reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Dla wszystkich, którzy muszą wychodzić z dzieckiem do sklepu a nie chcą ;-) własnie robię zakupy w e-tesco. Obiady na cały tydzień zaplanowane, lista zakupow jest oby się Ola nie obudziła w czasie tych zakupów :-D

Ja chyba miałam szczęście bo mnie nikt nie pouczał ani zachowan dziecka nie komentował ale ja mam diable w owczej skórze. Poza domem jest aniołkiem. Już szczytem jest tekst w sklepie nie nie mamusi tego auta nie chce bo jest za drogie tylko taką małą policję (pokazuje autko za 3zł:-D) raczej się nad nim rozpływają co jest miłe :rofl2:

Irisson ja tam się z Tobą zgadzam co do oceny sytuacji, rzeczywiście jest tak, że możemy się bardzo pomylić i skrzywdzić kogos więc chyba lepiej po prostu tego nie robić

Asia ja tak też palnę, że Ci czy tamci z dzieckiem robią takie rzeczy a potem gryzę się w język i żałują. W życiu nie brakuje popieprzeńców i Ci popieprzeńcy mają dzieci i te dzieci będa tak samo popieprzone a nie były by takie gdyby np rodzice im w spazmach nie przymierzali czapek w h&m gdy mieli 2tyg i było by nudno. A tak serio ja też gdy Maks marudzi i płacze mówię zaraz dostaniesz lekarstwo i daje mu fantę na lyżeczce. Działa samo to słowo. Także różnie może być.

Irisson spokojnie do wiosny jeszcze trochę czasu jeszcze będziemy miały 38 ;-)

reklama
karolina, ale ja tego nie żałuje, uważam, że rodzice nie powinni jak nie muszą chodzić z chorym dzieckiem po galerii, a nic nikomu nie powiedzialam, nia zabiłam wzrokiem, napisałam to co uważam na forum zaufanym dla mnie osobą.

Nigdy bym nikomu uwagi nie zwróciła, a na próbę zwrócenia mi uwagi zabijam wzrokiem, a ten to umie zabić jak u domi.

Nie uważam natomiast, że każdego sprawa co robi ze swoim dzieckiem i "wolność tomku w swoim domku" Ostatnio na tvn był taki eksperyment, babka szarpała 5 latka, wyzywała od debili, dawała mu kuksańce i NIKT oprócz jednej babki nie zareagował, no bo każdy niech robi ze sowim dzieckiem co chce. Na takie rozwiązanie i wolność ja się nie godzę i na pewno bym zareagowała właśnie dlatego, że tacy popaprańcy mają dzieci i nie wiadomo dco w domu dziecku robią. Pamiętacie tą aferę sprzed roku jak rodzice dawali dziecku 3 letniemu papierosa:no: i nagrywali na you tubie:wściekła/y: Wiem, to są skrajne przypadki ale myślenie, niech każdy robi ze sowim dzieckiem co chce to przyzwolenie na takie zachowanie, ten ojciec też tej reporterce tak odpowiedział: "a co to Panią obchodzi, moje szlugi i moje dziecko".

A jeszcze raz powtarzam, nie zwróciłam tym rodzicom uwagi, nawet nie zamierzałam i nigdy nie zamierzam chyba, że będzie taka sytuacja jak wyżej, ale też nie widzę powodu, żebym miała wychodzić z kolejki jak któraś z Was pisała bo to nie ja jestem chora i nieodpowiedzialna.

Ostatnia edycja:
Karolina, dzięki za podsunięcie pomysłu e-tesco :D jak tylko będę coś potrzebować to na pewno wypróbuję :) masz już jakieś doświadczenie? nie wiesz czy jak w dzień powszedni rano zamówię to mi po południu przywiozą?

Olga zamówiłam dziś (a dziś święto) i jutro o 12 dostanę. To mój pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. raz w tygodniu zakupy i z głowy. teraz i tak kupuję tylko mrożonki więc po warzywa nie chodzę, zostają mi wędliny w osiedlowym ale to już małe piwo.

karolina, fajnie też zamówię w tym tyg, ale muszę jutro mieć rano parę rzeczy bo o 14 wychodzę na wykłady więc szuram do Lewiatana o 6 przed M pracą. Nie kupujesz teraz jeszcze świeżych warzyw? są jeszcze gruntowe, przynajmniej w moim warzywniaku, w tym eco też, a chleb też w tesco bierzesz czy na bieżąco? Dla mnie jeden minus, że w tesco nie ma części produktów które często jemy więc i tak mnie czeka jak coś wyprawa do sklepu, a no i po mięso czy ryby też muszę pojechać. No wnoszę na górę? i czy można płacić przy odbiorze?

Asia, my z Almy zamawialiśmy jak w ciąży byłam a M o kulach. Można było płacić przy odbiorze i wnosili na górę, nawet mi zgrzewki wody na balkon wynosił miły Pan :)

Ja zgodzę się tu z Asią odnośnie tych kwestii wychowania. Też staram się innych nie oceniać, nie krytykować, bo sama nie wiem, jak w danej sytuacji bym robiła, ale istnieją sytuacje, które niepodważalnie można ocenić za złe ze strony rodziców i które raczej rzutują później w dużym stopniu na to, jakie będzie później dziecko.I nie chodzi mi tu o wtrącanie się, bo żadna z nas tego nie lubi i każda wie, co dla jej dziecka jest najlepsze. Nie trawię takich sytuacji, jak stare, obce dla dziecka babcie, ale nie tylko stare mówią: "Ciocia Cię weźmie, przestaniesz płakać, uspokoisz się itp." Nic innym do tego. Tak jak o M napisałam, baby i ludzie myśleli, że facet nieudolny z dzieckiem został i nie umie dać sobie rady, więc trzeba go pouczyć i pomóc. Nic bardziej mylnego, bo dzieckiem zajmuje się świetnie. Ale mam to gdzieś co ludzie sobie myślą lub myśleli, byle mi dziecka nie tykali. Choć tu rozumiem intencję, z jaką Asia napisała to co napisała, a co wywołało taką dyskusję.Każda z nas jest młoda (bo tak jest :)) i chyba najlepiej wie, jak zająć się własnym dzieckiem. Czym innym jest myślenie, że w podobnej sytuacji robiłoby się inaczej, a czym innym mówienie tego otwarcie. Myślę, że jednak w naszym gronie każda czasem chce się wygadać i po prostu opisać swoje myśli.

Myślę, że Irisson też jesteś mocno zmęczona tymi sytuacjami, które Ciebie spotykają, bo można mieć dosyć. Nawet osoba z tak pogodną naturą jak Twoja może mieć czasem dosyć, być przemęczona i wypalona. Gwarantuję, że będzie lepiej. Jak tylko nadejdą cieplejsze dni, wyjdzie słońce, będzie fajniej. Oby tylko zdrowie dopisywało, resztę się pokona bez problemu.

Kakakarolina fajnie, że o tych e-zakupach wspomniałaś. Chyba kiedyś spróbuję, bo nie zawsze jest okazja, by wyskoczyć do sklepu.

Domi... a może coś jest na rzeczy... Może rzeczywiście małymi krokami zbliża się "czerwona dama" ;) i dlatego mnie czasami roznosi? Hmmm... poczekamy,zobaczymy, jakoś specjalnie za nią nie tęsknię.

Ale paskudna pogoda, nic tylko wskoczyć do łóżka i przespać dzień.

Karolina ja mam expres tesco 5 minut pieszo od domu, osiedlowy sklep przez ulicę, z głodu nie umrzemy :sorry:

MieMie hehe gwarantujesz? ;-) już mam lepszy humor, siostra mi fajne firanki przywiozła, całą torbę ciuchów dla Laury, ale będzie śliczny ten mój przedszkolak :tak:

no i u nas po inhalacjach 80% poprawy, więc inhalator super sprawa, nawet smoczek inhalacyjny dla Niny jest :-)

No rzeczywiście Irisson, zabrzmiało to tak, jakbym miała nadludzkie zdolności gwarantowania pomyślności :) Niestety tak dobrze to to nie jest. Może lepiej gdybym napisała, że na pewno będzie lepiej :) Choć to samo życie to taka sinusoida, raz na górze, raz na dole. Dobrze, że człowiek nie zna swojej przyszłości, bo pewnie nie raz mógłby się załamać gdyby wiedział, jakie trudności go czekają. A tak, gdy przychodzą trudne momenty, to człowiek jednak mobilizuje wszystkie swoje siły, by je pokonać. A wiem coś o tym niestety :(
W każdym razie życzę Wam zdrówka, bo jednak ono jest najważniejsze. Od niego się wszystko zaczyna i na nim wszystko kończy.

Mnie coś dopada ból głowy, dzisiejszy dzień jest pogodowo zupełnie beznadziejny.

reklama
Do góry