reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
hmm kakakarolina, ja ostatnio to już lałam "na oko" :p ale gdzieś 30ml rano i 30ml wieczorem. Zależy jeszcze z jakiej firmy, różnie pisze na etykietkach... Tego się raczej nie przedawkuje :) więc jakby co to można jeszcze trzeci raz w ciągu dnia te 30ml. Ja to rozcieńczałam 400-500ml wody ale ja generalnie dużo naraz piję

my wróciliśmy z wyprawy do sklepów. Kupiliśmy Natalii w smyku trzy pary body z długim rękawem, ja kupiłam sobie bluzkę, koszulkę i w tk max super spodnie bojówki jasne a właściwie białe w delikatne kremowe kwiaty, pisze na metce że kosztowały 350zł a ja dałam 70 :) wyglądają na niezwykle porządne. I to nie są ciążowe, zwykłe, ale są lekko luźne i zepnę je sobie paskiem pod brzuchem i powinno być OK :) hurra, w końcu jakieś nowe ciuchy :)

ok uciekam bo wpadłam tylko przeczytać, mąż kąpie dziecko a ja muszę zrobić kaszkę
a która to zaś pisała "energia Olgi"? :p nie wiem skąd taki mit powstał ;) bo ja jestem chyba z Was największy leeeeeń... :D

Witam wieczorowo:)
dorotak top nie lada sztuka przeczytać,zapamiętać i odpisać:) Ja powoli się tej sztuki uczę niestety inaczej się nie da jak się nie ma całego dnia na internet.
RatinaZ też myślałam w sobotę nad rozpoczęciem grillowania ale jednak postawiłam na przemeblowanie które potrwa jeszcze parę dni :(
Ja wolę depilatorem pachy ogolić niż okolice bikini-podziwiam was. Powiedz lepiej czy wygodna ta rogówka do spania???
domi78 to skąd ty jesteś-też znam to miejsce:)
karola82_82 starczy i na wózek spokojnie tylko troszkę póżniej:)

kruszki to czekamy z niecierpliwością na twój powrót do nas.Mam nadzieję,że już więcej takich niespodzianek ze złodziejami nie będziecie mieli.
Maggic_m jak wizyta znasz już płeć??

mala.di nie denerwuj się może dzidzia zmieniała pozycję i kopie od wewnątrz.A nie masz możliwości na samo tętno sprawdzenie dziecka w przychodni?? Nie martw się jeszcze porodem może nie będzie tak żle i np podczas KTG gdzieś w szpitalu w Wawie okaże się,że już rodzisz i cię zatrzymają.Wszystko się da jakoś załatwić:)
Mart81 ja mam już załatwiony Zelazną ale jak się okaże ze wszystkie w Bielańskim leżycie to może i ja jednak przy nim zostanę:)
-Aia- a to nie 21 pierwszy dzien wiosny-zawsze mi się z dniem wagarowicza kojaży:) No i ty też na Bielańskim ojojoj będzie wesoło:)))
LeRemi więc już bez takich stresowych sytuacji ok. Ospa hmmm dobrze,że jak mały jest mam nadzieję,że ty już przechodziłaś.Mi siostra siostrzenicę chciała przywieść ze szkarlatyną ale coś ją tknęło i zadzwoniła zapytać czy nie jestem w ciąży- nie chwaliłam się jej wcześniej.
kakakarolina ja piję sok Tymabarku owoce świata-żurawiana z czymś tam super nawet przy przeziębionym pęcherzu odczuwałam ulgę.

Ostatnia edycja:
Niestety jeszcze nie znam płci Dzidziusia :( Maluszek wiercił się i obracał. Lekarz mówił, że pewnie czuje głowicę od usg i strasznie mu się to widać nie podobało... Zobaczyłam jak ssie paluszka i macha rączką
biggrin.gif
To było cudowne!!
happy.gif
Tak poza tym wszystko w porządku. Kolejna wizyta znów za miesiąc...

Malinkaizi nawet nie wiem o co by mialo chodzic z samym sprawdzeniem tętna:-pw sensie ze jakims innym aparatem do tego czy ze na sekunde tak usg by tylko sprawdzic czy serce bije? jutro wlasnie bede w wawie i sie w sumie zastanawiam czy nie wpasc na izbe przyjec albo do mojej lekarki o ile bedzie, i sie nie spytac czy jakos moga mnie uspokoic. bo chyba nie o zwyklej przychodni rodzinnej mowa
Ja nie odpuszcze i bede kazała robić lekarzowi usg dopóki maleństwo się dobrze nie obróci :-D nie zalezy mi szczegolnie ani na dziewczynce ani na chłopczyku ale nie wytrzymam tej niepewności...

Ja jak mialam z 12 lat chyba, to moja przyjaciolka kupila depilator jakiś brauna silk epil o ile dobrze pamietam, uzyla raz i mi oddala...a ja po jednym razie wymienilam sie z siostra na prostownice do wlosów, no ale siostrze tez sie nie spodobalo...i nie wiem w koncu jakie były dalsze jego losy. :-p ale pamietam ze mi jakos nie chwycil wszystkich włosków, albo mi nierówno rosly albo je ucinał do polowy niektore, i nie mialam jak sie zrobic na gładko że tak powiem. to mnie głównie zniechęciło, nawet nie ból. Ale teraz sie zastanawiam ze moze jednak... maszynka jest ok, bo szybko, bezbolesnie..no ale włoski tez szybko odrastaja. a kremy mi smierdzą:p wosk podrażnia.

Nie wyobrazam sobie rodzenia nie w warszawie, tylko ja planuje w szpitalu polozniczym na madalińskiego (mokotów) , super maja opinie, pelno jakiś tam certyfikatów, szpital to byl albo nowo wybudowany albo dopiero co remontowany... jak pierwszy raz przyjechalam to myslalam ze zle trafilam, ze to jakis prywatny pewnie. No i te usg 3d robią darmowe :-p no i personel świetny, przynajmniej ta jego część którą poznałam.

ale w ogole ja sie zastanawiam, mamy szukać jakiegoś soku w kartonach żurawinowego? czy np mogą być te syropi paoli do rozcieńczania z wodą?

Ostatnia edycja:
Irisson, Malinkaizi ja juz przechodzilam ospe w dziecinstwie. Lekarka dzis jak tylko mnie zobaczyla to o to zapytala, no i nie mam sie czym martwic skoro juz mialam. Tez sie ciesze ze Remik to teraz chwycil, bo w dziecinstwie lepiej, poza tym dobrze ze przed urodzeniem dzidziolka. No i najlepiej ze on to tak lagodnie przechodzi, dzielny ten moj chlopczyk i silny, za mamusia hehe:-D

A na co Wy dziewczynki ten sok zurawinowy pijecie? W sensie chodzi mi o to czy macie jakiec problemy z pecherzami czy poprostu tak profilaktycznie? Bo u nas taki w kartonie normalny jest do kupienia, juz rozcienczony, to jest jakas roznica jkbym se chciala popijac?

te rozcieńczone czy słodkie można popijać, ale my mówimy o takim 100%, z apteki. Takie są też w hipermarketach, chyba widziałam przy dziale ze zdrową żywnością, one kosztują około 20-25zł za 500ml i pomagają na chory pęcherz a przy okazji na anemię i inne rzeczy, są bardzo zdrowe
Żurawina - mistrzyni leczenia :: PYSZNE I ZDROWE

mala.di nie wiem jak się to urządzenie nazywa ale to jest jak USG też żelem smaruje i głowicą jeżdzi ale bez wizji u mnie w zwykłej przychodni w tak zwanej poradni K położna to wykonuje. na razie czuję maleńką przynajmniej wieczorkiem więc się nie martwię ale już mi powiedziała,że po 24 tc mogę sobie codziennie przychodzić posłuchać.Na izbie przyjęć w szpitalu zrobią ci albo KTG albo USG ale na pewno też Cię uspokoją:)Madaliński,Karowa,Bielanski,wszystkie dobre ale dosta się tam ciężko.Mam koleżankę która teraz na Karowej leży -nie ma miejsc a pacjentki na korytarzach leżą:(
LeRemi ja w ciąży zawsze jakieś problemy z pęcherzem mam więc już profilaktycznie piję soczek z żurawiny żeby się nie faszerować kolejnymi lekami.
Maggic_m najważniejsze ,że dziecię zdrowe a miesiąc szybko zleci:)

reklama
Do góry