reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

A ja pierdoła!
Milionka 100 lat i rozpakowania w tempie ekspres!

Mój Młodziak był ważony ostatni raz w 30tc. Miał wtedy 1700g. A jakby teraz coś się zaczęło to nie wiem jak jest duży. Wiem tylko,ze szyjka gotowa i miękka,bo tam akurat doktorek zajrzał :-p A jak to właściwie jest- mogą czekać z porodem ( jeśli sam się nie zacznie) 2tyg od terminu z usg,kiedy jest on sporo później niż om? Czy pilnują om?

reklama
Marcia331 - trzymam mocno kciuki

Agnieszka_72 rany ja jak bym miala co 10 minut to już pewnie zasialabym panikę ale narazie mam pustynię :no:

Prawdę powiedziawszy byłam spokojna dzięki Waszym wpisom na forum: ponieważ u wielu dziewczyn były takie objawy i przechodziły więc ja nie panikowałam. Naprawdę to jest super, że jesteście, wiele się od Was dowiedziałam i dobrze mi tu. Mam nadzieję, że i moje wpisy coś komuś pomogły.

Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły: czy widzicie zależność pomiędzy ilością pokarmu i łatwością karmienia teraz a tym czy miałyście wycieki z piersi w ciąży ? Ja w ogóle nie miałam żadnych wycieków i nie wiem czy powinnam się martwić ? Zupełnie nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży.

Błonka - za Ciebie też trzymam kciuki. Chcesz mój numer ? Ja zamierzam leżakować jeszcze tydzień

Ostatnia edycja:
Położyłam się na trochę żeby sprawdzić czy mi nie przechodzą te skurcze, ale nadal się utrzymują. Brzuch mnie już cały boli, nie tylko na skurczach. M właśnie dzwonił że skończyli robotę, wracają do firmy, weźmie samochód i przyjedzie. W ciągu godziny powinien być. Idę do wanny.

Błonka w takim razie musisz wziąć telefon do jakiejś innej dziewczyny, bo mnie już pewnie nie będzie w domu jak Ty trafisz do szpitala. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!!!

Ałłaa... :-(

Ostatnia edycja:
Gorgusia liczony jest zawsze termin z OM, do terminu z usg ja bym się nie przyzwyczajała, bo jest on zmienny wraz ze wzrostem dziecka :tak:

Błonka położna dobrze radzi, bo ty już sporo przeterminowana jesteś :tak:

Marcia dopakuj się i już czas rodzić :-D

mam jeszcze tel do milionki jak by co...
oki to jak jutro jade to ide ogarnac ostatni raz mieszkanie... dopakuje torbe, zjem cos niezdrowego ostatni raz przed karmieniem :p no i trzeba sie wyspac... o ile zasne.

Marcia trzymam kciuku oby ładnie poszło i żebyś się nie namęczyła okrutnie\

Błonka wyslę Ci na priv swój numer może się spotkamy jednak w szpitalu choć ja na oxy się nie piszę nie spieszy mi się aż tak.

Zresztą żadnych przyspieszaczy nie chcę stosować. Na dogłębne badanie się nie zgadzam na oksy póki co też nie. Może dlatego, że mam już jednego maluszka do tulenia i aż tak się nie pali. Liczę na to, że cierpliwość zostanie nagrodzona ładnym, fizjologicznym porodem ;-) bez żadnych atrakcji:rofl2: a przecież nie można chodzić w ciązy bez końca nie??:baffled:

zapisałam :) zaraz Ci wysle moj :p albo puszcze Ci bączka :)
ja wiem, że Ci się nie spieszy.. no ale polozna mowila ze to trzeba sie zglosic juz bo oni mi tam wg om licza ciaze a ja termin z om mam na 30 lipca....

Milionka - najlepszego wszystkiego! :-) i łatwego!! :-)

Błonka, Marcia - kciukasy mocno zaciśnięte!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& powodzenia mamuśki!! :-)

reklama
Błonka niby tak ale jak przedwczoraj dopytałam tej lekarki to mówiła, że na konsultacje wystarczy a położne mówiły że już się kłaść na oddział więc myślę, że może jeszcze pertraktować i zamierzam tak zrobić;-)
Oksy nie jest zła ale... jakoś nie

Do góry