reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

kajtusza dla tych potworów do wszystkiego przywykniesz :) co tam dietka i kłucie jak potem znów będę spała po 4 godziny na dobę, ryczała przy krwawiących cyckach i inne takie przyjemności. Po co my sobie te dzieci robimy :-D
O tym co piszesz w życiu nie słyszałam

Ale jak mi źle z myślą o diecie myślę sobie o mojej malutkiej koleżance (1,5 roku) z fenyloketonurią. Ona z dozwolonych produktów ma tylko miód i cukier. Poważnie masakra.

reklama
... W ogóle to dośc skomplikowane i lepiej nie zawracać sobie tym głowy jak nie ma potrzeby...
Dokładnie, zależy co zjesz i zaraz cukier inny wychodzi, masakra.
Mój tata ma cukrzycę, stan przed insuliną, póki co tabletki łyka, więc pilnuje się dość, kłuje, spisuje sobie kiedy i po czym ma wyższy poziom cukru, zwariować można.

Norma w ciąży jest max 120. Więc przy takim wyniku to na pewna cukrzyca. Wiem bo w pierwszej ciąży miałam i w tej też się męczę z tym dziadostwem.. Tak jak piszesz ścisła dieta, kłucie i wizyty co 2 tygodnie u diabetologa. Poprzednim razem udało mi się bez insuliny ale tym razem niestety się nie obędzie :-(

Dziewczyny poziom glukozy na czczo i poziom po obciążeniu to dwie rózne sprawy. Na czczo to rzeczywiście norma 120, ale jak jest badanie z obciążeniem( na czczo, po godzinie i po dwóch) to już jest wyższa norma, wlaśnie chyba 140. Z resztą kakakarolinka na pewno lepiej się ode mnie w tym orientuje, bo miała z tym niedawno do czynienia.

Ja dzisiaj od rana czytam o pieluszkach wielorazowych i się juz zamotałam. Synek w przedszkolu, mąż pojechał do rodzinki do innego miasta, a ja się obijam od rana :-)

Kiurdr tak o tej cukrzycy terax piszecie a ja mam pytanko:confused: Kiedy jest tlusty czwartek? Tulko plizzzzz nie mowcie ze to dzis albo za tydz!

nie wiem, ale mam zamiar najeść się pączków za dwa lata bo w zeszłym roku w tłusty czwartek leżałam na stole operacyjnym na cesarce ;-))

witajcie,
wchodze juz drugi raz i tylko czytam....
mam mega ból głowy i to od wczoraj!!!!!!!!!!!!!! nie mam siły żyć...:-(

przepraszam ze nie odpisze Wam ale jestem na bieżaco! jedyne co napisze to to ZE TŁUSTY CZWARTEK JEST 16LUTEGO:-)
własnie wypiłam kawe z ekspresu i zjadłam pączka z powidłami....

acha jeszcze wczoraj pamiętam ze Olga pisała ze jaja ważyła by było więcej jajecznicy:-)
polecam:

2jajka,ok 50ml mleka, wymieszaj to z pieprzem i solą, na patelni usmać 1/3 cebuli 1 pieczarke 1/3 pomidora i pół plasterka wędliny, dolej do tego jajka z mlekiem na koniec posyć troszke zółtym serem i masz tyle na talerzu ze pękasz jak to zjesz:-)

tak, tak tylko ja pisałam nie o wynikach po obciążeniu glukozą tylko ocukrach badanych na co dzień glukometrem. Na czczo max to 90 a godzina po posiłku 120.

sempe - super :) taki super-omlet :)
ja w mojej jajecznicy miałam jeszcze dwie parówki :p ser żółty też czasem dodaję, a podstawą jest przecier pomidorowy :)

a właśnie zamówiłam pizzę :D

życzę Ci szybkiego zakończenia bólu głowy... nic przyjemnego :(

reklama
no jak sempe napisala tylko czytamy, trzeba nadrabiac jak sie 3h nie wejdzie :)
dalej czekam na faceta od wykladziny, jakis cep..
po poludniu jade do mojej przyjaciolki ktora jest w 16tyg ciazy! jestem mama chrzestna jej synka, poprzednim razem towarzyszylam jej jako tlumacz przy porodzie, ale tym razem raczej nie bede :)
a teraz walkuje tlc ciaza z zaskoczenia, obejrzyjscie sobie kiedys, jaja czasem jak berety... dziewczyny nie wiedza ze sa w ciazy, i nagle dopada je ... POROD :D

Do góry