reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

A pamiętacie może z dzieciństwa takie "kupki" czekoladowe z płatkami owsianymi? :-)
Boże, co mnie dzisiaj za wspomnienia naszły, pamiętam, że mój tata takie nam robił, jakoś to było na gorąco i wystawiało się potem za okno, żeby ostygły, hehe

ooo, o coś takiego chodzi http://gotowanie.onet.pl/27265,0,1,platki-owsiane-w-czekoladzie,ksiazka_przepis.html
kurde, aż sama mam na nie ochotę, ale nie mam kakao ani płatek owsianych :/

Olga sa bez jajek, tylko nie wiem czy resztę składników masz :-)

Ostatnia edycja:
reklama
irisson, nie mam :p zrobiłabym domowy budyń z masła i mąki, ale nie mam mleka...
mąż siedzi w sypialni, przed chwilą się obudził bo Natalia płakała, ale nie wyszedł z tamtąd, niech sobie siedzi, pewnie wielce obrażony że się na niego wkurzyłam...

"kupek" czekoladowych nie kosztowałam :p kurde no, chyba sama sobie pójdę do tego sklepu...

Olga ja mam tyle słodkiego w domu zachomikowane, no chętnie się podzielę :-D
zjadłam kiwi, winogrona i popiłam colą :szok::szok: mąż na mnie patrzy jak na wariatkę i zastanawia się kiedy eksploduję, a ja bym coś jeszcze wciągnęła :tak: cornelka czekoladowe kupi, brzmi ciekawie :-D

zrobiłam sobie słodką herbatę... za 20 minut leci Obcy 4, obejrzę sobie przy prasowaniu, ostatnio przeżywam fascynację alienami :p mam nadzieję że w tej części też będą jakieś fajne efekty specjalne ;) polsat się ostatnio wziął za emisję całej serii, i w ciągu ostatniego miesiąca oglądałam pierwszą część, fragment drugiej i trzecią :)

ja nigdy tego filmu nie oglądałam, za to już dawno napotkałam na necie twórczość H.R. Gigera i się nią zachwyciłam, nie wiedziałam że Alien powstał we współpracy z Gigerem - choć widziałam pewne podobieństwa :p no i jak zobaczyłam ten film od początku, scenografię na początku pierwszej części to myślałam że padnę z zachwytu :p
dla zainteresowanych mały fragment twórczości Gigera --> giger - Szukaj w Google

o :) to ja idę obudzić męża i spytać czy ogląda ze mną obcego. Taka kochana jestem...

edit: powiedział że nie. niech się cmoknie...

Ostatnia edycja:
Ja już sobie siedzę i się relaksuje. Zuzia poszła już spać a ja dopiero mam czas na relaks.

Mam pytanko czy ktoś miał brązowe plamienia??? Ja wczoraj miałam i się przestraszyłam bo na dodatek biorę duphaston i niby nic nie powinno sie dziać.

Katarynka ja miałam takie plamienia na samym początku, wtedy dostałam duphaston. Później jak juz go brałam to miałam takie brązowawe upławy i dzwoniłam do lekarza, bo się wystraszyłam. Powiedział, ze o ile to nie jest krew i nic nie boli to mam się nie przejmować, że jeszcze tak się może zdarzyć ( ale ja miałam krwiaka i to mogło byc od tego ).

Ale dużo masz tych plamień? jak długo bierzesz duphaston i jaką dawkę? Ja bym dla pewności skonsultowała to z lekarzem, może ci zwiekszyć dawkę.

cornelka sumie to dzisiaj z rana miałam trochę. Zadzwoniłam dzisiaj do swojego lekarza i powiedziałam mu o tym to kazał zwiększyć dawkę do 3x1 wcześniej brałam 2x1. Od początku ciąży biorę duphaston ze względu wcześniejszego poronienia.Pojechałam do niego do szpitala i zrobił mi usg czy jest wszystko oki ,niby nie ma krwiaka i serduszko bije tak jak powinno.Powiedział że nie ma sie czym martwić.Ale ja po poronieniu wolę wysłuchać też innych.

reklama
A pamiętacie może z dzieciństwa takie "kupki" czekoladowe z płatkami owsianymi? :-)

U nas się robiło z płatków kukurydzianych :D Pychota :D

Olga, mogę Ci oddać wszystko, co mam słodkie w domu, bo nie mogę na to patrzeć ;) Ja dziś odwrotnie - umierałam z głodu w domu pełnym słodyczy. Nic słodkiego mi przez gardło nie przejdzie. W końcu odmroziłam sobie pierogi. A wyjść do sklepu nie miałam jak, bo Franek dziś pół dnia spał, a drugie pół dnia lało :/

Do góry