reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Ja przed świętami nie dam rady tu się wbić . Będę próbować po :-)

Świąt pięknych śnieżnych,
mrozem malowanych.
Prezentów tylko takich...
długo pamiętanych.
Sylwestra w tańcu szalonego
w szampanie skąpanego.
Zaś w Nowy Rok gdy zajdzie księżyc
a świt się światem rozniesie
niech jeszcze raz przyjdzie św.Mikołaj
i ...spod stołu podniesie! - Milenaaaa i Natalka ...
Ucałujcie pociechy ...

reklama
ktoś piecze ze mną? właśnie sobie zrobiłam centrum dowodzenie, youtube zarzuca najkoszmarniejsze piosenki świąteczne, tak tak Wham przede wszystkim i jadę z makowcem :-D:-D

irisson, ja jutro od 6 bo lubię wszystkie ciasta bardziej świeże, ale jutr to jest produkcja. O 5 rano nastawie mak do namoczenia, a potem dalej z koksem.

wyszły mi 3 makowce, ja to oczywiście pierwszy raz robię, masę mam z bakalandu, całkiem dobra, mąż mi wyżerał co chwilę, pierniki będę jutro kończyć, bo wszystko wydałam i dla nas nie ma nic :-p

Dzag,Ratina - najlepszego!! jesteście poszkodowane w kwestii prezentów bo pewnie często dostajecie gwiazdkowo-urodzinowy skumulowany prezent tak jak moja siostra!
mało zaglądam bo wczoraj miałam obronę lic. i miałam sporo nauki - udało się na 5!! Dziś od rana na zakupy, później do kościoła i biegiem sprzątanie domu. Jeszcze jutro co nieco trzeba sprzątnąć i zacząć gotować ale to już taka niedziela przedświąteczna że pewnie do chrześniaków się przejedziemy!

AAsi, ale sobie prezent na święta zrobiłaś :-). No, sama na niego zapracowałaś :tak:. Gratulacje.
E tam,LeRemi... co to jest w ogóle barwnik spożywczy :confused:. W życiu tego nie widziałam :-p. Zrobiłam jednak trzy kolory: biały, różowy i brązowy. Jak po wczorajszej okupacji kuchni nogi wchodziły mi do tyłka, tak dzisiaj wychodzą gardłem :eek:. Ale stado pierniczków przyozdobione :-). Jutro dalej. Choinka też nieubrana. Stoi i straszy pięcioma bombkami - na więcej nie starczyło czasu przy Tymku :-p.
LeRemi, ten blok czekoladowy to jakieś szaleństwo. Kalorii to ma tyle, że na moich oczach wychodzą z foremek :-D. Ale jakie pyyyyszne. No i jakie oryginalne - domowej roboty czekolada :-). Się rodzinka u mnie zdziwi.
Spać, spać, spać...

Ostatnia edycja:
matko kochana, nie wiem jak sie nazywam...
moja mama wywinęła mi nuimer i złapała grypę. Ale taką grypę grypę. Niespełna 40stopni gorączki leży i nawet kwiczec nie ma siły. Więc nie połowa a całość wigilii na mojej głowie. Wczoraj zrobiłam gołąbki na drugi dzień świąt, dziś od rana zapier**ol mówiąc krótko, o 7 na zakupy, potem xciatka półksiężyce, rybke obrabiałam i smżyłam dla 11 osób- MASAKRA! Potem obiad dla moich dzieci czyli mąż+Majka :/ dobrze że miałam pomrożone mielone to tylko odgrzać. Potem 3 bita robiłam a przed chwilą skończyłam rybę po grecku. Aaa w międzyczasie jeszcze barszcz. Nawet nie myślałam że mi sie uda. heh jestem z siebie dumna, ale jestem tak zmęczona że ledwo żyję

No to sie pochwaliłam

A oprócz tego weszłam żeby życzyć wam wszystkim:

Spokojnych, radosnych , rodzinnych Świąt. Prawdziwego odpoczynku oraz nadziei na Nowy Rok, że będzie jeszcze lepszy niż ten mijający. Przesyłam e-uściski :)

O rany, gosha :szok:. No to ja też jestem z Ciebie dumna :tak:. Chyba dzisiaj maksymalnie rozciągnęłaś dobę, że udało Ci się to wszystko zrobić :-D.

Agnieszka ja zawsze sie pakuje na wariata moze to jest przepis;) Jakos wyszlo, waliza 29kg miala + 2 srednie torby, w koszu wozka cos upchnelam no i ile sie da na siebie:p Ale na powrot tego wyczynu nie powtorze, juz wiem ze jeden karton pojedzie kurierem.
Leeee Dzag bo nie bylas u Pani Grazynki na rogu, tam barwnik nie tylko spozywczy:p A jak z pamelcinego bloku kalorie same wylaza to wlasnie lapac dziady, laaaaapac:D Ja wlasnie kiedys daaaawno temu taki z ciasteczkami bebe robilam ale juz nie mam przepisu wiec fajnie bedzie sobie przypomniec.

Dzis z mama zaczelam robic sledzie po kaszubsku i cholera nie dalam rady skonczyc...w tamtym roku wlasnie na to mialam najwieksze mdlosci i wstret mi zostal do dzis:) Co najdziwniejsze, nawet nie wiem jak smakuje,nigdy nie sprobowalam:eek: Ah... jak ten czas leci, dzis powod moich mdlosci fika na kocyku:D

reklama
olka od 3 godzin nie spi z powodu kataru. Puściłam jej tv ale już jej się znudził. Nie chce mi się do niej gadac. może gdybym miała mąkę to bym cos upiekła :) gosha my smażymy ryby tuż przed kolacją a ty masz dwa dni wcześniej z głowy :) w ogóle całą kolację robimy w wigilię. Wczesniej to tylko pasztety i pierniki

Ostatnia edycja:
Do góry