reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Witam się i pozdrawiam :-)

Olga masz super grzeczniutkie dziecko. Z moim szkrabem to nic nie można zrobić ;/ tzn. teraz już się trochę sam zabawi, ale to jest chwila, bo jak się coś robi to od razu mędzi i przeszkadza, albo chce pomagać, więc najdrobniesze czynności wydłużają się w czasie... Jak był mniejszy, nie chodził to trzeba go było stale zabawiać. A jak był zupełnie malutki to wisiał cały dzień na cycku :no: No generalnie jest grzeczny chłopak, bo nie muszę za nim latać i upominać, żeby nie broił, tryle że towarzyski jest i ciągnie do zabawy :-D
Ale podobno rodzeństwa to częściowe przeciwieństwa więc może moje drugie będzie tak jak Twoje ;-)

Cieszę się, że dziś koniec wyborów moderatora, bo jest on na naszym wątku niezbędny. Dziewczyny, bałagan mamy straszny.. Wątki powstają jeden za drugim. Koniecznie potrzebujemy jakiegoś regulaminu. Już kiedyś proponowałam, żeby konsultować powstawanie nowych wątków. Kurcze, zajrzyjcie sobie Kobietki jak wyglądają inne pod-fora.. Jeszcze nie widziałam takiego bałaganu jak u nas. A widzę, że dosżło do tego, że powstaje wątek i na nim jest tylko kłótnia o to po co ten wątek w ogóle powstał. Musimy się szanować i większością decydować jak co na forum ma wyglądać, a nie każdy sobie zakłada jaki chce wątek, a potem się wchodzi na forum i ciężko się odnaleźć...

Ostatnia edycja:
Mamusie, które piją kawkę, pamiętajcie, że ona wypłukuje magnez z organizmu i powinno się go uzupełniać (nie koniecznie tabletkami, może być odpowiednią dietą)

Dodam jeszcze - za Szwagierką-dietetyczką - że herbata zmniejsza wchłanialność żelaza i kwasu foliowego. Więc też nie powinno się z nią przesadzać. Maks. 6 małych filiżanek, w tym maks. 2 herbaty zielonej :) Przynajmniej tak dietetycy mówią ;)

Chyba muszę zgłosić w jakiejś opiece społecznej, że moje 14-miesięczne dziecko chce mnie zagłodzić ;) Zrobiliśmy sobie obiad na spółkę i zeżarł prawie wszystko :/ A że mama w ciąży to go w ogóle nie rusza ;)

Cieszę się, że dziś koniec wyborów moderatora, bo jest on na naszym wątku niezbędny. Dziewczyny, bałagan mamy straszny.. Wątki powstają jeden za drugim. Koniecznie potrzebujemy jakiegoś regulaminu. Już kiedyś proponowałam, żeby konsultować powstawanie nowych wątków. Kurcze, zajrzyjcie sobie Kobietki jak wyglądają inne pod-fora.. Jeszcze nie widziałam takiego bałaganu jak u nas. A widzę, że dosżło do tego, że powstaje wątek i na nim jest tylko kłótnia o to po co ten wątek w ogóle powstał. Musimy się szanować i większością decydować jak co na forum ma wyglądać, a nie każdy sobie zakłada jaki chce wątek, a potem się wchodzi na forum i ciężko się odnaleźć...

Zgadzam sie calkowicie.Jeden temat jest rozbijany na kilka malych i ciagle dochodza watki.Mysle,ze polowa powinna byc poprzenoszona,niech zostana te z najwieksza frekwencja a tam gdzie juz nikt nie zaglada i nie pisze niech zostana poprostu usuniete.W ten sposob unikniemy balaganu. Probowalam to napisac przed chwila na innym watku,ale zostalam,ze tak powiem zakrzyczana heh.

fajnie was się czyta...:-)..te same problemy..i radości....:tak:fajnie że są takie fora z fajnymi ludźmi....:tak:..w gronie łatwiej będzie przejść przez te jeszcze 5 miesięcy do porodu......zaczynam się niecierpliwić czekając na usg.....znając moja doktorkę to szybko mnie nie wyśle na usg..pewnie dopiero o.k 20 tygodnia....:-(a tak bym już chciała wiedzieć czy będzie to Zuzia czy znowu synek...:wściekła/y: a tutaj tyle jeszcze czekania..widzę ze niektóre z mam już niebawem usg....:-(..i pewnie poznają płeć dziecka..lub dzieci....a ja ciągle myślę czy się Zuzia udała czy nie...:-(tak bardzo chciała bym wiedzieć.....a wy sierpnióweczki zapewne też...na ten dzień czekacie....Na razie mam problem bo nie mam żadnego imienia dla chłopca....a jak tam dziewczyny wybrałyście już imionka......?????? :hmm:

Chyba muszę zgłosić w jakiejś opiece społecznej, że moje 14-miesięczne dziecko chce mnie zagłodzić ;) Zrobiliśmy sobie obiad na spółkę i zeżarł prawie wszystko :/ A że mama w ciąży to go w ogóle nie rusza ;)

Hahaha! Wczoraj miałam to samo :) Byliśmy na imprezce i Szwagierka w prawdzie chciała dać oddzielną porcję dla mojego synka, ale on już był po zjedzeniu michy zupy, więc stwierdziłam, że dam mu trochę od siebie bo pewnie nie zje dużo :D TO BYŁ BŁĄD :D Ale byłam w o tyle lepszej sytuacji, że zażarłam się surówką, bo mam na nie ostatnio smaka ;)

fajnie was się czyta...:-)..te same problemy..i radości....:tak:fajnie że są takie fora z fajnymi ludźmi....:tak:..w gronie łatwiej będzie przejść przez te jeszcze 5 miesięcy do porodu......zaczynam się niecierpliwić czekając na usg.....znając moja doktorkę to szybko mnie nie wyśle na usg..pewnie dopiero o.k 20 tygodnia....:-(a tak bym już chciała wiedzieć czy będzie to Zuzia czy znowu synek...:wściekła/y: a tutaj tyle jeszcze czekania..widzę ze niektóre z mam już niebawem usg....:-(..i pewnie poznają płeć dziecka..lub dzieci....a ja ciągle myślę czy się Zuzia udała czy nie...:-(tak bardzo chciała bym wiedzieć.....a wy sierpnióweczki zapewne też...na ten dzień czekacie....Na razie mam problem bo nie mam żadnego imienia dla chłopca....a jak tam dziewczyny wybrałyście już imionka......?????? :hmm:

Ja się mam nadzieję 1 marca dowiem kto mieszka w brzuszku :) A staraliscie się jakoś specjalnie na dziewuszkę?? Wiesz, niektóre pary niestety nie moga mieć ze sobą dzieci o różnej płci.. Ale taka banda urwisów to też pociecha, głowa do góry :D A co do imienia to dla dziewczynki już mamy jakieś ulubione, ale dla chłopaka ni cholery nic mi się nie podoba :/ Zawsze to powtarzam, że w pierwszej ciąży mieliśmy imię tylko dla chłopaka i sioę okazało, że chłopak, więc może i tym razem tak będzie, że skoro imiona dla dziewczynki już wybrane to się mile zaskoczymy :D

Bo my w ogole jestesmy fajne hehe:-p:-) .Ja wybralam imie dla dziewczynki i chlopca ale nad chlopcem sie jeszcze zastanawiam.Bedzie Oliwia albo Emilian :)

co do bałaganu i moderatorów - spokojnie. Wszystko się zrobi. Tak jak pisałam przed chwilą w wątku młodych mam - jeśli macie jakieś sugestie co do "bałaganu" - spisujcie je sobie gdzieś i wyślijcie do modów gdy zostaną wybrani. Jak widać po głosowaniu jednym z nich będę pewnie ja, przeglądając tematy widzę i myślę nad tym co gdzie nie pasuje, co ma zły tytuł, co jest niepotrzebne - jak tylko dostanę uprawnienia i będę mieć czas to się za to biorę, więc nie stresujcie się, kilka dni i będzie po sprawie i to jest dla mnie oczywiste już od dawna. Więc wytrzymajcie jeszcze te parę dni w bałaganie, zbierajcie ewentualne sugestie i niedługo będzie po sprawie :)

a teraz idę rozpakować zakupy bo już pół godziny od powrotu ze sklepu siedzę przy kompie i piszę, a woda na kawę już mi pewnie z garnuszka się wygotowała. Potem muszę ugotować dla nas i dla Natalii a potem wychodzę do pracy. W pracy mogę nie mieć czasu zaglądać na forum, wrócę o 21, prawdopodobnie głodna i zmęczona :p ale wieczorem zakończymy głosowanie, i wtedy napiszę do administracji. Mam nadzieję że od jutra rana będziemy mieć już modów i wtedy weźmiemy się wspólnie do roboty

kto jeszcze nie głosował - "walka" toczy się między kakakaroliną a kruszki - proszę zastanowić się jeszcze i zagłosować :)

ok ucieeekam i błagam: no stress :*

Ostatnia edycja:
Olga ja jestem za tym, żeby jawnie na forum takie rzeczy omawiać, a nie na priv do modów. Powinniśmy razem dojść do pewnych kompromisów, gdzie oczywiście ostateczne zdanie będą miały moderatorki, bo po to je wybieramy. Oczywiście zgadzam się z tym, że to nie jest temat do kłótni i nie powinno być żadnych kwasów. Po to to wszystko robimy, żeby nam wszystkim było dobrze :)

reklama
Do góry