reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
niee, u mnie mają zrobić i zdecydować czy zostanę, ale pewnie każą zostać. Moja doktorka mówi, że by zostawiła i jutro indukcje by robiła. Na oddziale będzie w czwartek. Trochę to rozbieżne z moim planem, no ale spodziewaliśmy się, że może być inaczej niż chcemy :)
Trzymajcie kciuki, odezwę się jak będę znała dalszą diagnozę.

dziewczyny czy może tak być, że moje dziecko jest po prostu aktywne w nocy, bo w dzień czuję go bardzo niewiele, kilka ruchów dziennie dosłownie. Wieczorem dopiero się rozkręca, a w nocy całą noc jak nie śpię albo się budzę co godzinę na siku to tam w brzuchu igrzyska olimpijskie. W dzień spokój. To chyba może tak być, tylko pory dnia mu się przekręciły prawda?

Bo jak miałabym liczyć ruchy dziecka w dzień, to wychodzi kicha. A w nocy, to nie do policzenia :-)

gorgusia to dziwne, bo KTG to jest już tzw. intensywna opieka okołoporodowa, która przysługuje bezpłatnie każdej ciężarnej, niezależnie czy prowadziła ciążę prywatnie i w jakiejś przychodni przyszpitalnej, czy państwowej. Nie słyszałam, żeby któraś płaciła z KTG. To jest robione zazwyczaj na izbach przyjęć. Jesteś zapisana na godzinę, przychodzisz, kładą cię, jak jest ok idziesz do domu. Nie robią tego po przyjęciu na oddział. I to bez znaczenia czy działa przychodnia przyszpitalna czy nie.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny ;)

Wczoraj o 15 bylismy juz w domku , chcialam serdecznie podziekowac za trzymanie za mnie kciukow bo podejrzalam kilka postow po tym jak Kruszki napisala ze jesstem w szpitalu ;)

a wiec Oliver urodzil sie sn z waga 2.900 i 54cm dlugosci ... bez znieczulenia niestety bo tak szybko doszlam do pelnego rozwarcia ze bylo poprostu juz za pozno,ale bol ciezki do przezycia nie spodziewalam sie ze bedzie tak ciezko. wody odeszly o 4 nad ranem skurcze zaczely sie 2 godz pozniej okazalo sie ze jest juz 4cm rozwarcia a po poltorej godziny bylo juz 10 i zaczely sie parte i poltorej godziny parlam i wyszedl nasz Niuniuś. Troszke jestem porozrywana i pozszywana ale daje rade. Noc pierwssza w szpitalu nie przespana za bardzo bo maly byl niespokojny ale za to dzisiaj w nocy w domku byl cudowny spal ladnie co 4 godz pobudka na mleczko i zmiane pieluchy i dalej spalismy ladnie takze odetchnelam i sie nawet wyspalam jesli mozna to tak nazwac :D

Moje sutki sa tak poranione az do krwi i nie sadze zebym miala tam za duzo pokarmu bo maly sie nie najadal w ogole wiec kupilismy mleko modyfikowane na jakies 2/3 dni poki nie najda mi piersi mlekiem i sie troche wylecza bo nawet jak chodze i obcieraja sie o odziez to strasznie boli. staram sie sama troszke odciagac mleko zeby pobudzic laktacje. czytalam ze miedzy 3 a 5 doba bedzie nawal pokarmu wtedy odstawie modyfikowane i pozostane na piersi bo bardzo mi zalezy.

dzisiaj zauwazylismy u Olliego male wypryski na buzi czerwonawe a w srodku taki jakby malutki bialy syfek polozne przed chwila u mnie byly i powiedzialy ze to wysypka mleczna najnormalniejsza na swiecie zeby sie tym nie przejmowac. czy wasze maluszki tez cos takiego mialy na buzi? nie jest tego bardzo duzo ale juz kolejne 3 wyszly troszke sie martwie mimo wszytko.

Milionka - czy Ty urodzilas po tym czopie juz czy nie? nie mam kiedy odczytac wszytkich postow wiec nie wiem :)

Jeszcze raz dziekuje za wsparcie i kciuki, odezwe sie znow jak malutki pozwoli a teraz ide obiad jakis zrobic bo Ollie spi i trzeba to wykorzystac :D

P.S Kruszki - wielkie dzieki za bycie informatorem oraz cenne rady :)

Exotic witaj po drugiej stronie lustra :-) Tak naprawdę to chyba miałaś super szybki poród jak na pierwsze dziecko. Pozazdrościć. Cieszę się że wszystko ok. Życzę, aby cycusie doszły do siebie i żebyś mogła z powodzeniem zacząć karmić.

No to dziewczynki, chyba przed weekendem Fifi już będzie z nami. Po wizycie, wód na 3afi, skierowanie do szpitala na KTG, jutro, po jutrze indukcja...

K8libby - to jeszcze ja ze Szczecinianek zostałam... Jedziesz do Polic? A Nataszka też w Policach?

K8- fajnie,że to już niedługo. A indukcja że względu na te wody? Nie możecie czekać aż samo się zacznie? Powodzenia!

Co do ktg w szpitalu. Zrobią pewnie,ale trzeba się na 3 dni do szpitala położyć... taka polityka :crazy:

Już ktoś to pisał że KTG zazwyczaj robią na izbie przyjęć i nie przyjmują do szpitala jak nie ma potrzeby:)

Witaj Exotic super że już masz to za sobą, ja dalej w dwupaku. Po tym czopie miałam tylko 3 skurcze w niedziele takie krzyżowe i teraz spokój, nie licząc bóli jak na okres.

hej Exotic :) z tego co pamiętam noworodki mają trądzik który właśnie tak wygląda, to raczej normalne, pamiętam że Natalia też miała pryszczyki tylko jakoś nie pamiętam kiedy to było i jak długo, ale chyba nie ma się czym martwić :)

ja wróciłam z wizyty, wszystko ok, znów schudłam... taka szczupła i zgrabna jestem że szok :p zamiast tyć i puchnąć to mnie ubywa. maleństwo około 2900. doktor nie badał mnie na fotelu :/ tylko usg - ale nie sądzę aby coś się tam od ostatniego razu zmieniło. powiedział żebym wpadła w sobotę do szpitala na ktg

milionka - dzięki, no właśnie znalazłam na necie różne firmy które robią meble na wymiar, ale myślałam o czymś sprawdzonym, z polecenia... ten facet spóźnił się trochę do nas a mąż poszedł do dentysty - więc zadzwoniłam i poprosiłam o przełożenie wizyty na czwartek rano, poczekam jeszcze te 2 dni, no ale chyba się na niego zdecydujemy - mam nadzieję że nie natniemy się na jakąś lipę za te 900zł...

do schroniska zajechałam ale było zamknięte, nikogo nie było... czynne do 16, dziwne - że o 16 pracownicy wychodzą i te psy same tam zostają? myślałam żeby przerzucić moje "dary" przez płot (są w foliowych workach) - no ale jednak bałam się że będzie w nocy lało i się to wszystko zmoczy. no nic, pojadę jeszcze raz, dobrze że mam to wszystko już w aucie (mąż mi to zniósł) i mi się po domu nie plącze...

przydałoby się coś poprasować ale nic mi się nie chce, mam ochotę na coś słodkiego po pysznej zapiekance którą mąż zrobił jak mnie nie było. tylko nie bardzo mam coś słodkiego... może sobie mleko posłodzę i wypiję? :p może mi ulży heh

moje dziecko dziś miłe dla mamy... ona ostatnio jak coś się jej nie spodoba to szarpie mnie za włosy, próbuje bić albo pada na ziemię i wrzeszczy jak chcę ją podnieść. a ja jej przecież nic złego nie robię :( to trochę przykre dla mnie no ale tłumaczę sobie że taki charakterek ma i trudno, oczywiście staram się z tym walczyć i postępować tak żeby się jej to nie pogłębiało... mam nadzieję że tak jak jej to przyszło tak przejdzie...

dobra, idę do kuchni wymyślić coś słodkiego z udziałem cukru z cukiernicy :p tylko przy Natalii trzeba się ostatnio chować z jedzeniem... bo ona chce wszystko co ja jem, normalnie chowam się po kątach jak jem tak żeby mnie nie widziała :p
wczoraj poszłam spać po 21, coś czuję że i dziś tak zrobię :p i spałam do 8 rano :p ehh to jest życie :)

k8libby - no to się doczekałaś, trzymam kciuki i życzę powodzenia! :)

a Daga o której pisze andariel to nasza Dagmara86? ciekawe jak jej pójdzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
milionka nie wiem czy mogę pisać ale jestem dalej w dwupaku :)):rofl2:
już po próbie teraz się skurcze kulają albo się rozkulają albo nie :-D póki co po seksie miewam mocniejsze;-) ale na ktg się ładnie pisały ale tylko skurcze bo dziecko już gorzej. Dziś miałam ktg w sumie 3h i nie jest najlepiej o 22 ostatnia szansa jak wyjdzie marnie to chyba cc:baffled:

k8 czyli dobrze usłyszałam te moje wyniki wód, powodzenia oby było sn i wszystko ok.

Do góry