reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Ja też nie mam, a siostrą o jakieś pierdoły, ona coś głupiego powiedziała, ja nie dałam się przeprosić. W sumie ona jedzie rano więc nie mamy już jak się pogodzić:-(

reklama
Asia dawaj więc raz dwa - wykręć do niej numer i powiedz coś na luzie, zagadaj i się pogódźcie :))) Po co masz mieć teraz z tego powodu doła. A i ona pewnie też ma zrypany nastrój. Do wielkanocy jeszcze trochę czasu zostało, lepiej się nie męczyć :)

Miemie Ode mnie również wyrazy współczucia.
Odnośnie okresu, to ja również karmię i jeszcze nie dostałam.
Odnośnie wyciągania glutków, ja nie zawsze zakraplałam i wyciągałam glutki w zasadzie tak samo skutecznie i bez tego.

Agnieszka zdrówka dla Kubusia. Mam nadzieję, że sprawy zdrowotne Wam się z nowym rokiem wyprostują.

Aia zdrówka dla Maniulki.

Jeśli chodzi o dietę Dukana, mam takie samo zdanie jak Agnieszka. Uważam że jest nie tyle "nie zdrowa", co bardzo szkodliwa. I to nie daje o sobie znać krótko po jej stosowaniu, ale po dłuższym czasie. A spustoszenie jakie sieje w organizmie może się odbić po latach, bez względu na to czy pije się dużo wody i stosuje inne pozornie unieszkodliwiające ją zasady. Taka ilość białka jest po prostu bardzo obciążająca organizm.
Też z dniem dzisiejszym rozpoczęłam proces który brzmi: wzięłam się za siebie. Ale nie stosuję żadnej diety konkretnej, bo każda z nich ma jedną wadę - kiedyś się kończy i wszystko wraca do normy :baffled:
Ponieważ do końca marca chcę zgubić zbędne 7 kilo, 5 mi zostało po ciąży, 2 tak dodatkowo żeby ważyć tyle ile powinnam, postanowiłam "żreć mniej", nie opychać się po godzinie 20, dużo pić wody, ograniczyć do niezbędnego minimum słodycze i zacząć biegać. Choć dzisiaj sobie pomyślałam że z moją obecną kondycją, to nie muszę nawet wybiegać z działki :-) Jak przebiegnę 20 razy po działce, będę pewnie miała już kolkę.
Ale na dobry początek wystarczy.

Dobrej nocy kochane.

moja Laura idzie dzisiaj na pierwszą adaptację do przedszkola, od 14-16, siedzę i przeżywam, czy będzie chciała zostać, czy się nie posika z wrażenia :szok: oby było wszystko ok, styczeń będzie taki adaptacyjny, a od lutego poszłaby już na 5h, co by mnie ładnie odciążyło :tak:

Irisson, przedszkole to super instytucja :-), ale dopóki dziecko nie zacznie chorować. Mój Julek przez cały grudzień nie mógł się wygrzebać z choroby, jest nadal w domu do końca tygodnia, a ja przez cały ten czas w strachu czy Mały mi się nie zarazi paskudztwem.

Irisson uwierz w LAurę da dziewczyna radę, a nawet jak dziś będzie trudno, to potem będzie lepiej
Asia pogodzone z siostrą?
Summerbaby jak w pracy? Przede mną niedługo też ten wielki dzieć:no:
A u nas dziś pada, wieje. Wyszliśmy na spacer, ale jest okropnie i Młody dosypia w wózku na balkonie.
No i o 17.08 kończymy 5 miesięcy:-)

reklama
vusia no właśnie, moja była cały grudzień chora bez przedszkola, więc podejrzewam, że na bank coś przyniesie, ale ewidentnie się ze mną nudzi, siostrę budzi i uwielbia zabawe z innymi dziećmi, więc już czas :tak:

Do góry