reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Jeżeli chodzi o drzemki i nocne spanie, to u nas ustalił się nowy rytm. Teraz są dwie godzinne drzemki, koło 9-10 i następna ok. 14-15. Wieczorem zasypia koło 19 15 - 30 i śpi do 5-6. Jest ok i mam nadzieję, że tak już zostanie:tak: Cieszę się, że budzi się tak wcześnie, bo dzięki temu zyskujemy jeszcze troszkę czasu dla siebie z rana:-)

u nas niemal identycznie, tylko za dnia ta pierwsza drzemka potrafi byc dluzsza, a druga krotsza za to. ale noc tak samo, chociaz z jedna pobudka na butle przez sen ;)

kakakarolina, uff, dobrze ze juz po wszystkim!

reklama
Karolina, nie zazdroszczę nocy, buziak dla Olki :)
dzag, bo ja zawsze piszę młody albo jakoś tak, a na imię ma Miłosz :-) dzięki za życzenia
gosha, mój jak miał 3 m-ce to spał całe noce po 12 godzin, potem mu się pomieszało na pół roku, ale teraz ok, czasem w nocy karmię, czasem nie ;) a Tymuś widocznie potrzebuje Mamy i już :)

jakaś masakra z tą pogodą :baffled:

Tymek nigdy nie przespał jescze nocy więc na zęby nie zwalę :p kurde ma ktoś taką sytuację jak ja?? Majka po prostu wzięła i spała, no nie wiem co z takim gagatkiem zrobić :/

Może nie udzielam się często, a raczej bardzo rzadko, ale gosha na pocieszenie Ci powiem, ze mój to jeszcze większy cycek, budzi się jeszcze więcej razy i ja naiwnie wierze, ze chociaż po części to żeby i ze jak już mu urosną (idą mu cztery górne na raz) to zacznie spać lepiej:angry: Moim marzeniem jest aby Antoś budził się tak ze dwa razy, bo o nocach całkiem przespanych nie śmiem nawet myśleć. Zazdroszczę Wam dziewczyny tych pięknych nocek, oj zazdroszczę

gosha Olka też jeszcze nie przespała żadnej nocy. Budzi się co dwie godziny i nie zakładam, że to się szybko zmieni, Raczej jestem przygotowana na jeszcze dwa lata takie :tak:
Tylko ja się tak wysypiam ;-)

Cześć kochane :),

kakakarolina współczuję jazd:no: Dobrze, że wszystko się strachem obeszło i Olka wróciła do formy. Mam nadzieję, że paskudztwo pójdzie precz.

Matma dzięki kochana za pamięć. Na badania, znaczy amnio, dalej czekam niestety. Mieli pobrać próbkę w zeszłym tygodniu, ale lekarz stwierdził, że bardzo wcześnie i lepiej poczekać, bo ostatecznie może być przecież wszystko dobrze. Teraz czekam na przyszły tydzień jak na szpilach.
O! Jakżebym chciała szczęśliwego finału!!!

milionka u nas też pobudki smoczkowe są. Coraz rzadsze, ale jednak się zdarzają. W szczytowej fazie ząbkowania było ich po kilkadziesiąt w ciągu nocy:szok: Jej, jak ja to wyżywałam. Niesamowite mamy możliwości przystosowawcze:-D

Niech już będzie ciepło...:wściekła/y:

Dobrej nocki :*

jejku moje dziecie padło o 22:30 masakra

600484_375174655924652_674322991_n.jpgmoje dzieło :)

Załączniki

• 600484_375174655924652_674322991_n.jpg
    600484_375174655924652_674322991_n.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Milionka, to jest tort zrobiony przez Ciebie? Szacun kobieto!! :) Cudo. Szybko pisz, jak tą masę cukrową robiłaś, bo właśnie się przymierzam do treningu tortowego. Za miesiąc Tymek będzie miał pierwsze urodziny i chcę mu zrobić cudny tort :).

reklama
dzag jeżeli mogę się wtrącić to próbowałam już 3 różne masy i ta najlepsza Masa cukrowa - przepis i moje obserwacje - Niejedno. Mamy Bliźniaki! - mama, dziecko, family & lifestyle jest fajna, elastyczna, nie wysycha tak szybko, ładnie się układa. Ja barwniki kupiłam na alle cały zestaw za coś 12zł, a starczy ich chyba do końca życia bo daje się dosłownie na koniec łyżki a ich jest taki mały woreczek :) i lepiej najpierw rozrobić w odrobinie wody, a nie dodawać bezpośrednio sypkiego do masy, ładniejszy kolor wychodzi. Tylko wtedy trzeba póxniej cukrem pudrem dodatkowo podsypać. Normalnie ekspert się ze mnie zrobił :p aaaaa a forum znów mi nie działa :/ a z innych wieści to dzwonili ze żłobka, w przyszłym tyg jadę podpisać umowę... REty rety, już mi żal tego orzeszka mojego że go obcym babom oddam :/

Do góry