reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

kajtusza dla tych potworów do wszystkiego przywykniesz :) co tam dietka i kłucie jak potem znów będę spała po 4 godziny na dobę, ryczała przy krwawiących cyckach i inne takie przyjemności. Po co my sobie te dzieci robimy :-D
O tym co piszesz w życiu nie słyszałam

Ale jak mi źle z myślą o diecie myślę sobie o mojej malutkiej koleżance (1,5 roku) z fenyloketonurią. Ona z dozwolonych produktów ma tylko miód i cukier. Poważnie masakra.

reklama
... W ogóle to dośc skomplikowane i lepiej nie zawracać sobie tym głowy jak nie ma potrzeby...
Dokładnie, zależy co zjesz i zaraz cukier inny wychodzi, masakra.
Mój tata ma cukrzycę, stan przed insuliną, póki co tabletki łyka, więc pilnuje się dość, kłuje, spisuje sobie kiedy i po czym ma wyższy poziom cukru, zwariować można.

Norma w ciąży jest max 120. Więc przy takim wyniku to na pewna cukrzyca. Wiem bo w pierwszej ciąży miałam i w tej też się męczę z tym dziadostwem.. Tak jak piszesz ścisła dieta, kłucie i wizyty co 2 tygodnie u diabetologa. Poprzednim razem udało mi się bez insuliny ale tym razem niestety się nie obędzie :-(

Dziewczyny poziom glukozy na czczo i poziom po obciążeniu to dwie rózne sprawy. Na czczo to rzeczywiście norma 120, ale jak jest badanie z obciążeniem( na czczo, po godzinie i po dwóch) to już jest wyższa norma, wlaśnie chyba 140. Z resztą kakakarolinka na pewno lepiej się ode mnie w tym orientuje, bo miała z tym niedawno do czynienia.

Ja dzisiaj od rana czytam o pieluszkach wielorazowych i się juz zamotałam. Synek w przedszkolu, mąż pojechał do rodzinki do innego miasta, a ja się obijam od rana :-)

Kiurdr tak o tej cukrzycy terax piszecie a ja mam pytanko:confused: Kiedy jest tlusty czwartek? Tulko plizzzzz nie mowcie ze to dzis albo za tydz!

nie wiem, ale mam zamiar najeść się pączków za dwa lata bo w zeszłym roku w tłusty czwartek leżałam na stole operacyjnym na cesarce ;-))

witajcie,
wchodze juz drugi raz i tylko czytam....
mam mega ból głowy i to od wczoraj!!!!!!!!!!!!!! nie mam siły żyć...:-(

przepraszam ze nie odpisze Wam ale jestem na bieżaco! jedyne co napisze to to ZE TŁUSTY CZWARTEK JEST 16LUTEGO:-)
własnie wypiłam kawe z ekspresu i zjadłam pączka z powidłami....

acha jeszcze wczoraj pamiętam ze Olga pisała ze jaja ważyła by było więcej jajecznicy:-)
polecam:

2jajka,ok 50ml mleka, wymieszaj to z pieprzem i solą, na patelni usmać 1/3 cebuli 1 pieczarke 1/3 pomidora i pół plasterka wędliny, dolej do tego jajka z mlekiem na koniec posyć troszke zółtym serem i masz tyle na talerzu ze pękasz jak to zjesz:-)

tak, tak tylko ja pisałam nie o wynikach po obciążeniu glukozą tylko ocukrach badanych na co dzień glukometrem. Na czczo max to 90 a godzina po posiłku 120.

sempe - super :) taki super-omlet :)
ja w mojej jajecznicy miałam jeszcze dwie parówki :p ser żółty też czasem dodaję, a podstawą jest przecier pomidorowy :)

a właśnie zamówiłam pizzę :D

życzę Ci szybkiego zakończenia bólu głowy... nic przyjemnego :(

reklama
no jak sempe napisala tylko czytamy, trzeba nadrabiac jak sie 3h nie wejdzie :)
dalej czekam na faceta od wykladziny, jakis cep..
po poludniu jade do mojej przyjaciolki ktora jest w 16tyg ciazy! jestem mama chrzestna jej synka, poprzednim razem towarzyszylam jej jako tlumacz przy porodzie, ale tym razem raczej nie bede :)
a teraz walkuje tlc ciaza z zaskoczenia, obejrzyjscie sobie kiedys, jaja czasem jak berety... dziewczyny nie wiedza ze sa w ciazy, i nagle dopada je ... POROD :D

Do góry