reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

emka - no ja się tak najadłam przed cesarką z Natalią - nie chciałabyś przeżywać takich katuszy po cc z zaparciami jak ja!! Tym razem wolę nie ryzykować, więc od wczoraj dieta lekkostrawna a w czwartek rano lewatywa!

reklama
Co to jest metoda "po palcu" bo jakoś mi się dziwnie kojarzy, :baffled:

K8, sól na pewno dzisiaj wypróbuje, bo mam dosyć. Spałam dzisiaj wprawdzie 5h, od około 3 do około 8, ale to mało. Wolałabym być błogo wyspana. A jestem taka wymiętolona.

Opropos pięt, to właśnie chyba zrobię w tym tygodniu ostatni przedporodowy pedicure. Przy samym szlabanie mojego osiedla jest salon, i sobie chyba fundnę. Mają taki fajny fotel masujący plecy.

Czekam na zakupy z almy, i nigdzie się dzisiaj nie ruszam.

katjusza, ja też nie będe się najadać na zapas, od jutra jakieś jogurty i zupy tylko, taki mam plan ;-) a idziesz w czwartek do szpitala? będę sobie w piątek myśleć, że nie jestem sama :-)

Kruszki, nie czytałam, oglądam na bieżąco serial, chyba już bym nie dała rady czytać, bo wolę najpierw książki, potem ekranizacje, żeby sobie po swojemu wizualizować :)
ksiazki sie dosc duzo roznia, no ale fakt, musialabys teraz nadgonic kilka :D

Dzien Dobry ;)

Szykuje sie do poloznej, w ktorym tygodniu Kruszki robia tutaj plan porodu? mam nadzieje ze omowi to babka ze mna dzisiaj czyli w 36 tygodniu... cos ona sie nie przyklada ostatnio do swojej pracy sprawdza mi tylko mocz na szybko pyta czy ok i to wszytko ehhh... ale juz po co mi zmieniac na 3/4 tygodnie
no w skonczonym juz 36, teraz w sobote co byla, bo to moze przyjsc do Ciebie jak nie chce Ci sie do Niej isc, ja mam cisnienienie badane, pozycje dzidzi recznie badana no i dl.macicy, ogolnie rozmawia ze mna, wyjadnia, smieje sie itd. moczu mi sie robila teraz, teraz juz mam co 2tyg.wizyty
sprawdzilas te wykresy? tam na pewno masz przewidywana wage dziecka

padam, zasnelam o 5.30, wstalam teraz na chwilke i zaraz ide dalej spac, listonosz mnie obudzi na pewno

katjusza, ja też nie będe się najadać na zapas, od jutra jakieś jogurty i zupy tylko, taki mam plan ;-) a idziesz w czwartek do szpitala? będę sobie w piątek myśleć, że nie jestem sama :-)

jeszcze nie wiem, w zależności od liczby cesarek, wolałabym iść rano w piątek (ze względu na młodą)..

a zupa brokułowa? lekkostrawna? brokuły nie wywołują wzdęć?

Irisson długi spacer, to też pomysł. Ale chyba użyję mojego czaru osobistego i na M podziałam. No Młody ma trudne zadanie wstrzelić się do niedzieli. Jeszcze bidunia się nie urodził, a już matka mu wyzwania stawia:-)

katjusza, brokuły wbrew obiegowym opinią są lekkostrawne i chronią przed zaparciami, poleca się dla maluchów na ból brzuszka, szczególnie te rozgotowane.

k8libby, :-) fajna.

Ja na nudę nie narzekam, kiedy skończyłam opracowywać moją działkę pytań na kolokwium z etyki zawodu radcy prawnego, jest ich 300 odgórnie z Wawy, okazało się, że w paru się pomyliłam i zrobiłam nie swoje i teraz mam dodatkową pracę:wściekła/y:

witajcie, widzę że część z Was się nudzi, ale macie fajnie :)
mój mąż właśnie wziął Natalię, dwa psy i poszedł na spacer!! miał mieć drugą zmianę i iśc do pracy na 14.00 ale wczoraj w pracy coś podniósł ciężkiego i mu się coś w plecy stało, bardzo go boli, nie może się ruszać, mam nadzieję że się nie nadwręży na tym spacerze... no i na 16 idziemy wszyscy rodzinnie do lekarza, on z plecami - do pracy nie idzie bo już mu pani pielęgniarka obiecała L4, no i z Natalią po lekarstwo na marudzenie :p wysypkę ma, więc pewnie to trzydniówka była więc pewnie lekarstwa nie trzeba no ale jak już idzie mąż to niech i dziecko lekarz zobaczy
ja po wczorajszej akcji "super niania" z odkładaniem dziecka do łóżeczka mam zakwasy w pachwinach... :p
no a na 17 mam pierwszą od miesiąca wizytę u gina. jestem bardzo ciekawa czy mi się córeczka odwróciła na dół, naprawdę nie mam pojęcia... kopanie czuję wszędzie, nie wiem czy ona w kółko lata czy co... no dowiem się za parę godzin
a tymczasem lecę sprzątać sypialnię póki ich nie ma i mam spokój... uff jak miło jest tak samemu w domu

reklama
Asia.85 nie ma to jak sobie robotę zorganizować;-)
Widzę, że u małej.di bez zmian. Kurcze chyba wykrakałam dziewczynie. Jak jakaś czrownica:szok:

Do góry