reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

bejbi, ja bym też chciała wstawać o 6, ogarnąć wszystko, zrobić coś pożytecznego... tyle że nie wiem na ile musiałabym być cicho żeby dziewczynek nie obudzić, ale myślę że o tej porze śpią jeszcze mocno. ale mnie się to chyba nigdy nie uda :p nie potrafię nawet jednorazowo wstać jak nie muszę, co dopiero codziennie ;)

wiem co mogłabym wtedy robić! prasować :) to jest ciche, dla mnie przyjemne i jaka czułabym się zaradna zaczynając tak dzień :) zwykle prasuję jak dziewczynki mają popołudniową drzemkę (przy nich się niestety nie da prasować a wieczorem już mi sił nie starcza), wtedy miałabym ten czas drzemki na coś innego - np. jakieś gotowanie. to dobry plan :)

acha, żelazko mi przestało działać - to była załamka bo jestem do niego przywiązana a kasy na nowe brak - ale mój M je rozkręcił, złożył z powrotem i ożyło :)

Ostatnia edycja:
reklama
No znam jeszcze wersję bez palca Bożego. Kto rano wstaje ten jest niewyspany
I chyba ta jest najbardziej trafna choć ja tak przywykłam, że spokojnie do 23 daję radę.

Irisson moja też wstaje tylko raz ale co z tego jak rano się zrywa skoro świt i nic nie daje kładzenie jej później wstać czyli pozostaje przeczekać. Za dwa lata jej przejdzie.
Są plusy do 7 mam wybłyszczone mieszkanie i obiad nastawiony :rofl2: i własnie piję drugą kawkę ;-)

Olga ja mam to szczęście że mam postrefowane mieszkanie. Między sypialniami a kuchnią i pokojem dziennym jest dłuuuuuuuugi korytarz i ściany na 50cm :-) odkąd urodził się Maks bardzo sobie chwalę. Dzieci mogą spać i M z kolegami może na mecz patrzeć.

Chyba dzisiaj rozdziewiczę Olką i wezmę ją do Ikei z okazji półrocznicy :-D muszę kupić pałąk do szafy i kilka koszy bo na czymś trzeba te sukienki i płaszczyki zacząć wieszać. A skoro już mam wszystko gotowe to czas mam. Będe pierwsza na otwarciu to jeszcze tłumów nie będzie. Tylko M musi się jeszcze zwlec z łóżka po wczorajszym pokerze:baffled:

Ostatnia edycja:
Karolina, ja też mam niby postrefowane - w jednej połowie mam łazienkę, kuchnię i pokój dzienny a w drugiej sypialnię i pokój Natalii - ale całe moje mieszkanie to 44 metry i tego nie da się przeskoczyć ;) korytarzyk między tymi strefami ma 2,4 metra kwadratowego

P1030273.jpg u mnie wiosna, właśnie mi wzrasta pietruszka i koperek :-D bazylia się coś ociąga :-p

Cześć dziewczyny, ja nie mam żadnego korytarza mieszkanie 40 m na dole i 9 m użytkowego poddasza wysokość sufitu ponad 2 m, a poz ziemi aż 26 m i mi tam się nikt nie budzi:-)
Ja wstałam o 7, rośnie mi 8 znaczy wyrasta dalej bo już prawie wyszła więc boli straszne ale nic przeciwbólowego nie mogę wziąć, do tego nie mogę iść nz rentgen i coś z tym szybko zrobić bo istnieje możliwość, że mogę być w ciąży. Niby okresu nie mam ale przecież mam już przerwy w karmieniu prawie 10 h więc wszytko się może zdarzyć

Wstawiłam tylko chleb, uparowłam Ulci gruszkę na drugie śniadanie i zalegamy całą familią na kanapie, obiad u teściowej.

Ostatnia edycja:
haha u mnie tyle ma na długość całe mieszkanie plus balkon ;)
o, widzę że Asia mieszka w podobnych metrażach jak ja ;)
irisson, co Ty jeszcze robisz poza pieczeniem, gotowaniem, szyciem i hodowlą ziół? weź się przyznaj od razu do wszystkiego :) Ty chyba dzieci na jakieś trzy godzinki dziennie w kosmos wystrzelasz że masz czas i ochotę na to wszystko ;)

Olga kosmos mi się podoba ! :-D
a z ziołami, to było tego samego dnia co z chlebem, byliśmy w tesco i był syfny chleb i syfne ziołą, a rzucili nasiona już dla działkowców, więc do męża mówię,że może sobie sami zasiejemy, kompletnie nie wiedziałam, że tam to wyjdzie, ale super po tyg. już super wzrasta :tak:

ten chleb na zakwasie jest świetny, mieliśmy przepyszne śniadanie, znowu muszę dzisiaj zakwas zrobić, bo serio warto :tak:

my mamy też ok 40 m2, Nina śpi z nami, jej nawet wrzeszcząca siostra nie obudzi, jak ma spać to śpi, nad Laurą można w bęben walić, ja często wieczorem układam u nich w szafach przy zapalonym świetle, nic ją nie wzrusza, ale my z mężem śpiochy :-p

Olga, no podobne, ja nie lubię dużych przestrzeni, tak myślimy o tym projekcie domu i na pewno nie będzie wielki.
A mi się dziś nic nie chce, idę czytać książkę. Ostatnio w wolnym czasie mam fazę na czytanie i zaliczam książkę po książce, a jutro wykłady i znow 6 h czytania:-) A jak drożdżówki? u mnie sernik już poszedł;-) no a chleb nam starcza na 2 dni zazwyczaj.

reklama
Moje chłopaki maja drzemke po sniadaniową a ja leżeć obok i nie mogę usnąć bo cały czas się patrzę na spiacego Stasia i Tz i mnie roznosi z miłości. Boże jak ja go kocham, osiągam jakiś stan apogeum, nawet jak pójdzie spać o 20 to już za nim tęsknię i wcale nie delektuje się wolnym czasem tylko chciałabym żeby już wstał. *******ca jakiegoś mam od kilku dni. Przejdzie czy się jeszcze nosili jak myślicie?

Moja przyjaciółka jedzie na weekend do spa i strasznie się jara ze odpocznie od domu i swojego 7 miesięcznego synka, a ja bym teraz nie pojechała nigdzie choćby mi za to zapłacili. Nie mogę tego pojąć.

Irisson gratulacje z okazji wypieków zakwasowych. No i natchnęłaś mnie w kierunku ziół. Chyba zakupię donice i będę siać. Ogród mamy w tym roku do przekonania i dopiero będziemy siać trawę itd więc luki co kupię duże donice i będę je mogła wystawić i przestawiać w miarę potrzeby.
Chce mieć kolędre, tymianek, rozmaryn, pietruszke, bazylie i mięte.

Olga mistrz te drożdzówki. naprawdę

Summerbaby slinka cienkie. No i fajny dzień za wami :-)

milej niedzieli kokochane

Do góry