reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

No zawsze zostaje metoda na "pomocnika" przyjdą już pal ich sześć ale może do cioci : poprasuje mi ciocia bo czasu nie mam, do babci: wpadnijcie, wpadnijcie a gar gołąbków by mi babcia przyniosła :) do kuzyna: zrobisz sobie herbatkę i mi przy okazji też :) i tak powymyślaj jak kogoś wykorzystać

reklama
kakakarolina, zgłębiłam temat kawy podczas karmienia i wszyscy dietetycy i pediatrzy mówią, że taka ilość 2 jest ok. Teraz dziecko nie ma jeszcze tak rozwiniętej wątroby żeby metabolizować kofeinę, podczas karmienia bardzo mała ilość kofeiny dociera do mleka ok. 1 procent, teraz cała idzie do dziecka.

Maggic, ja powiedziałam, że w szpitalu tylko po 1 osobie dziennie, a w domu nie ma szans, będą chrzciny to sobie obejrzą.

Ostatnia edycja:
Hmm... jak się wkurzę to powiem mojemu facetowi, że jeśli chce odwiedzin, to niech się sam zajmuje gośćmi, a ja zamykam się w pokoju i mam to gdzieś!
Szukam jakiegoś sensownego artykułu na ten temat w necie. Może jak dam do przeczytania mamie co nieco to może trochę zmądrzeje i odpuści sobie spraszanie mi gości.

Maggic ja czasem tak robiłam. Dziecko nie zawsze da się karmić w tłumie, często nie umie się wtedy skupić a Ty zrelaksować więc wstajesz, idziesz nakarmić i pojawiasz się za godzinkę:-)

Asia to dobrze bo bałam się odstawienia;-)

kakakarolina, 300 mg na dzień jest ok czyli 2, 3 słabe filiżanki. Ja w ciąży nie wypiłam ani jednej i już mi baaaardzo brakuje.

Karolina ja też nie piłam w pierwszej i też dziecko na tyłu usiąść nie może :sorry: teraz doszłam do wniosku, że cokolwiek nie zrobię i tak natura jest ode mnie sprytniejsza, więc trochę sobie folguję ;-)

No to mamy drugą dziewuchę !! :-D

Ostatnia edycja:
Gratulacje dla Doti i pierwszy poród sn. Super, że się udało jednak dziś i że córa układna i jednak się w kanał wpasowała w ostatniej chwili tak jak mi gin ostatnio opowiadała :)))
tak się cieszę że hej hej :-)

reklama
Do góry