reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

hehe flądra masz absolutnie normalne objawy. W pierwszej ciąży miałam dokładnie to samo. Zero objawów,zachcianek,mdłości, zmęczenia, kilogramów na +, brzuch zaczął rosnąć pod koniec 7 miesiąca wtedy tez pierwszy raz poszłam na dział dla ciężarnych w sklepie ;-) nie gadałam do brzucha,nie głaskałam,można powiedzieć, że mi to wisiało trochę. miłość i sygnał z kosmosu (czyt. instynkt) pojawił się około miesiąc po porodzie. Nie mówię że byłam wyrodną matką bo dbałam, kupowałam unranka, martwiłam się ale to uczucie, które było potem całkowicie mnie zaskoczyło. Wtedy nie czytałam forum, gazet nie wiedzałam nic i zyłam w blogiej nieświadomości. Teraz tez nie czuję się jakoś specjalnie, też zapominam, że jestem w ciąży ale jakoś łatwiej zwizualizować sobie jak to jest gdy Ci to ciepłe, umaziane krwią bobo położą po porodzie na brzuchu no i mdłości paskudne. Na rozczulanie się nad sobą, leżenie, oszczędzanie nie mam warunków bo mam żywe sreberko (właśnie spuściłby na siebie żylasko szpicem w dół) i kupę roboty ze swoją firmą. Zaraz ruszam w dziki tłum na wyprzedaże (bo vat na ubranka ma skoczyć) choć najchętniej puściłabym pawia i poszła spać bo spałam dzis 4 godziny ale life is brutal

NOWE MAMUŚki witam i gratuluję rozgoście się:tak:

reklama
Flądra, ciesz się, że nie masz żadnych objawów. Wygrałaś los na loterii :) Wiem, co mówię, bo ja już drugi raz z rzędu nie mam żadnych i bardzo mi z tym dobrze ;) Z czasem i tak przyjdą "objawy" związane z ciężarem dziecka, jeszcze będziemy mieć ich wszystkich serdecznie dość ;)

A co do przywiązania do Maluszka, to ja je poczułam poprzednio wyraźnie chyba wtedy, kiedy poczułam ruchy (18 tydzień). Ale to było przywiązanie "teoretyczne", takie rozumowe. Całym sercem poczułam je dopiero tydzień po porodzie, i to w ekstremalnej sytuacji, bo Franek wrócił na 2 doby do szpitala (miał żółtaczkę). Wtedy poczułam, że nie potrafię już bez niego żyć.
A teraz... Teraz boję się tego głupiego krwiaka... Zacznę się cieszyć Maleństwem dopiero jak on zniknie :/

celinka,nataszka,ala witajcie na wateczku, im nas wiecej tym razniej ;)
tym bardziej ze bedziemy rodzic w podobnym terminie
ja czuje ze jestem w ciazy, konskie dawki progesteronu robia swoje. mam ogromny brzuch,wzdety i zatrzymuje wode. poza tym juz zaczely sie problemy,krwawienia,bole no i ten paskudny krwiak. mimo to staram sie myslec pozytywnie

oo ewa widze ze i ty masz krwiaka, co z tym robisz? lezysz, leki?
ja w poprzedniej ciazy zwiazana bylam z dzieckiem bardzo mocno,cieszylam sie bardzo i marzylam o przyszlosci , robilam zakupy dla malego,ale po tym jak w 22 tc go stracilam zdalam sobie sprawe ze zaden tydzien ciazy nie jest bezpieczny i nigdy nie przestane sie martwic , cieszyc bede sie jak utule moje zdrowe dziecko

no to ja tez sie zalicze do tych babek bez objawow, gdyby nie usg i test nie wiedzialabym ze jestem w ciazy :)
a co do brzuszka to np ja juz czuje ze cos mi "rosnie" pod palcem czuje napieta skore i kulkę :) ale brzuch mi jeszcze nie rosnie :p

witajcie NOWE CIĘŻARÓWKI:-)

zjadłam własnie pomidorową a za chwile zjemy deser:-) mąż zrobił kolorową galaretke do tego bita smietana mniam mniam

czuje się tu u nas trochę nieswojo przyznac muszę mam nadzieje ze to się zmieni..
za 4dni dowiem się co z moim torbielem, mam nadzieje ze poszedł w cholere!

UFFF właśnie upiekłam chleb pełnoziarnisty taki ze słonecznikiem, sezamem itd. no i co? tak pachniało że obżarłam z niego dwie piętki z obu końców:zawstydzona/y: i chyba jeszcze kromeczkę sobie zrobię z szynką, nie jadłam dziś drugiego dania tylko rosołek w południe i teraz mam atak głodu.

Hej dziewczyny Heh ale wam fajnie ze nie macie objawow A ja sie mecze cale dnie nie dosyc ze z mdlosciami bolem krzyza to jeszcze z objawami nerwicy np scisniete gardlo caly dzien masakra normalnie Ciagle przez to musze cos podjadac i to slodycze na dodatek i popijam cola A w 1 ciazy zdrowo odzywialam sie od poczatku i malo przytylam Ale wam fajnie ze macie plaskie brzuszki Ja caly czas mam taki jakbym byla w 7 mies ciazy Nogi szczuple tylek tez piersi male ramiona szczuple tylko ten wiecznie wywalony brzuch do przodu heh

reklama
doti mam taka sama figure... mam 172 cm wzrostu i waze 80 kg przez brzuch :( a nie wiecie jak sie zdrowo odzywiac w ciazy by dzidzius zdrowo rusl ale zbedny tluszcz opuscil brzuszek? tak mysle ze chcialabym jednak zeby moj brzuszek byl ciazowy a nie tłusty... nie mwie o odchudzaniu bron Panie Boze ale moze jest cos co przyspieszy przemiane materii plus dlugie spacery :) zdrowa mama = zdrowy dzidzius

Do góry