reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Myj tylko wodą z mydłem, wietrz (ja teraz w te upały nawet na drzemkę pampka nie zakładałam tylko w nocy) wg mnie najlepiej działa bepanthen ale tu co pupa to opinia. najważniejsze mycie i wietrzenie. Na pewno też tormentalum by Wam pomógł ale to lekarz przepisuje ale przy mega odparzeniu warto iść do lekarza

reklama
była zmiana mleka :no: to stało się bardzo szybko. wracaliśmy z Warszawy późnym wieczorem i mały zasnął. sprawdziłam czy mu nie zimno i był trochę chłodny więc go przykryłam kocem. przed Opolem zaczął strasznie płakać i jak go odkryłam to był cały mokry :wściekła/y: pewnie gdybym go nie przykryła to nic by nie było. nigdy nie miał problemu z odparzeniami

Sudocrem albo Bepanthen. Na "zwykłe" odparzenia są jak najbardziej wskazane. Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że ma masakrycznie odparzoną pupę, ale zapewne nie jest to takie masakryczne jak może być ;). Więc wietrz mu pupę - jak nie chcesz, żeby ganiał całkiem bez pampersa to załóż mu majteczki i wsadź do nich zwykłą tetrową pieluchę. Moja teściowa tak robi w upały i wszelkie zaczerwienienia szybciej jest wykurzyć. I myj kilka razy dziennie wodą, jak już skóra podrażniona to mocz też nie pomaga się jej szybciej zagoić.

no tak moje ulubione słowo "masakrycznie" :-Dw tym wypadku chodziło mi o duuużą powierzchnie i w niektórych miejscach bardzo czerwone. linomag nie pomagał, Sudocrem i Bepanthen też nie. . teraz jest dużo lepiej a używam nivea przeciw odparzeniom, nie przypuszczałam, że to pomoże dlatego zaczęłam od sudocremów itp

a ja właśnie zostałam samotną matką, chyba potrzebuje waszego wsparcia, nie wiem czy przeżyje tę noc
zrozpaczona, zapłakana obolała przerażona smutna bardzo źle
pomyślcie o mnie jak to przeczytacie , może mi to pomorze

Boze, Danus co sie stalo???? Bardzo wspolczuje!!! Nawet nie wiem co napisac. Ale na pewno jestem z Toba myslami. Trzymajcie sie dzielnie!!!!

Ja tez musze Wam cos napisac. Okres mi sie spoznia juz 4 dzien. Jak sie nic nie zmieni to chyba na spacerze kupie test. Stresa mam wielkiego. No chyba ze sie @ pojawi, bo zawsze tak mam ze jak mam jakis watpliwosci i komus o tym powiem to zaraz @ przychodzi, wiec moze ja jakos przywowam ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry