reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

hej dziewczyny;-) mam pytanko takie skurcze przepowiadające co godzinę, pare godzin czyli od kilku do kilkunastu w ciągu dnia to na ile dni przed porodem mogą się pojawić?? bo jakoś nie mam rozeznania a się boję bo nie chce jeszcze rodzić :-(

reklama
kakakarolina, rób:-), a mi dieta cukrzycowa tak cukier obniżyła, że mam przy dolnej granicy, a zawsze miałam w górnej - bedzie, a wcale jako średnio restrykcyjnie jej się trzymam, to dziś może lody?:-D

U mnie leci kolejne pranie, jeszcze jedno i będę mieć kosz pusty...do wieczora jak M wróci z psem z biegania:no:

Hej dziewczyny.
Wybaczcie ale nie mam wogole teraz czasu na podczytywanie was.Kakakarolinka to teraz zapraszam do mnie bo juz nie mam gdzie nogi postawictaki pierdzielnik w domu.Przyjechalismy ze szpitala bo dzis byla kontrola.Jeszcze utrzymuje sie mala zoltaczka ale bakteria na szczescie nie zaatakowala.
Jak dobrze ze malutka spokojna bo normalnie mam teraz urwanie glowy.Nie wiem w co rece najpierw wlozyc wiec siadlam przed laptopem na chwile:baffled:
Chyba musze kupic jakis uspokajacz dla siebie bo nie wyrabiam z luizka .Ciagle pcha sie do tego dziecka albo wrzeszczy mu do ucha albo ciagnie za co sie da noga to noga glowa to glowa.Koszmar jakis jak na razie.Chyba wysle luizke na troche do babci bo wykituje.
Juz oficjalnie w urzedzie zaklepana ,,Milena,Marta''
Tesciowa chciala zeby Marta sie nazywala i Tz powiedzial ze tak ja nazwie ale zaczelam udawac ze rycze no i jest Milenka.Oczywiscie musial jeszcze przynajmiej na drugie nazwac ja Marta zeby tesciowej dogodzic wrr.No nic dobrze ze na pierwsze tak nie nazwal.Ok biore sie za jakas robote ale tak mnie wszystkie gnaty bola ze masakra

Pamelcia takie skurcze moga być miesiąc przed porodem i mogą 1 dzień i może nie być ich wcale. jedziesz do szpitala gdy masz regularne, bolesne, długie skurcze co 10-7 minut

Asia nie robię :)) zjemy same brzoskwinie po południu pojedziemy do mamy a ona pewnie coś ma dobrego;-) mój cukier na czczo to 65 ;-)

Dzień dobry

Doti
, fajnie że znowu jesteś z nami. A próbowałaś Luizce wytłumaczyć jaka jest ważna jako Starsza Siostra ? I ile rzeczy ona potrafi a maleństwo nie - i że będzie mogła siostrę tego nauczyć ? Może to ją przekona jak bardzo jest ważna i trochę się uspokoi ?

Mart81 - ale Ty masz artystyczną rodzinkę !

Aia - czyżby to już ? Trzymaj się !

Summerbaby - na pewno dacie radę, jak my wszyscy, będzie dobrze

K8libby - mamy taki sam termin to zobaczymy, która ostatnia urodzi.
Ja jestem w trzeciej grupie - mało przytyłam.

cornelka, witaj z powrotem

dzag82 - odnośnie kąpieli maluszka, słyszałam, że dobrze jest, jak go rozbierzesz - zawinąć w pieluszkę tetrową i takiego zawiniętego wkładać do wody - pewnie nie zawsze to działa, może spróbuj ?

właśnie obmyślam plan i zakłada on odpicowanie mieszkania i szycie od rana do wieczora

Ja też chciałam szyć śliczne rzeczy dla maluszka, wreszcie kupiłam super tkaniny w pastelowych kolorach. Ale na leżącą kiepsko się szyje... Trudno, uszyję jak już Młody będzie na świecie.

kakakarolina, ja mam te inne wartości jest od 3,9 - 5, 4, a ja mam 3,94. No w sumie jak mama ma:-) ja mam ochotę na lody ale włoskie prawdziwe gałkowe, ostatnio jedliśmy z M Grycany - dla mnie okropne, sam cukier i jeszcze zamiast prawdziwej bitej śmietany podali taką z butelki, wstyd:no:

doti, kurcze może to jest jakiś pomysł, taki wiek ma chyba dlatego chce mieć od razu 2, żeby była bardzo mała różnica, tylko jeszcze M trzeba przekonać;-) A Ty jak się czujesz? jak laktacja?

9 dni do porodu (suwaczek zle ustwaiony) a u mnie nic sie nie dzieje. Ale ja to taka madrala jestem, bo pilka lezy w salonie, a ja zamiast na niej "poskakac" to wole nie. Bo baaardzo chcialabym juz urodzic ale samego porodu sie boje i juz sama nie wiem. Jak patrze na dzidzie sierpniowek i czytam gratulacje to mysle, ze juz czas.
A tak w ogóle, to Wasze maluszki tez sa takie ruchliwe? Moj jak nigdy. :szok:

reklama
ja z Wami zostaję do marudzenia:-) zero skurczy, brzuch wysoko, chyba małemu dobrze i nawet się nie szykuje :-)
Dzag wspólczuje walki kąpielowej- dzielna mamuśka jesteś:-)
Ale już zazdroszczę tym rozpakowanym, choć pewnie jak urodzę to będę zazdrościć tym w dwupaku :-D

Do góry