reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Amna to bardzo szybko dostałaś zielone światełko po zabiegu :tak:, ja musiałam czekać od 3 do 5 pełnych cykli po samoistnym poronieniu!!!!!

reklama
To nieźle sie rozregulował;p
Amna, trzymam mocno kciuki by tym razem z ciążą było wszystko super! :* ;-)

Ja przez wcześniejsze odklejanie łożyska drże ciągle ze strachu, i choć nigdy nie byłam przesądna to boję się 13tygodnia... ale na cale szczescie wlasnie teraz bede miec usg, wiec moze to mnie uspokoi;-)

Ilona, w moim szpitalu, i kilku innych placówkach gdzie bywałam u ginekologów widzialam te plakaty gdzie wlasnie powiadamiali o tym ze miedzy 11 a 14tyg można już poznać płeć. Technika czyni cuda. jesli widac male paluszki, to czemu nie narzady płciowe? :p choc moze jest spore ryzyko, ze mozna sie pomylic w okresleniu plci na tym etapie...ale skoro lekarze to robia, to chyba jednak sprawdzalność jest.

Marcia - ja słyszałam że te tylne zęby trzeba sobie szanować bo jak się je powyrywa to na starość się twarz zapada czy jakoś tak :p że już najlepsze Vichy na owal twarzy nie pomoże :p

ja miałam właśnie siódemkę w ciąży leczoną kanałowo (zrobiła mi się mała dziurka od boku przy dziąśle i tak się wżarła że doszło do tego rdzenia...) no i dentysta proponował wyrwanie za 100zł lub kanałowe za 300zł, postanowiłam jednak ząb zachować, byłam dzielna i wyleczyłam
Ósemki to wiadomo, mało potrzebne - chyba że na mądrość :p - ale bez siódemki to chyba trochę gorzej...

Amna to bardzo szybko dostałaś zielone światełko po zabiegu :tak:, ja musiałam czekać od 3 do 5 pełnych cykli po samoistnym poronieniu!!!!!

Ja przeszlam laparoskopie i oprocz tego,ze wycieli jajowod na macicy nie robili innych zabiegow wiec od poczatku moglam sie starac:tak: Jednak swoja zalobe musialam przejsc...
mala.di mam nadzieje ze tak bedzie :-)

A czy była tu mowa moze o domowym tescie na płec tzn z sody albo kapusty ??????? bo nie jestem ciągle na bierząco :zawstydzona/y:

Loo matkoooo, a coz to??? Ja pierwsze slysze, ale chetnie dowiem sie wiecej:-D
O tym tescie na plec pisala Kruszki no i tez jestem ciekawa czy robila. Mnie to w zasadzie nie kusza takie nowosci, poczekam sobie spokojnie do odpowiedniego skanu. I tak wiem ze bede miec chlopaczka, bo niewdzieczna jestem;-)

Laseczki a powiedzcie mi jak jest z rozmiarami ubran ciazowych? Chodzi mi o to, ze skoro normalnie nosze M albo 10 to ciazowe tez w takim rozmiarze kupic? Bo dzis musialam na guzik w dzinach pentelke z gumki zrobic zeby nie cisnely w brzucho:szok: No i chcialam na necie poszukac spodni ciazowych na teraz, ale nie wiem jak z tym rozmiarem. Poradzcie cosik!!!!!

LeRemi niby kupuje się tak jak normalnie nosisz, czyli M/10 :tak: jak Kakakarolina pisała ja miałam podobnie co to ubranek w najmniejszych rozmiarach, w 56 dziecko wyglądało jak z opieki społecznej i długo je nosiliśmy :tak: bardzo mi się sprawdzały do pół roku pajace, uwielbiam je,łatwe w zdejmowaniu,u lekarza nie zastąpione wręcz :-) teraz nosimy body i rajstopki, bardziej bawimy się w sukieneczki, bo Laura to już pannica, przez pierwsze pół roku życia Laury raczej skupialiśmy się na wygodzie i ciepłu ;-) a z tym określeniem płci, to mi Laura sprzęt pokazała w 28tyg., więc ja się na razie nie nastawiam, teraz byle genetyczne przeżyć :-) Marcia ja po wypłacie też na dentystę pędzę, mi się plomba w 5 skruszyła i tak mnie drapie w jęzor :-( ale ja to nie ma zmiłuj bez znieczulenia, za bardzo się jednak boję o dzidzię :zawstydzona/y: jakieś przeziębienie mnie bierze, w robocie zmarzłam, gile po biurko, ehhh jeszcze Laura nam do końca nie wyzdrowiała, ciągle kaszle :dry:

reklama
Do góry