reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Irisson no nie ma bo słońce świeci, Choć w tym roku to nic nie wiadomo :baffled: mi się akurat skonczyl więc nie mam problemu a w kwietniu już nie powinno byc tak dużo świnstw w przedszkolu,

reklama
karolina, Ty masz hardkory, ale moja już chyba na zawsze będzie chodzić spać o 22, 22.30. No masakra ostatnio nie spała od 13, a i tak poszła spać o 22! Próbowałam usypiania po kąpieli, cyca, bujania, husiania, śpiewania, zostawiałam w łóżeczku, to wtedy wstaje trzyma za oparcie i płacze, musi być albo w bujaczku albo bawić się w kojcu, ehh no dobrze, że rano do 8 pośpi zawsze.
A jak Maksiu? Trzymaj się kochana, nakupuje se:) Ja już mam w Massimo Dutti upatrzone sanadałki na moje urodziny w maju;-)

irisson, ja to nawet w ciąży nie miałam ani razu zgagi, w ogóle nie wiem co to za uczucie.

A ja upiekłam sernik do teściowej i idziemy na spacer, pięknie i mroźno, piękną mamy zimę tej wiosny chciałoby się powiedzieć.

edit: Marta, ja też dwa razy mroziłam i jakieś to jedzenie też nie bardzo po mrożeniu, sama nie wiem może nie umiem mrozić. No ja pracuje w sumie z domu więc robię co 2 dni, ten avernt też jest baaaardzo dużym ułatwieniem, wiadomo gadżet ale nie wyobrażam sobie teraz bez niego.

Ostatnia edycja:
Asia, Mart, wiadomo, że zamrożone i rozmrożone jest inne. Choćby dlatego, że woda się "wytrąca". Ale wystarczy, że jedzonko będzie podgrzane i wymieszane, a znowu wszystko staje się jednością :p. No niestety, ja nie mam wyboru. Tymek nie narzeka. A na wartości według mnie nic nie traci takie jedzonko.

Asia to Tymek ma cos wspolnego z Ula. Nie spi od 12.30. Tylko ze on jest juz zmeczony ale nie moge go w zaden sposob uspic. Ani cycek, ani noszenie, przytulanie, odkladanie do lozeczka, no nic. Predzej ja padne niz on. Strasznie nie lubie takich dni, bo i on sie umeczy i ja. I zamiast spedzic mila niedziele z mezem to ja sie uzeram z malym brzdacem. Pewnie go juz przetrzymam teraz godzine, wykapie i poloze spac po 19 tak jak zawsze.

Asia tak mi przyszło do głowy w sprawie spania, laura jak zje późnym popołudniem winogrona to wiadomo, że padnie bardzo późno, jest nakręcona jak króliczek energizera i tylko cukier z winogron tak na nią działa, to może Ula ma coś w diecie wieczornej co tak pobudzająco na nią działa albo ten typ tak ma.

malinka, ja jej w ogole nie daje cukru, jest trochę w ciasteczkach hippa ale je ma do południa. Wieczorem je kaszkę jaglną holle na mm, jak była na moim cycu też tak szalała. Wczoraj o 22. 30, siedziała z nami w łóżku na kolanach się odbijała jak żabka, ja ją trzymałam za ręce i podskakiwałam razem z nią:no:, a jej rechot na pewno zakłócał ciszę nocną. Ehh już się przyzwyczailiśmy, że chyba tak ma i tyle.

hej dziewczyny jestem jak zombie, mam dość własnego dziecka. Ile jeszcze on tak będzie spał a raczej nie spał? JEst zdrowy, nie wiem może idą mu zęby ale bez przesady, dziś w nocy znowu wstawanie co pół godziny.... Kurna on nie przespał jeszcze nigdy nocy :( mam na tyle dość że myślę czy go nie przestać karmić, cały czas na mnie wisi, sluże za smoczek po prostu. Tylko co ja mu dam w zamian jak on nic nie chwyci. Jestem wściekła że go od małewgo nie uczyłam równolegle butli!!!! Łeb mi pęka, Majka mnie wkurza, o wszystko awantury, chcę uciec aaaaaa

reklama
To Asia jaglanka ją tak rozgrzewa do działania ;-) na pocieszenie powiem, że to bardzo często się zmienia, obecnie laura jest rannym ptaszkiem brrrryyy a miała okres nocnego marka a co będzie za miesiąc tego nie wie nikt ;-)
Gosh to kiedy i gdzie uciekamy? ;-) ja nauczona doświadczeniem laury, która butelkę bardzo późno nauczyła się ciumkać młody butle od początku zna i nic to nie daje, nic a nic!!! w nocy cycek jest tym co do życia jest mu potrzebne a nie żaden smoczek czy butla z mm. Śpi od pewnego czasu z nami bo już nie miałam siły wstawać po 10000 razy i wczoraj wymyśliłam, ze może eksmituje już go do łóżeczka ale jak policzyłam ile razy bym wstawać musiała to chłopak zostaje byle nie do 18 ;-) więc może taki okres mają chłopaczki teraz niezależnie czy mm czy cyca czy wszystko razem jedzą...
irisson jak zakupy udały się?

Do góry