reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Hej Kochane,
do tej pory o każdej porze dnia czułam mdłości (od pobudki po sen), ale dzisiaj jest inaczej. obudziłam się bez bólu, ale poszłam do łazienki i zobaczyłam olbrzymią brązową plamę na majtkach. zamiast siku zwymiotowałam. i od tej pory kompletnie nic nie czuje (podczas podcierania jest brązowy papier).do lekarza mam za tydzień, miałam dziś robić wszystkie badania, ale już się najadłam bo mam doła...

reklama
Kurcze Eliza moze idz gdzies do jakiegos lekarza czy szpitala zeby sprawdzili co sie dzieje Niby nie czerwona krew To jakas stara krew albo zaczyna sie cos dziac Moze potrzebujesz jakis lekow Lepiej to wyjasnic od razu Moze to nic takiego Trzymam kciuki zeby bylo dobrze z fasolka

Eliza zasuwaj na Izbę Przyjęć do szpitala. Wiesz mi gin mówił że brązowe plamienie to już tylko oczyszczanie się z jakiegoś wcześniejszego krwawienia, plamienia. Czasami pęknie naczynko bo w ciąży tam w środku wszystko jest bardzo dobrze ukrwione. A brzuch cię na dole boli jak na @??. Mimo wszystko udaj się dziś do lekarza bo nie wiadomo co to a może potrzebujesz leków. Powiedz że jesteś w ciąży i plamisz od rana przyjmą cię na pewno. Powodzenia będzie dobrze:):)

U mnie po koszmarnej nocy (matko kiedy ja się normalnie wyśpię) poranek nawet miły bo tylko lekkie mdłości a teraz zjadłam wypiłam herbatkę i jest ok:-). U mnie jest tak jakoś dziwnie z tymi mdłościami i bólem piersi, są dni że mdłości są delikatne i ból piersi mniejszy a potem przychodzą dni że mnie ostro cofa i cycki bolą mocno, czy to nie dziwne?.

ehh chciała bym już, żeby był ten 3 stycznia i to usg bo nerwy mnie wykańczają, śpię bardzo źle, mam jakieś durne sny, śpię nerwowo i ciągle się wybudzam jak tak dalej pójdzie to w wariatkowie wyląduję:baffled:

eliza ja bym na twoim miejscu poszla do lekarza juz, pewnie da ci duphaston jak plamisz, nie/ koniecznie sie cos zlego dzieje,ale moze to byc krwiak np. lepiej to wyjasnic

Eliza jak masz kom do swojego lekarza to dzwoń ja nie to na jakiś oddział ginekologiczny do lekarza dyżurnego.Musisz to sprawdzić koniecznie.Daj znać jak tylko skontaktujesz się z lekarzem.Ja poprzednim razem tak miałam i nie radze tego bagatelizować.Ja nie zgłosiłam sie do lekarza i to był błąd.

Dziewczyny jakie bierzecie witaminy bo mnie lekarz polecił Pharmaton jednak czytałam jakieś niespecyficzne opinie na jego temat aha jak któraś bierze jeszcze kawas foliowy a poda adres to chętnie pośle pocztą oczywiście może być adres na priv.

Eliza dziewczyny mają rację musisz to koniecznie sprawdzić i porozmawiać z lekarzem, nie wolno tego bagatelizować.

Denerwuję się przed jutrzejszą wizytą u gina...jak myślicie - zrobi mi usg??? I czy serduszko już usłyszę???
Nie stresuj się przed wizytą, będzie dobrze. Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży, u mnie wczoraj lekarz dostrzegł akcję serca, więc u Ciebie też jest szansa, ale myślę że na usłyszenie serduszka to jeszcze za wcześnie :))

uciekam gotować obiad,później jadę do ośrodka zdrowia załatwić sobie jakieś skierowania na badania bo mam ich masę a wszystkie kosztują nie mało.Buziaczki
Zaglądnę do was wieczorem być może nie padnę jak kawka jak co wieczór:-)
:-p

Witam się i ja :-)
Termin wyznaczony na 20 sierpnia. Mam już jedno dziecko, które 8 stycznia skończy 3 lata :-)

Eliiza jedz do szpitala. Lekarze zbadają, zobaczą co i jak i dadzą Ci leki, esli będzie taka potrzeba.

reklama
Przyszłam sie przywitac:)
Przed Nami dobrych kilka miesięcy wspierania, pocieszania i bycia razem:)
Ja ma termin z @ na 7.08 zas z usg na 22.08. Ja tak samo jak Ty celinka mam styczniowego chłopaka, ciekawe co teraz nam przyniesie brzusio:)

Do góry