reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witajcie,
nam puszka Bebilonu HA wystarcza na 3-4 dni. Pierwszą mężuś kupił w aptece za 42 zł :szok:. Później mu już nie pozwoliłam. W aptece internetowej Gemini jest za 27,99.

BB będzie miało rabat specjalny to może spotkanie u mnie zorganizujemy,a przy okazji pomodelujemy sylwetki :-)

To gdzie ten gabinet ? Można już rezerwować terminy ? :-D

No i pytam się - gdzie moje 50 baniek? :confused2:

Ja nie brałam...:no:

Próbowałam dzisiaj pójść na spacer z Kubusiem i nawet przez chwilę zaświeciło nieśmiało słońce. Ponieważ pod domem mam straszne błoto pomyślałam, że podjadę autem pod piekarnię, tam przesiądziemy sie na wózek, kupimy chleb i przespacerujemy się do naszego warzywniaka po owoce i wędlinę bez konserwantów (bo w okolicy tylko tam taką mają). Ale zaczęło tak lać, że w obydwa miejsca podjechałam i targałam fotelik do każdego sklepu i nici ze spaceru. Za to po powrocie postawiłam fotelik przy otwartym oknie i się brzdąc troche jeszcze przewietrzył.

Ostatnia edycja:
reklama
heja dziewczyny ale długo mnie tu nie było. Byłam u rodziców ponad tydzień trochę was czytałam ale mało bo u mnie to sto lat za murzynami internet 512 mają rodzice:-D Wróciłam wypoczęta fizycznie ale zmęczona psychicznie:-( jak zwykle... Misia znów u dziadków dostała kolek i się nasłuchałam... no ale nie będę to się rozwodzić bo szkoda nerwów.
Kto wygrał szóstkę przyznawać się :-p
milionka podaj numer konta jeśli możesz na kachnę
gorgusia gratuluje studia sylwetki!!!:tak:
weronkazzz u nas to samo ślini się już od 3 tygodni ale od dwóch wpycha łapkę do buzi i nie chce smoczka a wcześniej chciała potrafi rączką wyjąć smoczka i wepchać ją sobie nie mogę jej odzwyczaić:no: już nie mówiąć że pluje nim równiez na odległość
Dziewczyny warszawskie wiecie gdzie jest specjalny basen dla maluchów???
Wszystkim się teraz samochodu psują?? no jakaś plaga dołączam do grona wydających kasę na graty... maskakra
asia.85 160zł na karmę normalnie drugie dziecko masz w domu:-p
Chciałam podziękować wszystkim dziewczynom za rady związane z dachem dziadków zwłaszcza kakakarolinie i asi.85
sprawa się rozwiązała tak że dziadkowie rozebrali, złożyli papiery o pozwolenie dostali je a ja z mamusią poszłyśmy zmusić sąsiadeczkę o zgodę i podpis udało się:tak: no ale niestety daszek ponownie stanie dopiero na wiosnę:-( Znów piszę o radę do was... Mianowicie nadal studiuję dziennie mam zajęcia 3 razy w tygodniu jakoś dajemy radę 2 dni tż bierze wolne w pracy a jeden dzień przyjeżdza teściowa. Daję radę ściągać mleczko:tak: także jest ok. Jest natomiast problem z nauką nie wyrabiam się uczyć no wiadomo tym bardziej że mała ma kolki nadal:-( zastanawiam się nad dziekanką bo nie chcę się pokopać w poprawkach mam zaje... ambicję zawsze dobrze mi szło nawet bardzo dobrze i mogę dalej to ciągnąć i próbować ale boję się że siądzie mi psycha że tak słabo mi idzie i jestem w gronie najgorszych z wieloma poprawkami a może nawet i warunkiem:-( z drugiej strony zawsze byłam towarzyska i nie wyobrażam sobie że bede siedziała z mała nie spotykała się ze znajomymi nie będę miała kontaktu z ludźmi tylko siedziała w 4 ścianach i dostawała kota ( jak wy to dziewczyny na macierzyńskim wytrzymujecie??) Większość znajomych za rok już bedzie wyżej a ja bedę na roku z obcymi a reszta przyjaciółek jest w mojej rodzinnej miejscowości i też się z nimi raz na miesiąc, raz na dwa miesiące widze:-( Pozatym tż ma dostać nową parcę i już nie będzie mógł wziać wolnego 3 dni w tygodniu będzie jego mama a tego już nie przeżyje:angry: także i tak źle i tak nie dobrze.... Podpowiedzcie coś

Ostatnia edycja:
Pamelcia zamiast dziekanki, to może zaocznie?

właśnie wróciliśmy od teściowej, 5 dni bez internetu, kompletnie nie wiem co się dzieje :rofl2: u mnie wszystko wyjebiście, mąż rozpieszcza, dzieci grzeczne (tfu,tfu), Laura zapisana do przedszkola, maja dzwonić kiedy ma przyjść pierwszy raz :tak: idę poczytać co u was :tak::-)

Edit: haha nie nadrobię za cholerę, tyle napisałyście niedobre !! :-D a za pamięć o mnie bardzo dziekuję :rofl2:

Ostatnia edycja:
pamelcia, ja by nie rzucała, ja też o tym myślałam, o dziekance na aplikacji i też zawsze miałam stypa na studiach, a robiłam dwa kierunki, a teraz nawet poprawka na aplikacji wpadła ale najważniejsze, że do przodu. Powiem Ci tak ja kiedyś chciałam, żeby wszytko było po kolei robione na maxa, ale teraz jak zbliżam się ku 30:-D to widzę, że tak się nie da w życiu, a teraz tym bardziej jak mamy dzieci. Teraz zawsze będzie coś i gwarantuje Ci, że jak dzieć zacznie chodzić to tym bardziej nie będziesz miała czasu.
Z mojej obserwacji z takich urlopów już się nie wraca.
No i ludzie, kontakt z nimi to bardzo ważne, ja nawet lubię te wyjścia do sądu, praktyki to taka odskocznia od wspaniałego ale coby tu nie mówić schematycznego dnia matki i wracam wypoczęta psychicznie i stęskniona do dziecka, a ono nic na tym nie traci bo nawiązuje silniejszą więź z tatą, babciami. Konkludując, ja bym nie brała dziekanki, popracujesz nad organizacją i będzie super, a kryzysy, że nie daje rady, jestem zmęczona mam codziennie jak wstaje o 5 się uczyć, za mną 4 kolokwia i jeszcze 2.

Podziękowania!
Dziewczyny! Jestem tu z Wami odkąd zaszłam w ciążę... nie spodziewałam się ,że wszystko tak się potoczy w moim życiu,ale dzięki Wam (Waszej pomocy ,cennym radom i ogromnym wsparciu ) jakoś funkcjonuję i przebrnęłam mam nadzieję ten najgorszy okres! Bardzo Wam chciałam podziękować za to ,że jesteście ze mną, jeszcze teraz ta zbiórka pieniędzy... Głupio mi trochę, czuję się zawstydzona.... Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy! Dzięki Waszej ogromnej pomocy będę w stanie zapewnić Patrykowi sprzęt ,który bardzo Nam ułatwi życie i codzienne funkcjonowanie!
DZIĘKUJĘ!
Jeśli tylko mogę komuś pomóc, również chętnie to zrobię, więc piszcie do mnie jeśli macie jakiś problem, jestem do Waszej dyspozycji !!

Ps. Jeśli któraś z Was uzywa mleka ENFAMIL 1 PREMIUM LIPIL proszę o kontakt na priv.

Mi zawsze mama mówiła,że jak jesteś dobrym i uczciwym człowiekiem to zawsze w życiu to do Ciebie wróci :tak:

A Tobie Kasiu nie ma być głupio,bo my z dobrego serca dla dzidziusia oby rósł zdrowo i już mamie stresujących niespodzianek nie robił ;-)

A my dzisiaj po szczepieniach...ale było płaczu,dobrze,że krótko ale intensywnie...:-( ja to nie mogę na tych szczepieniach...dzisiaj wyszłam z gabinetu,Biankę mąż trzymał bo normalnie mi się ręce trzęsą na to...cały dzień spała,karmiłam na śpiocha niunie...ale waży już 5700:szok: jestem w szoku totalnym...
Korzystając ze śpiącej córci,zrobiłam porządek w jej ciuszkach...56 i 62 poprane,wyprasowane,poskładane...sporo ciuszków dostałam ostatnio po bratanicy męża i też porobiłam z tym porządek...no i sterta pieluch w końcu poprasowana...echhh...padam na twarz...

zestresowałam się bo moje dziecko zrobiło taką rzadkawą kupkę o zielonkawym odcieniu i kwaśnym zapachu:/ ale wyczytałam w necie że to może się zdażać przy mm i że też przy katarku bywa a on akurat takowy ma bo nawet 3 godziny temu byliśmy u lekarza i poza katarkiem osłuchowo o, gardło pięknę tyle że mamy tą sapkę jednak przez wiotką krtań:/ Czy u którejś z was zdarzała się taka kupka??

reklama
jak najbardziej...podczas przestawania Bianki na mm ( a było drastyczne bo w 2 dni mleko straciłam i jak miałam po 12h 60ml to było wszystko) przez 3 dni miała kupę zieloną i taką żadką strasznie...po 3 dobie powoli kupa zaczęła wracać na zółtawy kolor...z tego co pamiętam nie może się pienić ani być sluzowata więcej niż dobę...jak nie ma dzidizuś gorączki przy tej kupie to obserwować...jak się będzie taka zielona utrzymywać dłuższy czas to do lekarza...

Do góry