reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

witajcie!!!
daaaawno mnie tu nie było...
widzę dużo nowych mamusiek - spora też lekturka się uzbierała :-D

ja w końcu odzyskałam siły, mdłości odeszły w niepamięć

a dziś... zobaczyłam moją kruszynkę
i z dużym prawdopodobieństwem będzie to DZIEWCZYNKA! :biggrin2:
zobaczymy czy na połówkowym się potwierdzi...

kruszynka ma 5cm, macha łapkami, serduszko mocno bije
- wszystkie wskaźniki w normie, ryzyko wad genetycznych niewielkie

już mi nieźle brzuch wywaliło :szok:
ale waga w sumie ledwo drgnęła...

reklama
Więc może i ja bede mieć szanse poznać przypuszczalną płeć mojego maleństwa za dwa dni:)

Jestem na późniejszym etapie, a tylko mdłości już mniej męcza, osłabiona chyba jestem coraz bardziej. Wycieńcza mnie zrobienie kanapek, czy nawet płatków z mlekiem i zjedzenie ich na siedząco.
Nie wiem jak ja dam rade dotrzeć na badania krwi na czczo, skierowania dostalam juz z tydzien temu, ale przeraza mnie to, jak tam dotre, czy nie zemdleje....a jeszcze bede musiala sie tłuc do szpitala komunikacją miejską.

na siedząco to ja jeszcze spokojnie wytrzymywałam,
ale stanie dłużej niż 5 minut ocierało się o omdlenie...

na szczęście czuję, że energia do mnie wraca!

mala.di - całkiem możliwe, że już się dowiesz! :-)
w sumie zależy od lekarza, bo jak nie ma wprawy to może nie chcieć ryzykować "przepowiadania"
(mi gin tłumaczył, że na tym etapie rozwoju bierze się pod uwagę kierunek ułożenia narządów płciowych - męskie sterczą, damskie leżą wzdłuż w stosunku do kręgosłupa dzidziusia)

k8libby a jaki detektor kupiłaś??? Patrzyłam ostatnio na allegro i zastanawiałam się czy te tańsze też dają radę. Moja koleżanka mówiła ostatnio o takim detektorze ale dopiero w późniejszej ciąży go używała i nie wiem czy on byłby taki czuły żeby już teraz było coś słychać.

kropcia gratuluje wizyty!!! No i mam nadzieję że jednak się spełni przepowiednia lekarza :-) ja na następne usg idę za tydzień to będzie 12t2d więc dzidzia powinna być jeszcze większa niż Twoja. Ale jakoś się nie nastawiam na to że chociaż zasugeruje nam jakąś płeć. Najważniejsze to żeby zobaczyć naszego maluszka, że u niego wszystko ok. A na płeć mogę jeszcze poczekać.

Nie pamiętam która z dziewczyn pisała kiedyś że kupiła ten test na wykrywanie płci. Ale potem nic więcej nie pisała czy robiła czy nie no i jaki był wynik??

Ostatnia edycja:
na siedząco to ja jeszcze spokojnie wytrzymywałam,
ale stanie dłużej niż 5 minut ocierało się o omdlenie...

na szczęście czuję, że energia do mnie wraca!

mala.di - całkiem możliwe, że już się dowiesz! :-)
w sumie zależy od lekarza, bo jak nie ma wprawy to może nie chcieć ryzykować "przepowiadania"
(mi gin tłumaczył, że na tym etapie rozwoju bierze się pod uwagę kierunek ułożenia narządów płciowych - męskie sterczą, damskie leżą wzdłuż w stosunku do kręgosłupa dzidziusia)

Chyba udusze tego lekarza jak mi spróbuje nie powiedzieć:p z tego co wiem usg bedzie mi robił doświadczony lekarz... wiec nie ma wyjscia, zmusze go do tego by sie wypowiedzial ^^

Oby i mi energia wróciła, bo juz mam dość spędzania całych dni w łóżku...i chodzenia na spacery nie dalej niż do spozywczego na dole.;-)

kropcia to lekarz chyba musi miec bardzo dobry sprzęt prawda ????? ze tak szybciutko dopatrzył sie pipki :-D
k8libby mozesz podać linkt do tego detektora który kupiłaś ???????????????? wiem ze te tansze np za 100-150zł to niestety AZ tak szybko nie wyhaczą serdunia maluszka , moja znajoma kupiła e 20 tyg i cięzko jej było od razu znaleść tętno maluszka bo mozna rónie dobrze pomysli ze swoim, ale wiadomo ze dzicka bije bardzo szybko 2 razy szybciej niz matki :)
NO ale ja sama chce kupić ale własnie ok 18-20 tyg teraz to zdecydowanie za wcześnie aby kupować ten za ok 150zł !!!!!!

A czy była tu mowa moze o domowym tescie na płec tzn z sody albo kapusty ??????? bo nie jestem ciągle na bierząco :zawstydzona/y:

reklama
Spora rozbieżność.... U mnie według OM jest 1 sierpień, a według usg termin jest kilka dni później - na 8sierpnia.

A dlatego tak, poniewaz od ostatniej miesiaczki do owulacji minelo 4 tygodnie i zamiast miesiaczki ja mialam owulacje tak sie cykl przesuna.Byc moze bylo to spowodowane tym,ze miesiac przed zajsciem w ciaze usunieto mi ciaze pozamaciczna i cykl byl rozregulowany.:-)

Do góry