reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Karolina mamy te same plany, dobrze, że bobasy oba śpią :tak:

właśnie na WOŚPę kasę wpłaciłam, bo jutro raczej nie wyjdziemy, tak dzisiaj pokazywali oddziały dziecięce, to masakra, jak Laura leżała na intensywnej terapii, to wszystko było z orkiestry :confused: aż strach pomyśleć, co by było jakby oni nie zbierali kasy :no:

Milionka a ty myślisz dlaczego ja nie mam :-p spoko, spoko będzie 40 :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
MieMie widzę że ten sam problem co u mnie:-( niewiem dziś po tygodniu znów będzie podejście do butli liczę że zapomniała:dry: głupia matka dzieci nie są głupie napewno nie zapomniała ehhh no ale cóż spróbuje. Jak ty zrobiłaś zwrot w smyku?? ja jak teraz coś kupuje to non stop gadają że zwrot tylko na kartę podarunkową:confused:
karolina betoniarką??? ha ha ha myślałam że padne :-D
Olga ciesz się że starsze idzie w żółwim tempie ja wyobrażam sobie właśnie życie z dwójką że jak się wychodzi na spacer to z wózkiem się zapier... żeby żeby starsze złapac :-p
dzag tak tak ja często wchodzę do endo bo mają wyczepiste napisy na ubrankach ale nigdy nic nie kupiłam ceny masakryczne:shocked2:
Boże moje dziecko śpi już od 18:szok: co jej się stało i co będzie robic w nocy:confused: przeraża mnie to.
Jak ja z nią jestem to nic mi w domu nie da zrobic kompletnie a dziś tż ma wolne to mówię he he ja sobie posprzątam, się pouczę a on niech się pomęczy z tą marudą a tu dla tatusia taka kochana:dry: miał się nią zając a ona śpi a on se film ogląda :dry:

255517_413181965405375_1620360075_n.jpg

Irisson buzię małej w środku do tej pory przemywałam przegotowaną wodą. Tzn zawijałam gazik na palcu i przemywałam jej dziąsła, podniebienie, język itp. Teraz dodatkowo jeszcze przemywam ząbki. Ona nawet to lubi i dosyć dobrze reaguje na gmeranie w jej jamie ustnej :) Ale te "profesjonalne" szczoteczki jakoś mnie skusiły i spróbuję ich poużywać. A Ty jakie masz sposoby? Jeśli chodzi o łyżeczkę, to za jej pomocą podaję Lili na razie tylko witaminę C w kroplach. Muszę zakupić też takie łyżeczki, myślałam, że mam w domu, ale jak wróciłam i sprawdziłam okazało się, że jednak nie. Najwyższy czas zacząć przerabiać wątek o diecie :)

Kakakarolina pocieszyłaś mnie z tymi zabawkami, a raczej z ich przydatnością. Najpierw Lila je będzie oglądać, a później normalnie się nimi bawić. Ja mam od czasu do czasu taki zryw, że kupuję jej coś "na zaś", jeśli jest w dobrej cenie. Smyk rzeczywiście nieźle zrzyna od klientów, choć udało mi się w nim kilka razy kupić coś całkiem okazyjnie. Ale większość produktów a raczej ich cena to przegięcie. Też oglądam "Masz wiadomość", a po niej kolejna komedia, w której najbardziej podoba mi się początkowa scena, zwłaszcza, gdy jeden strażak podczas próby ugaszenia ognia spada drugiego ;)

Pamelcia, jednak tak dobrze to nie jest, bo mi też zrobiły cwaniaki zwrot na kartę podarunkową. Nie ma to jak uzależnić od siebie klienta. Ale zachowam tę kartę (ważność do 2014 r.), bo myślę, że jeszcze trafię na jakąś fajną promocję lub coś, na co nie będzie mi tak szkoda wydać pieniędzy. No z butlą Lila dała czadu, już kolejny raz niestety. No i tak, jak Tobie doradzałam, spróbuję zrobić kilka podejść. Choć zaczynam się zastanawiać, czy (zgodnie z sugestią Irisson), nie zacząć prób już od łyżeczki. No zobaczymy... Póki jestem w domu, to nie muszę się o to martwić, no ale wiadomo, że duży problem zaczyna się, gdy chce się wyjść... Dlatego rzeczywiście muszę poszerzyć już swoją wiedzę na wątku o diecie. Ale to już od jutra, bo dziś mi się nie chce. Powodzenia Pamelcia w próbach. A to, że Twoja córa taka grzeczna przy tatusiu - no proszę respekt dla ojca od samego początku :)

Milionka, dzięki za linka do tej strony. Kurcze, ciekawe :) Męski punkt widzenia w roli ojca. Nieźle, chyba w wolnej chwili będę podczytywała :) P.S. Nie wiem czemu, ale jakoś nie lubię tej Kalorii ;)

Ja już po kąpieli, zaparzyłam herbatkę i relaksuję się przy TV. Życzę Wam, żeby Wasze dzieciaczki dobrze i długo dziś pospały.

A co tam u Mart? Ktoś coś wie :)?

Z tą kalorią to prawda:)
Dlaczego ja nie mogę trafić na tak dobre wyprzedaże?
Dziś jestem z siebie dumna - łazienka i kuchnia lśnią, na obiad "a'la gyros" z karkówki i do tego ciastka z gotowego ciasta francuskiego.IMG_0100.jpg
Karolina - betoniarą - chciałabym to zobaczyć:-D
Dzag - ty hazardzistko! ale masz szczęście. Ja nie gram w takie gry i wolę wydać te pieniądze na coś bardziej realnego... ale jeśli ty masz takiego fuksa to graj a może zostaniesz milionerką!
Olga - ja mam dość jak wracam ze spaceru z jednym dzieckiem a co dopiero z taką gromadką posiadającą znaczną różnicę interesów.
MieMie - w smyku ceny baardzo wysokie ale w necie teraz mają wyprzedaż i sporo cen bardzo przystępnych. Ale jak jeszcze latem kupiłam Kornelce 3pak body to strasznie się zawiodłam bo okropnie szerokie pod szyją. Teraz też zrobiłam zakupy w smyko online. Spodnie, skarpetki, czapeczki chustki, sukienki (super taka blado różowa z myszką).

Co do WOŚP - popieram jak najbardziej i przekażę pieniądze bo tych kilka złotych mnie nie wzbogaci a może pomóc. Sprzętu w szpitalach jes rzeczywiście sporo ale zobaczcie rząd nic nie mówi bo im pasuje takie dofinansowanie służby zdrowia i naszym kosztem unowocześnione szpitale przypisuje sobie.

Załączniki

• IMG_0099.jpg
    IMG_0099.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Aasi, kurcze ale smakowicie wygląda przygotowany przez Ciebie deser, aż mi ślinka pociekła :) Jutro coś piekę, miałam dziś, ale sił i czasu po zakupach zabrakło. Ale jutro chyba coś wykombinuję :) No i gratuluję udanego i dobrze spożytkowanego dnia :) A te zakupy w Smyku online? Czy przesyłka gratis może? Ja kiedyś kupiłam pięciopak body w rozmiarze 68 i 74 i jestem nawet zadowolona. Body jest szerokie, dzięki czemu łatwo wchodzą łapki Lili w rękawy, bo jak są wąskie, to tego nie lubi. Więc jeśli o ubranka chodzi, udaje mi się czasem znaleźć fajne w fajnej cenie. Wiele artykułów jest jednak mocno cenowo zawyżonych. I już kilka razy nacięłam się w sklepie na dwa identyczne produkty, z których jeden o 10 zł tańszy (miał starą cenę nabitą). Jak kupiliśmy z M ten tańszy, to babka nabiła cenę wyższą, ale nie miała podstaw by to zrobić i musiała robić potem korektę. Kurcze jak to strasznie trzeba pilnować się na zakupach...

Mie mie dostawa gratis do empików a do domu to już nie ale przy większych zakupach nawet się kalkuluje. A dostawa gratis do 13.01. w C and A online ale tam mniej rzeczy i w wyższych cenach.

MieMie spokojnie możesz myć tak jak myjesz, szczoteczkami ja bym poczekała :tak:

ja się przyznam, ale ja Ninie nic nowego nie kupiłam, wszystko ma po siostrze, albo z lumpa, tylko butelki, tetry kupiłam nowe i kosmetyki :sorry2: jak ja widzę 3xbody za 60zł to mnie głuchy śmiech dopada, w lumpku mam siatę ubrań dla obu i to jakościowo super, Młoda chodzi w kombinezonie za 7zł, do tego ugotuje buraka za 0,56zł, cycem darmowym dopoje i da się żyć :-D gdybym ja to wiedziała wszystko co wiem teraz przy pierwszym dziecku :-)

reklama
A ja się właśnie dzisiaj zastanawiałam jak mam dbać o ten kawałeczek zęba Tymka :baffled:. Za chwilę będą zębiszcza po zbóju, a ja nie wiem co z nimi robić. W ogóle... z samymi dziąsłami też nic do tej pory nie robiłam :baffled:. Wiem, czytałam, że trzeba właśnie przecierać, ale jakoś nie robiłam tego... Ale takie przecieranie gazą na palcu to raczej nie wchodzi w grę - w życiu nie da sobie czegoś takiego zrobić :no:.
Dziewczyny, ja potrzebuję jakiegoś kursu asertywności. Zwariuję sama ze sobą chyba. Znowu dzisiaj spotkanie u teściowej, tym razem w ramach urodzin siostry Mka (i jednocześnie matki chrzestnej Tymka). Znowu męczarnie dla mnie :-p. Wszystko-lepiej-wiedzący i uświadamiający mnie - ciemnotę (po pochwaleniu się pierwszym ząbkiem: "noooo, to teraz następne zęby pójdą. Zobaczysz" :-D:-D:-D). Potrafiłam jedynie głośno wyrazić swoje zdanie na temat futrowania jedzeniem przez teściową wszystkich wokół i tego, że mojego Tymka też to czeka. Powiedziałam, że po moim trupie i że normalny, zdrowy dorosły człowiek nie je jak nie chce i nie da sobie nikomu na siłę nic wcisnąć. Dziecko nie ma wolnej woli, ale ma takie same potrzeby jak człowiek dorosły. Jak ja nie jestem głodna to nie jem. I Tymek też nie będzie jadł jak nie będzie miał ochoty. No to się tylko brat Mka uśmiał głupio. Ale ze mnie to sierota jest. Czuję, że teściowa będzie z nim robiła co będzie chciała a ja potulnie będę milczała. No bo teściowej, która i tak robi nam przysługę i za darmo się nim zajmuje, nie pojadę. To nie pani w żłobku czy niania, którym bym płaciła... Ehhh...

Do góry