reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Zgadzam sie z Toba Mart81 w kwestii detektora. Mam ten sam model i tez mam w planie sprzedac swoj jak juz nie bedzie potrzebny. Mysle ze spokojnie odzyskasz 250.

Kobitki, bylam wczoraj u lekarza i znowu skontrolowana mialam szyjke macicy. Jest dluga i zamknieta. Ulga. Moglam tez podejrzec moja kruszynke ;) lekarka przelaczyla nawet usg na 4D na chwile, cudo! tak dokladnie widzialam mojego dzidziulka. Pozniej wkleje wydruk. Jest on co prawda czarno bialy ale i tak pieknie widac ;) Dzidzius wazy juz prawie 100gram! wymiary ok 10cm ;) plci jeszcze nie mozna bylo rozpoznac, nasz dzidziulek zdecydowal sie nie odwrocic, i ogladalismy jego plecki i dupke ;)

dziewczyny, nie pamietam czy ja juz pisalam czy nie ale zamierzamy z mezem wracac do warszawy z UK. Kupilismy tam mieszkanie 2 lata temu, przy metrze wawrzyszew ;) juz nie moge sie doczekac , ale chcialam sie dowiedziec jak sytuacja na rynku pracy w wawie i ogolnie jak sie zyje ? mam nadzieje ze sa tu warszawianki na tym forum

reklama
juditka kurcze jak czytam to mi szczena opada.. jak nasze dzieci rosna, tak szybko!

co do tych monitorow oddechu to my mozemy odkupic od znajomych taka ceratke bodajze ktora pokazuje funcje zyciowe dziecka, oddech i puls chyba wylapuje, nie pamietam dokladnie, mysle ze kupimy, mimo ze dziecko bedzie z nami w sypialni i chyba na poczatku bedzie spalo z nami w lozku, albo w kolysce z boku to w dzien bedzie w lozeczkuy spalo, a ja wtedy obiad na dole w kuchni, choc pewnie tak pisze a i tak bedzie ciagle ze mna :)
dziewczyny wiec w koncu zrobilam ciasto z jablkamii truskawkami :) i sie studzi wlasnie
a ja teraz wanna z piana i oliwka na rozstepy
:)

ja jak najbardziej jestem za wybraniem moderatora Olga super że chcesz, Amna ty tez często bywasz, pędzie ład i porządek :-) jak ja się dzisiaj parszywie czułam, cała prawa strona mnie kuła i promieniowała na plecy, wzięłam 2nospy, po pół h kolejne dwie, przespałam się godzinę i przeszło, jak myślicie, czy to może być takie odczucia organizmu na okres? powinnam właśnie tak dostać... chociaż dwa dni mam z głowy wymioty, ale podejrzewam, że jutro przed pracą szara rzeczywistość :eek: Laura wczoraj przytulała się do balona i oczywiście ryjkiem zaryła w podłogę, warga górna jak u Gołoty, ehhh coraz bardziej się boję jak damy radę z dwójką..
juditka mam koleżankę w pracy z wa-wy, się do nas przeprowadziła, to mówiła, że w stolicy nie była bezrobotna, u nas szukała pracy ponad 8 m-cy, ja mieszkam na pograniczu lubuskiego i wielkopolski i jest kiszka..
Sempe gratulację !! fantastyczny puchar, no i kiełbach dla całej rodziny !! ;-)

Cześć
Ja dalej w łóżku, brzuch mnie dzisiaj mocno ciągnął.

Odnośnie spodni ciążowych, to kupiłam sobie już 2 tygodnie temu i w nich latam. Co prawda jeszcze nie przytyłam ale brzuch mi trochę wyskoczył, a jeansy mnie uiskały(nie cisnęły) w brzuch w pracy.
Teraz żadnch ucisków-polecam. Dałam za nie 80zł w H&M więc super.

Piszecie o przypływie energii, ja mam momenty że mam jej mnustwo, zaczynam trochę chodzić, coś robić i mnie brzuch zaczyna boleć.
Nie ma co, denerwuję się po tym plamieniu.
Trzymajcie kciuki żeby było ok, kontrola we wtorek.

Laski z tego co wiem to ciezka sprawa nawet teraz z moderatorami ogolnymi bo sie juz w ogole nie pojawiaja i nawet dziewczyny z pazdziernika 2010 zalozyly watek w tej sprawie....Ja uwazam ze trzeba napisac do samego Admina.
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...0-f337/moderator-nam-sie-chyba-przydal-56865/

Amna my chyba też powinnyśmy założyć ten wątek bo mam wrażenie, że niektórych w ogóle to nie obchodzi a mnie osobiście ten burdel jak w archeo przeraża a wiem, bo trochę już jestem na forum że będzie gorzej.
Dlatego w odruchu rozpaczy zgłaszam swoją kandydaturę. Nie mam pojęcie jak to się robi i jak zacząć ale może ktoś poradzi :);-)

a z innej beczki skoro mowa o detektorach tętna, monitorach oddechu to słyszałyście o takim czymś http://www.babykick.pl/?set=home ciekawa jestem co myślicie :))

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielnie :-)
U mnie dzisiaj dzień błogiego lenistwa. Byłam tylko z mężem na zakupach spożywczych a potem to już odpoczynek na całego. No i musieliśmy się nacieszyć sobą, bo 2 godzinki temu znowu pojechał w delegacje i wraca w czwartek. Wiecie co, niby czuję się lepiej w tym drugim trymestrze, sił mam więcej, ale na zakupach to myślałam że zemdleje. Pod koniec tak mi się słabo robiło że musiałam przykucnąć między półkami. Potem zostawiłam męża przy kasie i sama wyszłam do samochodu bo nie dałabym rady ustać. Chyba za duszno tam było. Ale zapasy zrobione więc w tygodniu tylko jakieś drobne rzeczy będę musiała dokupić to dam radę. Na większe zakupy nie porywam się sama.

Piszecie o brzuchach. Mnie też zaczyna wywalać :-) może jeszcze nie widać tego tak dokładnie, chociaż ja twierdzę że widać nawet w ubraniu. A największą radochę to mam wieczorem w łazience :-) jak tak sobie patrzę na ten mój brzuszek to się śmieje do lustra jak głupi do sera. Dla mnie brzuszek robi się typowo ciążowy, na pewno nie tłuszczykowy :-) kurcze a jeszcze niedawno nie potrafiłam sobie tego wyobrazić jak to może być jak tam brzuch rośnie. A teraz się napatrzeć nie mogę. Muszę sobie kupić jeszcze jakieś spodnie, bo ciągle chodzę w jednej parze którą dostałam od koleżanki. Mam jeszcze kilka par, ale to na bardziej zaawansowaną ciążę. A przydałyby mi się jeszcze jedne podobne do tych w których teraz chodzę bo mają fajną regulację że można je nosić prawie od początku no i na długo starczają. Ale nie będę przecież w jednych gaciach ciągle biegać. Byłam ostatnio w lumpeksie, były fajne spodnie za groszę, zupełnie nie zniszczone, niestety się nie zmieściłam w nie :( za wąskie w udach były. Może na allegro coś wyszperam.

Jeśli chodzi o wyprawkę to ja na razie nic nie kupuję bo nie mam gdzie tego trzymać. Po pierwsze muszę zrobić gruntowne porządki w szafach i na półkach, które zastawione są tonami książek mojego taty. Tata zmarł 1,5 roku temu a do tych książek nikt nie zagląda! A mnie się potem przydadzą półki na różne drobiazgi dla dziecka, lub zabawki. Poza tym czeka nas rewolucja meblowa, bo w tej chwili nie mamy miejsca na łóżeczko, nie mówiąc o innych rzeczach potrzebnych dla dziecka. Dlatego na razie nic nie kupuję, bo nie mam gdzie to wszystko trzymać. A na rewolucję meblową też nie mam na razie pomysłu. Czekam aż mężowi skończą się delegacje i zrobi się trochę cieplej to będziemy musieli pojeździć po sklepach i coś wymyślić.

Sempe gratuluje wygranej :-) fajnie że mieliście udany wieczór :-) no i mam nadzieję że córka wyzdrowieje do środy i odpoczniecie na wyjeździe.

Sopelek, odpoczywaj ile możesz. No brzuch może Ci wypychać w końcu dwa maleństwa Ci tam rosną :-) Mam nadzieję że na prywatnej wizycie dowiesz się czegoś więcej.

Wiedziałam że o czymś zapomniałam napisać. Może macie rację z tym moderatorem. Porządek na pewno się przyda. Byleby nam tu żaden terror nie zapnował :rofl: Jeśli mamy głosować to jak najbardziej popieram kandydaturę Olgi. Aia też może być :-) w sumie to nie ma co kogoś zmuszać, wiec fajnie że dziewczyny się same zgłaszają. Ja też bywam tu często chociaż w marcu może się to trochę zmienić, bo zamierzam na trochę wrócić do pracy. Ja tam się nie zgłaszam na ochotnika, bo nie bardzo wiem czy byłabym w stanie to wszystko ogarnąć. To moje pierwsze forum na którym się udzielam. Więc jeśli są osoby chętne to ja popieram. No chyba że nie będzie komu tego robić a będziecie chciały żebym pomogła to wtedy nie odmówię. Więc wpisuję się na listę rezerwowych :-)

Ostatnia edycja:
Ja też chodzę w gaciach ciążowych. Niby jeansy się dopinają ale jak siadam to jednak mam wrażenie, że ściskam maluszka :-D i wolę gacie na gumie. U mnie brzuch to nadal ciąża spożywcza głównie ale już niedługo liczę na pełne objawienie :tak: a nasza Hilda (jeżeli faktycznie okaże się dziewczynką) będzie chodzić w ciuchach męskich bo mam ich na pięcioraczki a dziewczęcego nic a nic. Ale może jakis deal uda mi się zrobić pod koniec ciąży. Samo sie rozwiąże choć nie powiem pokupowałabym sobie ale kasy szkoda :-(

Ja sie tym zajme jak mala poloze,ale jeszcze dzisiaj:tak: Ide mala do mycia i spania zagodznie i wszystkim sie zajme...

reklama
Marcia tu o terror nie chodzi ale o małe uporządkowanie. Zasady są podstawowe, nieograniczające i na każdym podforum od wielu lat takie same :tak: właściwie to uproszczenie regulaminu babyboom ale założę się, że nikt z nowych go nie przeczytał (co nie znaczy, że ja przeczytałam na początku :-D no ale mnie uświadomiono i teraz jestem mądrzejsza)
A listę mam sierpniowych pełną i czytelną fajnie by było mieć;-). Fajnie, żeby wiedzieć, że najpierw czytamy wątki już założone zanim założymy podobny i inne takie. Kilka razy była prośba o przedyskutowanie zakładania nowych wątków i wszyscy to olali. moderator mógłby łączyć watki o podobnej tematyce np ten o leżaczkach i o wózkach w jeden wspólny np zakupy dla mam i maleństw (i mamy w kupie kremy, wózki, ciuszki i podpaski do szpitala) oczywiście to tylko sugestie do dyskusji o coś takiego dziewczyny mają na innych watkach
https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2012-f431/regulamin-watku-lipiec-2012-a-56096/

edit: teraz sobie przypominam ile było pytań na przykład o badania genetyczne na każdym możliwym wątku :) Gdyby było jasniej każda mogłaby przeczytać wiedziała by gdzie i nie trzeba by w kółko pisac o tym samym. Co nie znaczy, że zboczenie z tematu wątku lub powtórne zapytanie jest przestepstwem :)) jasne, że może się zdarzyć i niech sie zdarza wtedy wątek i forum zyje ale nie musi tak często :)

Ostatnia edycja:
Do góry