-( Dobranoc wszystkim!!!

Dzień dobry mamuśki:-)

marcia331
zajrzysz czy nie zajrzysz kciuki o 14 będą za Was zaciśnięte ale w środę musisz nam zdać relacje;)
LeRemi uważnie czytasz-nie znam jeszcze płci mojej kruszynki jutro mam połówkowe może tym razem coś się da podejrzeć na ostatnim USG się nie dało bo malec na pośladkach siedział;) Ale na jutrzejszej liczę na to mocno jak się nie da zwyczajnie zobaczyć to poproszę o podgląd w 3D lub 4D zawsze to spojrzenie z innej strony.Oczywiście najważniejsze to żeby zdrowe i tak jak napisałam chłopiec czy dziewczynka wózeczek zostaje ten sam:) W przyszłym tygodniu będziemy za Ciebie kciuki trzymać na połówkowym:)

Malinkaizi mieszkam na warszawskiej Białołęce, tej od strony Targówka, Głębockiej. A Ty?
U mnie dzsiaj huśtawka nastrojów. Rano już męża ochrzaniłam, że dziecka wczoraj przy odbieraniu ze szkoły nie przypilnował i bez bluzy wrócił:no:
Odwiozłam młodego do szkoły, bo mąż ma zmianę na 6 i teraz odpoczywam, choć powinnam trochę mieszkanie ogarnąć, ale inni (mąż)też mogą, więc odpoczywam:-)

Hej laseczki :)

Malinka co do wygody rogówki to nie mam pojęcia...mąż na niej spi,trochę połamany chodzi,ale do sypialni nie chce wrócić...a w sumie teraz to ja nawet chwilowo znowu nie chce żeby wracał bo jak maleństwo się kręci w brzuchu to ja się kręcę po łóżku razem z nim:tak:
Olga to ja pisałam o Twojej energii...bo Ty masz zawsze w domu wszystko zrobione :)

A ja drogie warszawskie mamy miałam rodzić na Karowej (bo z tego szpitala mam lekarza) ale chyba mi się zmieni na szpital Bródnowski (zapytam się jeszcze mojej pani doktor co myśli) Bródnowski mam najbliżej bo mieszkam w Markach,poza tym słyszałam dobre opinie (no i sama tam leżałam po poronieniu),nie jest przeładowany( a nie wyobrażam sobie leżeć na korytarzu) i co tez bardzo ważne: nie ma dodatkowej opłaty za znieczulenie (na Karowej kosztuje 550zł).

Dzień rozpoczął się pięknie...Słońce świeci,ale jeszcze nie wyszłam na podwórko zobaczyć czy ciepło...Mój mąż jakoś wcześniej dzisiaj do pracy pojechał.Wstałam o 7.45 a jego już nie było...ciekawe czy wcześniej wróci:confused2:

Jutro USG połówkowe...już się nie mogę doczekać...Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;-);-);-)

Ostatnia edycja:
Ja również mam plan rodzić w szpitalu Bródnowskim. Termin mam na 11 sierpniea, więc może spotkamy się na porodówce. Jak usłyszysz kogoś kto krzyczy to będę ja:-) Tam rodziłam ponad 7 lat temu, miałam położną i byłam zadowolona i teraz też mam taki zamiar. A krzyk mi pomagał bardzo:-)

O Soku żurawinowym pisałam tak jak Olga mówi z apteki ja akurat mam go z eko sklepu. Piję go profilaktycznie przeciwko bakteriom w moczu
A co do sprawdzania sobie płci dzieci koleżanek i naszych statystyk zapraszam na listę sierpniowych mam (skrupulatnie Was czytam i wynotowuję sobie pewne fakty ;-))
Nie piszę dziś bo mi się nie chce:-p zgadnijcie co idę robić ?? znów sprzątać :zawstydzona/y: chyba mam wicie gniazda właczone bo takiego trzepania domu to u mnie jeszcze nie było :-D

domi78 ja na Bródnie-więc mamy rzut beretu do siebie moja siostra mieszka na Białołęce :) Mój już się przyzwyczaił do tego,że ciągle się go czepiam ale tłumaczę mu,że musze się jakoś z rana wyżyć bo inaczej cały dzień bym chodziła nabuzowana a to żle by na dziecko wpływało:)
RatinaZ naszym tz to na każdym będzie niewygodnie bo bez nas:))) A nie wolałaś sama się na rogówkę przenieś-wasze jest większe??? Ja do Bródnowskiego mam 10 minut piechotą -trójkę dzieci tam urodziłam i naprawdę polecam -sama nie chce tam rodzić bo niestety ostatnio poród bardzo żle mi się kojarzy no i tam nie dadzą mi gwarancji na CC ktore mam obiecane w Bielańskim i na Żelaznej. Na Karową miałam do profesora na konsultację iść ale sobie darowałam właśnie przez to przepełnienie nie musze mieć luksusów ale korytarz mnie nie bawi.
domi78 jak się nie pośpieszysz za mocno to Cię przyjdę popd okno z wózeczkiem posłuchać;))
kakakarolina jak skończysz u siebie to zapraszam do mnie też jest trochę sprzątania a ja nie mam weny:(

Ostatnia edycja:
reklama
hej :) u mnie dziś piękna pogoda, a przez to dobry nastrój :)
po wczorajszej wizycie w sklepach mam postanowienie: przechodzę na dietę :p dietę tzn zamiast chleba w jajku owsianka, zamiast żółtego sera twarożek... i takie tam ;) bo tyłek mam już gruby jak nie wiem... przymierzałam sobie różne bluzki, sweterki, i bokami wystawały mi "oponki"... jak tak dalej pójdzie to w lecie będę wyglądać tragicznie...

Ratina, małe sprostowanie :) ja nie mam w domu wszystko zrobione, tylko wiecznie coś robię :p przy czym, co chwila siadam do kompa albo TV i robię godzinami a zrobione i tak nie jest ;) pisałam Wam wczoraj że obmyślam sposoby na bardziej efektywne zajmowanie się domem, muszę obejrzeć kiedyś ten program idealna pani domu czy jakoś tak, może mi to coś pomoże, bo na razie czuję się jak nastolatka która nie potrafi nawet porządnie posprzątać swojego pokoju a nie jak żona i matka niedługo dwójki dzieci :p no, to do dzieła! idę zrobić sobie owsiankę :)

miłego dnia dziewczyny! i piszcie co tam porabiacie :)

Do góry