reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

reklama
No tak gadają lekarze starszej daty, chyba nie czytają najnowszych badan, a każdy robi jak chce dla mnie nie ma tematu, ja tylko napisałam o tym micie, że alkohol wyparowuje i widzę, że Summmer nie wiedziała tego i jakoś nie uraziła ją te informacja.

k8libby, a spustoszenie sieje alkohol etylowy, polecam literaturę naukową na ten temat bardzo ciekawa, na pewno się nie będziesz nudzić;-) tak się boisz rtęci w szczepionkach, a promile to już ok;-)

Ostatnia edycja:
Asia, mnie problem nie dotyczy, ja mogę wcinać i pić co chcę ;)
I nie o rtęć w szczepionkach chodzi a o całokształt szczepień i ich całkowity brak sensu. Lecz nie o tym a o alkoholu mowa. Myślę nadal, że wino raz na ruski rok krzywdy nie zrobi. To moja opinia, niezależna od badań. W lekturę się chętnie zagłębię. Co polecasz?

Ostatnia edycja:
Ja czytałam u mojego gin, jakiś taki po angielsku magazyn Ginecology coś tam jeszcze było w tytule, jak pójdę do niego po nowym roku to Ci spiszę numer pewnie jest dostępny w necie.

Faktycznie z różnymi szkołami można się spotkać na temat alkoholu w ciązy. Choć coraz więcej tych, któe w ciąży mówią zupełnie nie i dobrze. Wystarczy pooglądać filmy o FASie (alkoholowy zespół płodowy). Wiem zaraz usłyszę, ze to nie od jednej lamki wina. Ale lampka tu, lampka tam. Ja w ciązy nie raczyłabym się winkiem itp. No, ale dorosłe jesteśmy i każda sama podejmuje decyzje o swoim i swoich dzieci zdrowiu.

domi, dokładnie, a zmieniając temat moja Gruba śpi już 4 h, zdążyłam poodsuwać meble, poczyścić kable dzięki czemu nie działa tv:-D , wysprzątać duży pokój na święta nawet kratki wentylacyjne pościągałam i wyszorowałam, umyć okna, zrobić parnie i obiad, no ostatnio takie spanie miała jako 3 tyg niemowlak.

Asia, u nas TV zazwyczaj nie działa, jak moje koty wpadną na pomysł, żeby wleźć za szafkę telewizyjną... albo jak rudy grubas śpi na dekoderze, bo mu w dupsko zimno :)
Fifollo miał dzisiaj swój zupkowy debiut, ale wpierdzielał, wrzucę film w odpowiedni dział :)

Ja też tylko napisałam żeby nie wariować z tym alkoholem. A tu taka dyskusja...
Uważam tak jak napisała K8, spustoszenie i piętno na zdrowiu dziecka jest kiedy matka chleje codziennie, albo często i duże ilości. Moja mama też piła CZASEM kieliszek wina czerwonego ze mną i siostrą w ciąży. Efektów negatywnych brak. I tak zdania będą zawsze podzielone. To trochę tak jak wegetarianie z przekonań zdrowotnych twierdzą że nawet niewielka ilość białka zwierzęcego w diecie niesie ze sobą tyle szkód co najgorsza trucizna. A mięsożerni jedzą, żyją i mają się dobrze. Każdy robi co uważa za słuszne.

Stasiek śpi już 3 raz dzisiaj, mimo że nie był na spacerze. Także chyba go męczy jednak to przeziębienie. A ja się boję co będzie w nocy.

jak miło jest usiąść po intensywnym dniu, w czystym, pachnącym choinką i piernikiem domu :-) uwielbiam święta! wszystko już prawie mamy na święta, tylko karpia musimy kupić, Asia masz jakiś fajny przepis na kaczkę? mąż chodzi dumny jak paw, bo on upolował choinkę, ja z Lulką ubrałam, dziękuje za plastikowe bombki, bo 3 razy mi zwaliła wszystkie, potem przeszła po jakiś, po szklanych, o których marzę, zostałaby miazga, ale jeszcze 10lat :-p:-p no ale z gorszych rzeczy, Laura nafaszerowana wszystkim możliwymi syropkami, kaszle straszliwie, jak jutro będzie podobnie, to jednak w poniedziałek nas czeka pediatra i antybiotyk, ehh

reklama
a ja tam uważam to oczywiście moje zdanie że, w 100% w pierwszym trymestrze nawet nie powinno się wąchac alkoholu he he he ale w drugim i trzecim jeśli na cały ten okres zdarzą się 1-2 lampki wina z wielkich okazji to nic się nie stanie oczywiście nie chodzi o wielkie ilości ale góra te 2-3 lampki winka (nikt nie mówi o wódce bo tego absolutnie) to jest ok i napewno dzieciowi nic się nie stanie. To moje zdanie i ja własnie tak w ciąży 2 razy piłam winko ale okazje były pożądne;-)
ale dzisiaj miałam sna:-p ha ha śniło mi się że znów się warszawianki spotkały po kilku latach i Aia miała 4 dzieci:-D a weronka była znaną gwiazdą filmową:-D rany ale ja mam sny porypane:-) A dziś mi przyszły ubranka do chrztu małej są piękne normalnie jestem zachwycona i polecam asantiforkids na allegro.:tak:
Dziewczyny mała ma w buzi na dziąśle mała białą kropeczkę na początku myślałam że to ząbek ale umyłam pożadnie łapy i jej to dotknęłam i to nie ząbek wydaje mi się że to pleśniawka ale obejrzałam jej całą buźkę dokładnie i ma tylko tą jedną kropeczkę wiec do lekarza jeszcze nie będę leciec ale może wy coś polecicie na pleśniawki?? żeby zdusic to w zarodku i żeby się tego więcej nie zrobiło??:no:

Do góry