reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Irisson, bój się Boga! 200 godzin? :) Moje 160 przy tym marnie wygląda :p. To Ty teraz bogata będziesz :D. A my prawie spakowani, najgorsze jutro rano a potem wybywamy do soboty w Jeseniki na Czechy. Wczoraj odebrałam dowód osobisty Tymka, kartę EKUZ... Taki brzdąc a tyle dorosłych dokumentów ma :). Coś jeszcze miałam pisać i zapomniałam :/ Życzę Wam więc miłego weekendu :).

reklama
A co to jest ten EKUZ?

Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, czasem brakuje mi czasu, żeby zaglądać regularnie, pisać regularnie, zbierać myśli regularnie. Ostatnie tygodnie miałam bardzo ciężkie - szykowanie się do chrzcin, dopinanie wszystkiego na ostatni guzik, zakupy itp. Do tego choroba Lilci i moja, ogólne osłabienie, beznadziejna pogoda...

Chrzciny ogólnie udały się bardzo. Lilcia spisała się na medal - była grzeczna, przespała większość mszy, została zbudzona na polanie jej głowy wodą. W knajpie tryskała humorem, dużo się uśmiechała, dawała się brać z rąk do rąk. Goście byli też bardzo zadowoleni, więc odetchnęliśmy z ulgą. Teraz odpoczywamy, odsypiamy, a Lila ma jakiś skok, bo wariuje jak mało kiedy. Piszczy, pokrzykuje, śmieje się, podryguje, teraz głównie by stała i wspinała się wszędzie, łącznie z nami.

Jeszcze nie mam sił nadrabiać. Majówkę spędzamy w domu, pogoda będzie pewnie w kratkę.

Aia jestem z Tobą myślami i mam nadzieję, że WSZYSTKO będzie dobrze. Na pewno tak będzie.

eh nie wyszliśmy nigdzie wczoraj, dzieci nam padły o 18 snem kamiennym, więc sobie darowaliśmy, kolejna szansa, może jutro, a potem to chyba znowu za dwa miesiące :confused:

Dzag maj mi się nie zapowiada lepiej, a o sezonie nie wspomnę :sorry2:

Dziewczyny trzymajcie kciuki plizzzz, do bossa sie wybieram. Zolodek mam na supel zawiazany;)

Edit: no tak, dopiero teraz skojarzylam, ze to majowka i na forum pustki:) Bawcie sie dobrze laseczki!
Ja po rozmowie zadowolona, do pracy wracam 12.08.

Ostatnia edycja:
ekuz to Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego

Dziewczynki, pytanie mam takie: co można używać dla naszych maluchów przeciw komarom? Każdy preparat nawet dziecięcy który biorę do ręki to jest powyżej 12 miesiąca życia. Znacie coś dla niemowlaków? U mnie to jak się zaraz zacznie, to wyjść z domu nie będzie można nawet w ciągu dnia... Muszę coś zakupić.

LeRemi super :-)

My na komary używaliśmy opaski odstraszające, albo na wózku wisiała albo laurze na noge zakładałam jak biegała http://www.mosbito.pl/?link=produkt&id=opaska_na_komary mają też plasterki.
LeRemi fajnie, że rozmowa z szefem się udała.
My siedzimy w domu, mąż pracuje przez te wszystkie wolne dni i leje leje leje i gdzie te tropiki które zapowiadali ja się pytam? Stwierdziłam, że w taką pogodę nikomu nie będzie się chciało kwiatów wybierać w deszczu i laura swobodnie będzie sobie wszystko oglądać i wąchać. O naiwności moja tłumy takie wielkie, parkingi pełne grrrryyy. I teraz muszę jeszcze zebrać się w sobie żeby w tą zimnice poprzesadzać nabytki hehehe.
i jak tego posta znowu mi zje to bede krzyczec
realmad2.gif

Ostatnia edycja:
O rany, jakie tu puchy :D. Aasi, bez EKUZ nie ruszam się z Polski. Miałam już okazję płacić ze swojej kieszeni za pomoc w szpitalu a z EKUZem zawsze to trochę mniej gotówki do wydania. [quote="MieMie']A co to jest ten EKUZ?[/quote] Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego. Taki dowód, że jesteś ubezpieczona i za granicą masz prawo skorzystać z pomocy medycznej.

reklama
dzag, jak nie masz ekuzu, to wystawają Ci zastępczy certyfikat i potem dłużej to trwa ale dostajesz z powrotem pieniądze, więc warto mięć ale jak się zapomni albo coś innego to nie ma tragedii.

Do góry