reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Witam sie czwartkowo.U mnie do poludnia przypiekalo sloneczko a teraz szaro,buro a czy cieplo to nie wiem bo noga mnie boli po dzisiejszym zabiegu wiec nie wychodze.Balam sie wyciac i mi zamrozila a to nie dosyc ze bolalo jak diabli i boli nadal to zanim sie zrobi pecherz i wygoi minie ruski miesiac.
Ja mam termometr najzwyklejszy elektroniczny z apteki ,kupilam 2 lata temu za 12zl i jest dobry.Szybko mierzy,dokladnie.
smiac mi sie chce bo teraz chcialam nakluc igla pecherz na tej kroscie zeby wyplywal plyn a Luizka lapie mie za rece i mowi,,nie rusaj'' jak zobaczyla krew to z przejeciem mowi ,,krew?ja sie boje krefa,trzeba wytsec,,ty sobie pisaj i nie rusaj krostki okej?,,to nic...zagoi sie...
Normalnie jak nie psoci to boki mozna z niej zrywac
A Milence dzis kupilam laleczke malutka gadajaco smiejaca sie i bardzo jej sie podoba.smieje sie do niej ,grucha.
Jak ja podnosze do odbicia to tak jej sie podoba w pionie ze jak ja klade to jest wrzask.
Smiac mi sie chce jak na dworze zezuje na przechodzace obok kurki....
Musze konczyc bo juz sie obudzila na jedzenie 001.jpg

reklama
Dzag ,
U nas przyrost wagi wyglądał następująco:
- 31 lipiec – 2950g waga urodzeniowa, 53 cm
- 6 sierpień (1 tydzień) w dniu wypisu 2820g
- 21 sierpień (3 tygodnie) 3340g i 58cm
- 12 wrzesień (6 tydzień) 4360g i 60cm
- 26 wrzesień (8 tydzień) 4900g i 64cm

Od lekarek (prywatny pediatra i NZOZowy gdzie szczepię) słyszę że świetnie przyrasta waga, nigdy nie usłyszałam slowa krytyki.

W Katowicach barowa pogoda, na obiad naleśniki, młodzieniec śpi w najlepsze. Dzisiaj pojechałam do OBI po doniczki i ziemię, czas pownosić kwiaty z tarasu do domu. Mamy piękną cytrynę wyhodowaną z pestki, ma już 11 lat i mnie przerosła, niestety nie miała nigdy owoców! Mój M. ma rękę do kwiatów.
nawet psu udzielił się senny nastrój, cały dzień spędził z M. w łóżku, żałuję że nie zrobiłam im zdjęcia - pies w objęciach pana.

Ja mam najzwyklejszy termometr, na razie nie używałam bo nie było potzreby, mam nadzieję że się sprawdzi. Ale nie pomyślałam żeby kupić taki z miekką końcówką... :dry:

Witam mamuśki,
w Szczecinie całkiem nieźle, padało tylko rano, potem zaliczyliśmy spacerek, potem wpadła do mnie koleżanka, zamówiłyśmy pizzę i oglądałyśmy durne programy na TLC. Ona nie ma tv, więc to dla niej wielka rozrywka :)

Fifol na wyjściu ze szpitala miał 3800, dzisiaj weszłam z nim na wagę i wyszło, że już 5600. Mój mały klocuszek :)

Dzięki, Dziewczyny. Czyli z tego co widzę mój Tymek nie odbiega jakoś szczególnie od innych Maluszków. Widocznie ta pani doktor lubi chudzielców... Ale mimo, że już wiem, że Tymek jest raczej w normie w stosunku do innych Dzieciaczków, to dalej będzie mnie to gadanie stresowało :-p.

Dziewczyny, a teraz sposób na płaczące dziecko: Dziecko ciągle płacze? – Demotywatory.pl :-D:-D:-D:-D.

Dzag nie przejmuj sie :p moj Filip urodzil sie 3840g, jak po 6tyg poszlam z nim na szczepienia waga byla juz 6,5kg!:szok: caly czas byl taka troche klucha,a teraz ma 2,5roku,wazy 16kg,wzrostu juz od jakiegos czasu nie mierzylam,ale wyszczuplal strasznie,poszedl w gore i nie widac po nim calkowicie jaki byl pulchny ;) a ciuchy teraz nosi na 3-4 lata, kurtke zimowa w zeszla zime nosil po kuzynie ktora byla na 4latka :o
a tutaj widac jaka kluska z niego byla i prosze jak wyglada teraz :)

Załączniki

• IMAG1284.jpg
    IMAG1284.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 31
  • Zdjęcie0144.jpg
    Zdjęcie0144.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 32
summerbaby jaka barowa. Spacerowa jak nic :rofl2: całe popołudnie spędziliśmy na dworze. Małe te kropelki były ;-)
A przyrost macie super ładny u nas na starcie waga 3100 a na 6 tyg ledwie 4000 ale i tak lekarka stwierdziła że super :)
Mnie strasznie cieszy przekroczenie 4kg to już kawał dziecka jest, może zjeść więcej i dłużej byc najedzonym:)

Dzag to Ola by się Twojej lekarce podobała chyba :)

Ostatnia edycja:
k8, no to szczęściarą jesteś, że już znalazłaś Te Właściwe rytmy :-). Muszę też poszukać. I niech moc będzie ze mną :-D.

k4rol4, no faktycznie kluseczką był. Ale wyciągnęło go ostro. A teraz chyba robi "ciiii" przy łóżeczku śpiącej siostrzyczki :-)... Albo nie, bardziej "o rany, ja mam siostrę!" :-D.
Mój Tymek nie jest tak wizualnie pulchny. Według mnie jest przeciętny. Może faktycznie ta lekarka byłaby fanką Oli kakakaroliny i już :-p.

Piękny dzień dzisiaj. Trzeba Tymka zamotać w chustę i zabrać na spacer do nowootwartej pobliskiej Biedronki :-D. I kupimy płyn do mycia naczyń Tymek :-D.

reklama
dzag, rzeczywiście pięknie. A ja zebrałam się o 5 na targ żeby kupić świeże kurki do risotta i ja na złość dziś nigdzie nie było:wściekła/y: Ale kupiłam borówki i maliny i będzie dziś drożdżowe z kruszonką na podwieczorek. Nauka, nauką, ale dziś jak Ula wstanie bo jeszcze śpi to pakuje bambetle i idziemy na spacer. szkoda, że Disiek nie może z nami iść, ale on jeszcze nieokrzesany młodzian o wadze 49 kg:-D i boję się go prowadzić przy wózku.

Do góry