reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

hehe, niesamowite jest to, że dopiero co sama pisałam do marcówek 2011, że jestem mamą marcową 2010 i że niesamowite, że już kolejne marcówki czekają na dzieciaczki a teraz sama czytam to od sierpniówek 2010 (a one rodziły niedługo po mnie!!) :-) ale ten czas leci!! SZOK!!!

reklama
dziekuje Wam Dziewczyny za wsparcie. naprawde duzo dla mnie znaczy wsparcie, ktore dostaje tu od Was.
Wlasnie wrocilam i powiem Wam ze nie bylo tak strasznie nawet. Wrecz przeciwnie, zajeli sie mna bardzo dobrze i czulam ze wszyscy sie tam mna bardzo przejeli. Moze poprostu mam szczescie, bo mieszkam w Doncaster a szpital ten ma naprawde bardzo dobre opinie -zwlaszcza jesli chodzi o opieke nad mamami-tymi w ciazy i tuz po.
Zrobili mi test, po czym pielegniarka powidedziala, ze jestem w ciazy. Potem pogadalam z lekarzem, ktory dal mi skierowania na badania krwi (zrobili je z miejsca) i do ginekologa, z ktorym tez od razu moglam sie spotkac. Zbadal mnie powiedzial, ze wszystko w porzadku. ale w miedzy czasie zbadali mnie drugi raz , po czym Pani powiedziala, ze nie jestem w ciazy... Bylam w takim szoku... moj facet tez. Opowiedzialam jej wszystko, na co ona, ze w takim razie albo jest za wczesnie,ale jest za pozno-koniec koncow ustalili, ze musze sie zglosic za tydzien, by powtorzyc wszystkie badania.
Nic sie nie dowiedzialam...
I tak jak mowilyscie poki sie samo nie ustali, oni nic nie pomoga.
Nic... pozostalo czekac.
Jeszcze raz dziekuje wszystkim wam.
Znajac zycie do tego czasu sama zrobie pewniez 10 testow...
Takze tak naprawde

Dahmarko to ja juz nie rozumiem,jeden lekarz mowi ze ciaza jest a drugi ze nie ma ? na jakiej podstawie to stwierdzili ? robili ci USG ze byli pewni tego co mowia ???Bo nie sadze ze po samym badaniu mogli to stwierdzic :sorry2:

Jejku ja mam jednak nadzieje ze sie pomylili i ciaza rozwija sie prawidlowo,druga sprawa to taka ze masz szczescie ze sie Toba tak dobrze zajeli bo to w UK naprawde rzadkosc :tak:

Witajcie Dziewczyny,

Dahmarrka- trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki aby wszytstko było ok!!!
Katjusza, Kate- to moja trzecia ciąża, dwie poprzednie przeszłam dobrze i bez komplikacji, póki co podnoszę mojego bąbla kiedy to konieczne bo nie mam nikogo do pomocy, mąż caly tydzien w pracy wraca dopiero wieczorem tylko w weekendy ma wolne. W połowie grudnia mam wizytę lekarską więc spytam mojego lekarza jak to jest z tym dźwiganiem. Czytałam gdzieś, że jeśli organizm jest przyzwyczajony do podnoszenia malca i ciąża nie jest zagrożona to można podnosić...gorzej jeśli nagle zacznie się dźwigać ale i tak wszystko skonsultuje z lekarzem bo się boję o malucha.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z forum sierpnówek, udanego weekendu:-)

Hej dziewczyny No wlasnie ja tez mam ten sam problem Moj maly szkrab ciagle chce na rece a wazy 13kg wiec jest co dzwigac Tlumacze jej i chce jakos odwrocic uwage zeby zajela sie czyms i zapomniala ale nic z tego Placze dotad az ja podniose Jedyna nadzieja w tym co napisalyscie ze przyzwyczajonemu organizmowi to nie szkodzi oby tak bylo heh

hehe, niesamowite jest to, że dopiero co sama pisałam do marcówek 2011, że jestem mamą marcową 2010 i że niesamowite, że już kolejne marcówki czekają na dzieciaczki a teraz sama czytam to od sierpniówek 2010 (a one rodziły niedługo po mnie!!) :-) ale ten czas leci!! SZOK!!!

Zdrówka, szczęścia dla Natalki z okazji 9 miesięcy.

Dziewczyny poróbcie suwaczki aby było wiadomo ile macie dzieci i ile nam dni mija do porodu. :-)

witam :-)
dahmarrka- kurcze ale sie porobiło........ mam nadzieje ze jednak jest wszystko dobrze, bo jak niby można stwierdzić brak ciąży bez usg ?? :szok: trzymam kciuki !!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&
mój mały ma 2 lata i tez często domaga sie podnoszenia itd, ale staram sie tego nie robić bo wazy ok16 kg wiec to nie tak mało .....

Kate ma rację, wstawiajcie sobie własne suwaczki , bedzie wiadomo co i jak :))))))

Ja czuję sie juz lepiej dziś.....mam nadzieje ze antybiotyk nie bedzie jednak potrzebny :)
nie moge sie doczekać juz wtorkowej wizyty :) mam nadzieje ze zobaczę juz pęcherzyk :)

MIłego dnia :) u mnie pogoda okropna.... pochmurno, mokro, szaro, ciemno ,,,bleeeeee!!!!!!!!

Cześć dziewczyny :) przygarniecie mnie do siebie?
test zrobiłam tydzien temu.. a w poniedzialek beta 333 i na usg pecherzyk ciazowy o wielkosci 1.6mm
właściwie ja terminu jeszcze nie mam bo wizyta dopiero 9 grudnia, serduszkowa, i dopiero 9 grudnia lekarz zalozy mi karte ciazy :) ale mysle ze bedzie to poczatek sierpnia koniec lipca... ale obstawiam sierpien :)
po 4 latach w koncu sie udalo! :)
Pozdrawiam!

reklama
dla dziewczyn, które dopiero zaczynają przygodę z babyboomem wklejam instrukcję suwaczka - będzie prościej ;-)

1. wejdź na stronkę Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
2. wybierz: termin porodu i ciąża
3. zaznacz suwaczek i kliknij na czerwoną strzałkę
4. zaznacz wskazówkę i kliknij na "dalej - krok trzeci..."
5. w typie 1 lub 2 (do wyboru) wybierz datę i kliknij na "stwórz suwaczek"
6. zaznacz i skopiuj BBCode
7. zaloguj się na forum BabyBoom i wejdź na "Twoje wiadomości" (znajdziesz je na zielonym pasku na samej górze stronki)
8. po lewej stronie w ramce "moje ustawienia" wybierz "edytuj sygnaturę"
9. wklej w okienko kod suwaczka i kliknij "zapisz sygnaturę"

i gotowe, będzie się automatycznie wyświetlać i uaktualniać
:-)

witaj Błonka! ;-)

Do góry