MieMie, absolutnie nie powinnaś uważać że twoje mleko nie jest dla Lilci treściwe! To że jest szczupła absolutnie tego nie dowodzi! Być może po prostu taka juz jest i nie uda się jej podtuczyć innym jedzeniem. Ja obu synów karmiłam piersią, tą samą jakby nie było, jem to samo więc mleko też takie samo ale oni i tak są jak Flip i Flap i nic na to nie poradzę. Starszego nigdy nie udało mi się utuczyć, pomijając już ten fakt że jego jedzenie jako proces po prostu nudzi, głodny jest owszem ale najlepiej byłoby łykać jakieś kapsułki na głód- 5sekund i po problemie a nie tracić czas na jakieś jedzenie...
marcia, niektóre dzieci nie lubia gryzaków. Mój starszak żuł namiętnie wszystkie materiałowe zabawki a ja tylko co chwilę wrzucałam takie obrzydliwie nasiaknięte śliną do pralki. jak mu wyszły pierwsze ząbki to uwielbiał gryźć twardy plastik, nie tolerował w ogóle takich sprężystych gumowych rzeczy. Do smoka przekonał się jak już sprawnie trafiał nim do buzi ale łapał sobie silikonową końcówkę w dłoń i obgryzał cudownie twardą tarczkę
Jeszcze miałam dopisać
irisson, o próchnicy cycowej nie słyszałam ale o butelkowej to i owszem. Faktem jest że jak dziecko "uzębione" zasypia z jedzeniem w buzi (nie ważne czy z cycem czy z butlą) to zdrowe dla zębów nie jest, bo w czasie snu spada produkcja śliny, która "przepłukuje" niemowlakom buzię. Już nie wspomnę o kleistym jedzeniu typu chrupki kukurudziane, to się klei do ząbków niemiłosiernie, ale mój księciunio nie jadał bo by się ubrudził a on taki czyścioszek
No i na szczęście z cycem też nie zasypiał więc jakoś przeżyliśmy. Ale palca nie odważyłabym się mu wsadzić w paszczę dobrowolnie
Mart81, zazdroszczę przestrzeni domowej i prawdziwej wiosny w relacjach z M, niech trwa!
A tak apropo domu mam pytanie do dziewczyn które czymś palą w piecu, nie gazem (są takie w ogóle?) czy nocą mocno się wam wychładza dom? czy dogrzewacie czymś pokój w którym śpi dziecko? i jak grubo ubieracie do spania? bo mój u teściów budzi się z rękami jak sople, i nie mówię o samych dłoniach tylko całych rękach aż do ramion, mam go kłaść do spania w kurtce?!