reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

A ja porzuciłam wszelkie dyskusje i robię liste ciuszków jakie potrzebuję i jakie już kupiłam. Chyba polecę na koniec tygodnia jeszcze na ostatnie przeceny i pokupuje jakieś śpiochy i bodziaki w różnych rozmiarach.
Wszyscy mi mówią,że przesadzam z tempem bo jeszcze płci nie znamy,ale jak patrze na 3paki po 15zł to wolę już powoli kupować :-)

reklama
Olga ja jestem za tym, żeby jawnie na forum takie rzeczy omawiać, a nie na priv do modów. Powinniśmy razem dojść do pewnych kompromisów, gdzie oczywiście ostateczne zdanie będą miały moderatorki, bo po to je wybieramy. Oczywiście zgadzam się z tym, że to nie jest temat do kłótni i nie powinno być żadnych kwasów. Po to to wszystko robimy, żeby nam wszystkim było dobrze :)

Zgadzam sie w 100%

ok, cieszę się, to umawiamy się że wieczorem jak wrócę z pracy to kończymy głosowanie i piszę do adminów. I jak tylko dostaniemy uprawnienia to ruszamy - wszystkie - do akcji :)

A ja porzuciłam wszelkie dyskusje i robię liste ciuszków jakie potrzebuję i jakie już kupiłam. Chyba polecę na koniec tygodnia jeszcze na ostatnie przeceny i pokupuje jakieś śpiochy i bodziaki w różnych rozmiarach.
Wszyscy mi mówią,że przesadzam z tempem bo jeszcze płci nie znamy,ale jak patrze na 3paki po 15zł to wolę już powoli kupować :-)

super ja tez juz mam częściowo zakupy zrobione...teraz czekam na usg..i jak poznam płeć ..do kończę wyprawkę.... black_opal ( Ja się mam nadzieję 1 marca dowiem kto mieszka w brzuszku :) A staraliscie się jakoś specjalnie na dziewuszkę?? Wiesz, niektóre pary niestety nie moga mieć ze sobą dzieci o różnej płci.. Ale taka banda urwisów to też pociecha, głowa do góry :D A co do imienia to dla dziewczynki już mamy jakieś ulubione, ale dla chłopaka ni cholery nic mi się nie podoba :/ Zawsze to powtarzam, że w pierwszej ciąży mieliśmy imię tylko dla chłopaka i sioę okazało, że chłopak, więc może i tym razem tak będzie, że skoro imiona dla dziewczynki już wybrane to się mile zaskoczymy :D) FAJNIE BY BYŁO GDYBY DZIEWCZYNKI NAM WYSZŁY..:-) JA TEZ CHCE JUZ USG!!!!!!!!

Zuzia a to już będzie widać???:szok:
Mnie lekarz powiedział,że kole 20 tygodnia dopiero będzie widać bo im wcześniej będziemy szukać tym większe prawdopodobieństwo,że "coś" się przeoczy:-D
A ja kupuje wszystkie kolory oprócz niebieskiego i różowego,więc nie muszę się chyba bać płci....

Hejka, udało mi się jeszcze zagłosować na szczęście :-)

Zazdroszczę Wam dziewczyny czasu. Ja na nic nie wydalam z czasem. Poza tym padam spać codziennie o 21.

Faktycznie sporo wątków się zrobiło, niektóre takie ewidentnie na siłę, niewiele wnoszące. Nie chcę się mądrzyć, bo sama mam mało czasu i dlatego nie mam czasu w nie wchodzić. Ale zawsze zaglądam na główny wątek sierpień2012, wizyty u lekarza. I to w zasadzie dla mnie dwa najważniejsze wątki.

Udało mi się wczoraj posegregować wszystkie swoje ubrania, totalnie wszystkie jakie miałam. Został mi jeden karton ubrań które są wiosenno-letnie i nadające się na ciążę, oraz niewielka ilość ubrań które noszę teraz. Ze 3 wory 120l wyjechały z domu na amen. Nie łudzę się, że wejdę jeszcze w spodnie sprzed 3 lat, a już na pewno nie po ciąży. Postanowiłam przed remontem zrobić czystkę, żeby tego potem w kółko nie przepakowywać z miejsca na miejsce. Teraz wszystkich ubrań, i letnich i zimowych, i wyjściowych itd. zostały mi ze dwie torby podróżne. Zaczynam nowy etap życia jeśli chodzi o garderobę :-)

Fajnie, że nie które z Was już kupują ciuszki dla maleństw. Ja wszystko zostawiam sobie na czerwiec-lipiec. Nie mam narazie do tego głowy. Narazie wybieram deski na podłogę i szafki kuchenne. W brzuchu codziennie jakieś bulgoty. Już też się nie mogę doczekać poznania płci.

Czy nadal śpicie na brzuchu? bo ja śpię na boku, ale w nocy mimochodem przesuwają mi się tak nogi, że finalnie ląduję na brzuchu. Dzieje się to poza moją świadomością, nie wiem czy to bezpieczne? Brzuch mam jeszcze mały, jak leżę na wznak to praktycznie nie widoczny, ale jednak to już 15 tydzień leci. Boję się trochę, że się tam już coś ugniata. Ale jak zasnę to nie mam nad tym kontroli. Wzięłam poduszkę ciążową, ale została przez sen wykopana na koniec łóżka i nie trzyma się wcale między nogami. Nie mam doświadczenia, czy to się jakoś samo wyreguluje, i dopóki tak się układam sama z siebie to znaczy że nic się nie dzieje?

Miłego dnia dziewczyny

Ratina Ja w pierwszej ciąży z 16tc mam zdjęcie rozłożonych nóżek i wystającego między nimi fifolka ;) Nie było wątpliwości heheh :) Wstawiałam to zdjęcie na forum, jak znajdę to zapodam link :D

Mart nie ma co zwlekać z kompletowaniem wyprawki :) Później będzie coraz mniej sił. Drugi trymestr to najlepszy czas :) Choć wiem, że czasem różnie się układa i po prostu nie da rady wcześniej jak na ostatnią chwilę ;) Ale uwierz do kupienia jest sporo.. Zobaczysz jak się wątek wyprawkowy rozkręci, głowa boli ile pierdułek trzeba nakupować, a na to wszystko czasu i pieniędzy idzie w bród :/

Edit: Znalazłam link do zdjęcia z mojej pierwszej ciąży :) Oto mój synek wtedy w 16tc
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...cia-usg-naszych-dzieciatek-34404/index64.html

Ostatnia edycja:
Black_opal w sumie to masz rację, poza tym nigdy nie wiadomo jak się ostatni trymestr potoczy, czy nie urodzimy miesiąc wcześniej itd. I potem to będzie się tylko w d.... ze wszystkim.

reklama
Cześć dziewczyny:-)
A ja już po pracy dzisiaj :-) Uwielbiam wcześniej kończyć! Niekwestionowane uroki nauczycielstwa:tak:

Widzę, że u nas od rana zanosi się na porządki. Dobrze, bo faktycznie burdel mamy nieprzeciętny:-D. Mi tam osobiście bardzo to nie przeszkadza, ale rozumiem, że co bardziej pedantyczne może strasznie mierzić;-) Też jestem zdania, że każda z nas powinna mieć prawo swoje trzy grosze wcisnąć w razie takiej głębokiej, wewnętrznej potrzeby. Pomysł wątku zmian doskonały!:-)

exotic niezłe te tuniki, eleganckie :tak: Ja by m pewnie nie miała dokąd pójść w takowych. No...Chyba, że do opery na upartego;-) Zdecydowanie do tych mniej szykownych kobitek należę:sorry:

Olga przepis na tę kapustkę zapodaj koniecznie! Strasznie mnie zaintrygował zestaw składników, faktycznie może być czadowe.

Amna ja też mam ostatnio nawrót czarnowidztwa...Ale wiem skąd toto, mam dzisiaj wizytę. Znowu siedzę jak na szpilach i dygoczę jak galareta:szok:

marcia, katjusza fajnie, że miałyście udane weekendy:-D Zazdroszczę kina. Wybieramy się z mężem od dłuższego czasu, ale póki co dosłownie jak sójki za morze;-) Mamy już tyle filmów "do zaliczenia", że z pewnością nie uda się wszystkiego nadrobić niestety:confused2:

ewa też słyszałam o herbacie i jej niezbyt dobroczynnym działaniu w ciąży...Niestety z kawy zrezygnowałam, z zielonej już nie mogę:no: Jedynie to mi na ciepło zostało, co pozwala na chwilę się oderwać i odpłynąć na parze z kubka. Piję 3 siurowate kubki dziennie, mam nadzieję, że nie spustoszę zasobów organizmu tak bardzo...

zuzia współczuję stresu związanego z płcią. Właśnie sobie rozmyślałam wczoraj jaka to musi być wytracająca presja psychiczna, kiedy czeka się nie tylko na zdrowego dzidzia, ale też na określoną płeć. Oszalałabym :no: Dołączę się do pytania Black_Opal, staraliście się o dziewczynkę jakimiś "mądrościami ludu", czy poszliście całkiem na żywioł?

Ratina w sumie może masz rację, że zaczynasz kupować już teraz rzeczy. Potem będziesz już na luzie uzupełniała braki. Ja się jakoś zabobonnie lękam i nijak nie mogę tego przezyciężyć:eek:
Co do płci, to wprawne w USG oko jest w stanie określić płeć na genetycznym, koło 13 tygodnie z prawie 100% pewnością. Wszystko zależy od jakości sprzętu, ułożenia dzidzi i doświadczenia ginekologa. W 20 tyg. to jest to zazwyczaj już bardzo oczywista sprawa i nawet gorszy sprzęt i mniej czułe oko wyłapie, jak bąbel się odpowiednio ustawi oczywiście ;-)

Mart ja też śpię na brzuchu...Też się trochę martwię, że może nie powinnam, że może zgniatam małą, ale pocieszam się myślą, że pewnie jakby tak było, to bym się jednak instynktownie na ten brzuch nie przewracała przez sen. A tak się dzieje. Kładę się ba boczku, budzę na brzuchu.
Zazdroszczę porządków w szafie...Chyba się jednak Wami zainspiruję. Bo przecież prawda taka, że w 50% ciuchów się już nie mieszczę, albo mi nie leżą jak trzeba;-)

Ależ piękne słońce!!! Pachnie wiosną, marzenie normalnie! Zaraz z psiakiem lecę :tak:
Szkoda tylko, że mój biedny mąż znowu jakiegoś bakcyla załapał w robocie...:-(Ciągle u nich jakieś france grasują:eek:

Miłego kochane:-D

Ostatnia edycja:
Do góry