reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Milionka ja też mam 44 :dry: przed ciążą miałam 42, niby jeden rozmiar, ale wyglądam okropnie źle, K8 ja w stare ciuchy robocze się wciskam, ale mam albo mini, albo mogłabym guzikiem z bluzki zabić :szok: mam kartę od mikołaja z H&M i tak ją trzymam na lepsze czasy, chociaż mężowi powiedziałam, że następnym razem jak ma mi pieniądze dawać, to wolę gotówkę :-p muszę iść do drogerii po szczoteczki, bo wczoraj sprzątając wyrzuciłam wszystkie, mąż miał kupić jak pojechał po zakupy, oczywiście zapomniał, więc u nas dzisiaj bez mycia zębów :sorry2:

reklama
Czesc dziewczyny
Agnieszka rowniez trzymam kciuki za was zeby Kubusiowi nie byla potrzebna operacja.
LeRemi antybiotyk zadziala.Bedzie dobrze.U mojej siostry po kolei grypa rozklada dzieciaki z goraczka ponad 39 stopni.Do tego wymioty.
Irisson no to cie trzyma chorubsko.Duzo zdrowka.
U mnie tez dzis ksiadz chodzi.

Agnieszka, LeRemi - trzymam kciuki za maluszki!

ja się wspaniałomyślnie wybrałam z dziećmi na spacer. jest -4, całkiem ładnie - ale okazało się że momentami wieje dość mocno. Hania w wózku spać nie chciała, co chwila zaczynała płakać, Natalia nie chciała chodzić, a Kenie było zimno. po 20min wróciłyśmy do domu i jestem zdołowana, tyle czasu zmarnowałam na ubieranie a potem rozbieranie siebie i dzieci, Hania teraz nie chce spać a powinna, a mi się chce płakać...

chyba wrócę do chusty na spacery bo nie będę musiała tego wózka pilnować no i Hania ma tak że jak tylko wózek stanie to ona zaczyna płakać... a nie da się ciągle wózkiem jechać jak Natalia idzie w tempie żółwia i co chwila przy czymś się zatrzymuje. mam taką obszerną kurtkę puchową, może się Hania w chuście pod nią zmieści. zobaczymy. tylko niby mam z nią nie chodzić w chuście jak ma obniżone napięcie mięśni, ale jak śpi to i tak ma wszystkie mięśnie rozluźnione więc nie wiem co za różnica, poza tym jest już dużo silniejsza niż kiedyś no i ten raz na ruski rok jak wyjdę to się na pewno nic nie stanie...

dobra, idę do garów...

acha, MieMie - kupiłam zwierciadło :) tylko nie wiem kiedy będę czytać bo jak dziś rano zasiadłam to od razu Natalia chciała właśnie tą gazetę, żadną inną, chyba się w kiblu zamknę :p tylko kto mi się dziećmi zajmie w tym czasie... ehh masakra z nimi, chwili odpoczynku nie ma...

Ha, wpadłam się pochwalić :-D, bo mój M zlał temat i nie mam gdzie upuścić mojej radości :-p. Zazdrośnik jeden :-p. Wygrałam trójkę (całe 2 złote :-D) w Multi i czwórkę w Lotto :-D:-D:-D. Idę na zakupy :-D:-D. Przyniosę stado książek :-D. A było tak blisko piątki... Ehh

Milionka ja też mam 44 :dry: przed ciążą miałam 42, niby jeden rozmiar, ale wyglądam okropnie źle, K8 ja w stare ciuchy robocze się wciskam, ale mam albo mini, albo mogłabym guzikiem z bluzki zabić :szok: mam kartę od mikołaja z H&M i tak ją trzymam na lepsze czasy, chociaż mężowi powiedziałam, że następnym razem jak ma mi pieniądze dawać, to wolę gotówkę :-p muszę iść do drogerii po szczoteczki, bo wczoraj sprzątając wyrzuciłam wszystkie, mąż miał kupić jak pojechał po zakupy, oczywiście zapomniał, więc u nas dzisiaj bez mycia zębów :sorry2:

no ja przed ciążą miałam 38-40 a teraz 44... więc nie ma szans, żebym się zmieściła... Ale widzę światełko w tunelu, spodnie coraz mniej obcisłe i brzuch już nie taki wiszący.

Dzag, szczęśliwą masz rękę. Nie dość, że taka wygrana w lotka, to jeszcze fajna, okazyjna cena kombinezoniku (fajny w nim wierszyk zamieścili :)). Oby tak dalej :) niedługo strzelisz 6 i jak przestaniesz się odzywać, to będziemy wiedziały, dlaczego :))

Olga, super, że udało Ci się kupić Zwierciadło. Powiem Ci, że moje jest właśnie w łazience. Przy kibelku mam takie malutkie krzesełko i czasem jak wybieram się na szybki interes ;) to ze 2 zdania przeczytam. A jak mnie wciągnie, to kończę, gdy np. Lila uśnie :) Dobrze, że tak czy inaczej udało Wam się wyjść, nawet na te 20 minut. Zawsze to zastrzyk świeżego powietrza.

Doti, ale krótki dziś napisałaś post. Normalnie mam niedosyt i czekam na więcej :)

Dziewczyny współczuję Wam niedospanej nocy, przebudzania się dzieci i niewyspania. Lila też obudziła się dziś po 5 na karmienie, a później jeszcze trochę pospałyśmy. Dziś miałam "wychodne" na kilka godzin ;) Wczoraj odciągnęłam z tego powodu 90 ml mleka (kurcze, kiedyś to potrafiłam za jednym podejściem, z jednej piersi odciągnąć dwa razy tyle, a teraz... tyle co kot napłakał w porównaniu z tym, co było wcześniej. Niby piję herbatki laktacyjne, staram się pić dużo wody, dojadam jakieś owoce, ale... średnio w sumie). Pojechałam do Smyka po smoczki dla Lili (bo te, które ma tak wyciumkała i pogryzła, że są porysowane już) i przy okazji znalazłam jakiś zestaw startowy szczoteczek do mycia zębów. Do tego skusiłam się na zabawkę, którą będzie mogła się bawić gdzieś po 1 r.ż, ale nie mogłam się oprzeć. Taka drewniana deseczka, a w niej obrazek dziewczynki z ubrankami i obok inne ubranka, w tym samym kształcie. Można wyjmować te klocki i ubrać dziewczynkę jak się chce. No i skusiłam się, choć muszę na razie to włożyć do pudła z zabawkami na później (takie sobie założyłam, bo czasem kupię jej coś nie na teraz). No i poszłam do tesco sprawdzić, czy są takie gryzaki na wyrzynające się dziąsła w formie smoczków i patrzę, że te same smoczki, które były w smyku za prawie 27 zł w tesco są za 18,89. Tak samo szczoteczki do zębów w tesco coś za 11 zł, a w smyku za 14. Poszłam więc do smyka oddać towar i kupiłam w tesco tańszy. No bez przesady, prawie 8 zł na smoczkach, jak dla mnie to jest różnica. Później szybko do Kauflandu po zakupy chemiczno-spożywcze i do domu. Łącznie jak wyjechałam o 11:30 to wróciłam przed 15. Cieszę się, że wyrwałam się na chwilę, ale podczas mojej nieobecności Lila nie tknęła mojego mleka z butli. M ją karmił, ale się wypięła. Ryczała podobno, nie chciała pić i już. No to zabrał ją na spacer, po którym spała chyba do 16:30. Zdążyliśmy więc po powrocie szybko przygotować obiad i zjeść (łososia norweskiego z ziemniakami i roszponką). Muszę jakoś spróbować przyzwyczaić Lilę do butli, bo tak nie będę się w stanie na dłużej wyrwać z domu. Bo i tak zakupy robiłam już trochę w stresie wiedząc, że ona nie chce jeść. Dobrze, że usnęła na spacerze, bo dzięki temu nie ryczała cały czas, ale popracujemy nad tym jej jedzeniem. Zwłaszcza, że po wczorajszym odciąganiu nie wiem, czy mojego mleka ma wystarczającą ilość. I ona na pewno poza żadne centyle nie wychodzi, raczej do nich nie dobija, bo kruszyna jest straszna.

No nic, lecę się nią trochę zająć, bo już się dopomina. Miłego popołudnia Wam życzę :)

Dzag to masz szczęście !

MieMie a jak teraz te ząbki myjesz? nie karmisz Lilci łyżeczką? ja już nie uczę butli, o 10 moja ma kaszkę, później obiadek, cyca podałam dzisiaj o 8,a potem dopiero o 15 :tak: teraz dostała kleik , więc dopiero koło 22 będę karmić ;-)

K8 do lutego jeszcze sporo czasu, dobrą dietę masz, szybko chudniesz :tak:

MieMie smyk jest najdroższym sklepem dla dzieci. A tą zabawkę co kupiłaś będziecie mieć długo ;-) maks ma taką małpkę (kupiłam jak miał 9mies a zakumał jak miał dwa lata :-D)

M idzie się upodlić czyli prysznic i masz wiadomość :-)
miłego wieczoru

reklama
Do góry