reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witam wieczorową porą

asia.85 - bardzo Ci współczuję kłopotów z piersiami. Mam nadzieję, że Ci przejdzie i będziesz mogła nadal karmić. Trzymaj się !

Mart81 - ale miałaś sytuację stresującą - współczuję. Super, że Stasinek grzeczny. Mój Kubuś ostatnio często płacze w samochodzie - nawet jak jedziemy gdzieś blisko, więc na razie nie jeździmy z nim nigdzie dalej. Dla mnie to ogromny stres gdy prowadzę, jadę z nim sama i on płacze. A jeszcze jakbym się miała szarpać gdzieś na trasie - to bym chyba oszalała.

Kacper dzis prawie nie śpi,bo próbuje go oduczyc spania na sobie....nie idzie nam. Jakies rady? Pliz....

Gorgusia - a próbowałaś położyć go na ciepłej pieluszce ? Może ...?

Summerbaby - super pomysł z tym spotkaniem za rok. Może długi weekend sierpniowy 15-18 ?

Spokojnej nocy !

reklama
asia8783 pisze:
Dziewczyny bardzo rzadko piszę ale czytam Was cały czas :). Mam pytanie:od kilku dni Lenka robi dużo kup w ciągu dnia (ok 6),a w nocy z 1-2. Na dodatek są to zielone kupy. Nie jem nic czego wcześniej nie jadłam, a Lenka jest tylko na piersi. Czy któraś z Was też tak ma albo miała? Czy jest się czym martwić?We wtorek mamy szczepienia więc wtedy skonsultuje to z naszym pediatrą.
Asia8783, czy przy okazji te kupy są bardzo luźne? Kolor niby sam w sobie nie jest niczym najgorszym - ponoć mogą się zdarzyć okresy z zielona kupą, choć bardziej prawidłowa jest żółta. Ja, po ostatnim doświadczeniu, już wiem, że na pewno poszłabym z tymi kupami do lekarza. U nas też przez 2 tygodnie było 6-8 kup na dobę. Były bardzo luźne, ze śluzem, strasznie śmierdziały jakby Tymkowi w brzuszku niezła fermentacja zachodziła :baffled:, pod koniec tych dwóch tygodni były właśnie zielone. W końcu trafiliśmy do szpitala i zatrzymali nas na 6 dni. Leczenie polegało na nawodnieniu kroplówkami, czasowym obniżeniu ilości mleka przypadającej na posiłek (żeby brzuszek odpoczął) i zmianie mleka. Bo mój Tymek był pół na pół na piersi i mleku modyfikowanym. I też wcale nie zaczęłam jeść nic nowego zanim się te brzydkie kupy pojawiły :baffled:. Tak więc jeśli kupy są bardzo luźne to lepiej odwiedzić lekarza.

Asia.85, jeszcze nie przeczytałam co to się tam u Was podziało, ale brzmi nieciekawie :baffled:. Byłaby to ironia losu, żeby to co jest takim niesamowitym darem u Ciebie samo siebie wykończyło. Weź lepiej antybiotyk, nie zaszkodzi mleku, a Ciebie postawi na nogi.

DZISIAJ, DOKŁADNIE 45 MINUT TEMU, TYMEK SKOŃCZYŁ 4 MIESIĄCE I WKROCZYŁ W PIĄTY :-).

Ostatnia edycja:
Tymuś ale duży chlop!!! :)

gorgusia u mnie mały odplywa momentalnie jak ma tetrę przy buzi albo jak się przytula buzią do miłego kocyka

dzag, u nas te kupki są ok, bo teściowa regularnie je ogląda, aż mnie to wkurza, jak codziennie dzwoni i pyta jak kupy. Ula nie ma żadnych problemów z brzuszkiem, ostatnio to nawet rzadko pierdzi.
Wstałam bo jednak nie dam rady, muszę wziąć antybiotyk:-( temperatura niby nie taka wysoka bo 37,2 ale mam tą pierś bardzo czerwoną w jednym miejscu i boli jak cholera, wszystkiego naj dla Tymusia!

Sto lat dla Tymka!!!
Dzień dobry wszystkim - leje tak że pies nawet nie chce wyjść do ogródka :shocked2::-(
Bruno za to w doskonałym nastroju podziwia swoją karuzelę - już 15 minut, wstał dzisiaj jak skowronek o 6.30... Ale poszedł spać przyzwoicie bo już o 21 chrapał w UWAGA!!! SWOIM łóżeczku co się rzadko zdarza ;-)
Miłego dnia dziewczyny!

To my tez z innymi rannymi ptaszkami mowimy dzien dobry:) Olivka juz po jedzonku fika pod karuzelka,z uciechy az czkawki dostala:rolleyes: Ja bym jeszcze pospala i troche nie w smak mi te jej rychle pobudki,ale przynajmniej wieczorem zwykle juz o 19 jest spokuj.Cos za cos.
No dobra,to chyba czas na sniadanko,co dzis dobrego jecie. Kurcze mam ochote na zupke mleczna mojej mamy,eh,juz za 3tyg:)

reklama
U nas też już trwa pierwsza drzemka, uff... A ja oglądam TVN24 - chyba mamy nowego "małysza" - Janowicza oczekują już tłumy na Okęciu, teraz cała Polska będzie grać w tenisa ;-)

Do góry