reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

kakakarolina ja sie za podlogi biore :p wstawilam pranie wlasnie :p a ze pralnia w piwnicy to sie przeszlam 2 razy w dol i spowrotem bo zapomnialam proszku zabrac z lazienki haha jeszcze musze isc to pranie wyjać :p

reklama
Błonka ech po schodach latam non stop ale jakoś mało rozrywkowe to jest, byłam też pocisnąć wózek no ale spiekota więc też marne, siedziałam w piaskownicy ale mnie doopa boli, tasiemca mam w brzuchu od rana ale na nic nie mam ochoty. dziś mają być burze to może się ochłodzi.
jedyną rozrywką dziś chyba będzie wycieczka do szpitala ale pod tym ktg tak mi się źle lezy ...:rofl2:

Dziewczyny mam szybkie pytanko - właśnie szykuję ubranka do prania. Co robiłyście z ubrankami,na których było zaznaczone, że nie można ich prać w pralce? Prałyście, czy może ręcznie?

Wrzucałyście białe z kolorowymi czy oddzielnie?

ja też nie patrzałam :-p jak masz coś mega wypasionego to pierz ręcznie ale jak wygląda w miarę normalnie i do normalnego uzytkowania to nie ma co się certolić.
Co do kolorów to ja nie mam, wszystko w pastelach więc uznaję za białe i piorę razem.

Oj to ja też dołączam do narzekań. Upał u nas okropny. Ja posprzątałam już z grubsza i wstawiłam dwa prania. Zaraz muszę iść do suszarni je powiesić. Potem do sklepu na zakupy, a jak wrócę zrobię obiad. Ciasto zostawię sobie na popołudnie, bo na razie za gorąco jest. Skurcze mam ale się nimi nie przejmuje. Młody strasznie mnie w dole uciska. Mam wrażenie że moja dzisiejsza aktywność trochę go pobudziła. Kto wie, może dzisiejszej nocy ja? Oj jakbym chciała. Albo jutro do południa mogłabym rodzić, bo akurat jutro moja gin jest w szpitalu (a jest w nim tylko jeden dzień w tygodniu i to właśnie we wtorki) to by przyszła zobaczyć jak sobie radzę. No dobra to ja uciekam do dalszych obowiązków. Jak wrócę ze sklepu to muszę prysznic zaliczyć, bo inaczej nie wyrobię.

weronkazz, co tam jeszcze ta Twoja położna mówiła o diecie, lody można?;-) bo moja co przychodzi to strasznie restrykcyjna:-)

asia ona tak naprawde odradzala tylko smazeniny ciezkie i tluste rzeczy. co do reszty - kazala sie obserwowac w razie czego. no i radzila uwazac na slodycze, w ramach powrotu do figury, ale mysle ze male lody od czasu do czasu nie zaszkodza. chyba ze maluszek bedzie zle tolerowal mleko, ale to trzeba najpierw zjesc, a potem czekac na reakcje. nic nie eliminowac wczesniej, nawet cytrusow, chociaz z tymi ostroznie. a, i kompoty z pestkowych owocow sa grozne, nie pamietam dokladnie ktorych, sliwek chyba, bo tam sie kwas pruski odklada czy cos takiego. lampke wina nawet dopuszcza, ale tak jak z prowadzeniem samochodu - 4 godziny przed karmieniem minimum, czyli to pewnie jak masz odciagnieta awaryjna butle albo troszke pozniej, jak przerwa miedzy karmieniami sie wydluzy ;)

ja wlasnie po sniadaniu, ince, zmywara zaladowana, praleczka tez, poszukuje dobrej rozkolysanej muzyki zeby cos mnie bujalo pozytywnie do porodu ;)
jakies typy? sugestie? ;)

Wróciłam z KTG, najwyżesze były na 60%(więc prawie nic) z Amelką wszytsko dobrze wiec w czwartek wizyta, KtG dopiero pod koniec tygodnia;-)
Jednak dziś na obiad ryba (dziś dziadki po małego przyjeżdzają i przywiozą prosto z morza mmm) pod pierzynką ze szpinakiem i serem:-D

reklama
MieMie - Taras super i kominek też. A wiesz, że ja mam kominek takim samym czymś obłożony, tylko nie do sufitu.

Asia - Uleńka jest przecudna. Wiecie dziewczyny, cieszę się z tego, że będę miała drugiego syna, ale córcia to córcia...

Aia - mocno zaciskam kciuki !!!

Summerbaby super że już wychodzicie do domku
bawimy się w "schowaj nóżkę" - on wypycha a ja go po niej smyram ;-)
My też się w to bawimy - uwielbiam:tak:
jedyną rozrywką dziś chyba będzie wycieczka do szpitala ale pod tym ktg tak mi się źle lezy ...:rofl2:

Dlaczego Ci się źle leży pod KTG ? Leżysz na plecach czy na boku ? Mnie w jednym szpitalu kazali leżeć pod KTG na plecach i było okropnie. Ale w tym szpitalu, który wybrałam, pod KTG leżałam na boczku i było ok - ja uwielbiam słuchać małego serduszka - bardzo mnie to uspokaja.

Dziewczyny mam szybkie pytanko - właśnie szykuję ubranka do prania. Co robiłyście z ubrankami,na których było zaznaczone, że nie można ich prać w pralce? Prałyście, czy może ręcznie?
Wrzucałyście białe z kolorowymi czy oddzielnie?

Ja ręcznie uprałam tylko jeden komplecik z wełny, który od kogoś dostałam. Pozostałe rzeczy w pralce ale dzieliłam tak jak nasze pranie: białe, jasne kolory, ciemne kolory.

Poniedziałkowe pozdrowienia z kanapy dla Was

Do góry