reklama
Olga, szkoda że nie wyszło. U nas sześć stów to stanowczo za dużo, a mój starszak tak samo reaguje jak rok temu byliśmy na dniach otwartych w dwóch przedszkolach-godz. 17, ludzie chcą juz iść do domu a on pyta czemu tak krótko i czy już musimy wracać:-(
Olga RaQ
Fanka BB :)
no właśnie czegoś takiego szukam, w zasięgu spaceru...
Olga szukaj, bo teraz są wszędzie zapisy, nawet jak teraz nie ma miejsc, to może będą za miesiąc, dwa, my czekaliśmy na miejsce 1,5miesiąca, teraz, że Laura idzie dopiero w kwietniu, to płacimy 65zł za utrzymanie miejsca, u nas za 5h jest płatne 190zł w prywatnym, mąż ma jutro iść do samorządowego dopytać, bo wtedy byśmy ją dali od września i byłoby darmowe 5h, reszta godzin jakieś grosze, nie poddawaj się, tylko rozglądaj
a ja się unoszę 30cm nad ziemią, udało się pomóc Agnieszce, przyjaciel wykazał się u Komendanta OHP, bo musi artykuł napisać, a tak ma o czym, Nina drze właśnie gazetkę z biedronki, udało mi się być na 1,5h na spacerze, a tak czuć wiosnę, po prostu bosko, no i na jutro mamy dzieci do mojej mamy i idziemy na imprezę firmową męża, ale suuuper, nawet mam w co się ubrać
a ja się unoszę 30cm nad ziemią, udało się pomóc Agnieszce, przyjaciel wykazał się u Komendanta OHP, bo musi artykuł napisać, a tak ma o czym, Nina drze właśnie gazetkę z biedronki, udało mi się być na 1,5h na spacerze, a tak czuć wiosnę, po prostu bosko, no i na jutro mamy dzieci do mojej mamy i idziemy na imprezę firmową męża, ale suuuper, nawet mam w co się ubrać
Ostatnia edycja:
Olga RaQ
no będę szukać, tego jest sporo w bielsku tyle że też w necie ciężko znaleźć. ja myślę na dwa dni w tygodniu, nie wiem skąd weźmiemy kasę ale dla Natalii to byłoby super... mam jeszcze moje auto, hondę, ale po tym jak nam koła poprzebijali bo stała miesiąc w jednym miejscu na parkingu a potem ją pług przejechał - mąż ją wywiózł na wiochę do kumpla, bez sensu ją z powrotem chyba przywozić
w tym drugim co byłam co mi się podobało miejsce jest od września a od września to ja mam nadzieję na państwowy żłobek dla obu, w kwietniu są zapisy a w czerwcu wyniki. ja szukam czegoś na teraz, na najbliższe pół roku, nie na przyszłość
w tym drugim co byłam co mi się podobało miejsce jest od września a od września to ja mam nadzieję na państwowy żłobek dla obu, w kwietniu są zapisy a w czerwcu wyniki. ja szukam czegoś na teraz, na najbliższe pół roku, nie na przyszłość
Olga, wejdź na podforum Bielska i szukaj!, a na pewno znajdziesz. Ja maa przedszkole w bloku obok: Malowany Konik | Niepubliczne Przedszkole o profilu artystyczno-językowym, biorą nawet dwu latki, Ula tam pójdzie na 5 h. Spacerują pod naszymi oknami i śpiewają my jesteśmy krasnoludki
gosia, u nas starania nie starania, wychodzi zawsze za pierwszym razem, potem gorzej. Owulacji nie mam na bank, widzę po obserwacji cyklu, a poza tym gdybym miała to już bym była w ciąży po ostatniej akcji;-) Planujemy z M na maj prokreację Teraz nie mamy kasy na to badanie w Prokociumu. Święta za pasem, M rwie dwie ósemki ponad 1000 pójdzie, fotelik do karmienia kupię w Ikei ale na kojec więcej pójdzie. No i w maju lecę do siostry do Oslo, a wciąż bym się bała lecieć.
A do gina muszę iść z tymi badaniami z Prokocimia. Jak Wasze palny mieszkaniowe?
gosia, u nas starania nie starania, wychodzi zawsze za pierwszym razem, potem gorzej. Owulacji nie mam na bank, widzę po obserwacji cyklu, a poza tym gdybym miała to już bym była w ciąży po ostatniej akcji;-) Planujemy z M na maj prokreację Teraz nie mamy kasy na to badanie w Prokociumu. Święta za pasem, M rwie dwie ósemki ponad 1000 pójdzie, fotelik do karmienia kupię w Ikei ale na kojec więcej pójdzie. No i w maju lecę do siostry do Oslo, a wciąż bym się bała lecieć.
A do gina muszę iść z tymi badaniami z Prokocimia. Jak Wasze palny mieszkaniowe?
Ostatnia edycja:
gosha_88
a tak piszecie to przypomniala mi sie ze dzag mnie pytalas o zlobek- wiec ja mam autem 5 km do tego zlobka do ktorego zapisalismy Tymka, to i tak dlaeko bardzo. Kolejny jest jeszcze dalej, a to juz mija sie z sensem dla mnie, bo nie z odbieraniem mlodego bylby problem. Tak wiec czeka w kolejce do tego jednego, watpie zeby sie dostal w ogole :/
reklama
Olga RaQ
Asia, na podforum bielska to ja znam nawet część udzielających się dziewczyn osobiście i jestem tam moderatorem niestety na razie nic ciekawego tam nie wiemy, jeszcze jedna koleżanka szuka też żłobka. szukam i szukam w necie, ciągle coś wyskoczy nowego ale wszystko w centrum, jest sporo niedaleko no ale jednak na nogach między 30 a 60min spaceru to nie za bardzo. dwa razy dziennie w dwie strony drałować to sensu nie ma. jedno znalazłam blisko ale od razu opinia że panie nie radzą sobie z dziećmi i zamiast ogródka jest kawałek betonowego placu na który dzieci wychodzą
Hania ma super zabawę, zawiązałam jej mój szalik na kojcu, już dobre 15 minut pochłonięta
dowiedziałam się przy okazji że jest też blisko mnie sala zabaw dla dzieci, bez limitu czasu przed 14.00 10zł, w razie niepogody mogę tam iść z Natalią, no i jak pogoda będzie to spacery, mam teraz fajną opcję ze spacerówką - Natalia idzie do wózka, Hania do chusty, dochodzę na miejsce (np na duży plac zabaw kóry jest dość daleko czy na spacerowe bulwary), tam Natalię puszczę a Hanię do wózka, i tylko na powrót do chusty. jakoś dam radę
śmiać mi się chce z tego pierwszego dziwnego przedszkola co czwartek pieką tam bułki, co piątek plotą z włóczki, trzyletnie dzieci! każdy dzień coś i każdy tydzień powtarza się to samo,no masakra. gdyby Natalia np tylko w czwartki chodziła to by mogła od razu do piekarni iść pracować po namyśle chyba bym tam jej jednak nie dała
Hania ma super zabawę, zawiązałam jej mój szalik na kojcu, już dobre 15 minut pochłonięta
dowiedziałam się przy okazji że jest też blisko mnie sala zabaw dla dzieci, bez limitu czasu przed 14.00 10zł, w razie niepogody mogę tam iść z Natalią, no i jak pogoda będzie to spacery, mam teraz fajną opcję ze spacerówką - Natalia idzie do wózka, Hania do chusty, dochodzę na miejsce (np na duży plac zabaw kóry jest dość daleko czy na spacerowe bulwary), tam Natalię puszczę a Hanię do wózka, i tylko na powrót do chusty. jakoś dam radę
śmiać mi się chce z tego pierwszego dziwnego przedszkola co czwartek pieką tam bułki, co piątek plotą z włóczki, trzyletnie dzieci! każdy dzień coś i każdy tydzień powtarza się to samo,no masakra. gdyby Natalia np tylko w czwartki chodziła to by mogła od razu do piekarni iść pracować po namyśle chyba bym tam jej jednak nie dała