reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

No zawsze zostaje metoda na "pomocnika" przyjdą już pal ich sześć ale może do cioci : poprasuje mi ciocia bo czasu nie mam, do babci: wpadnijcie, wpadnijcie a gar gołąbków by mi babcia przyniosła :) do kuzyna: zrobisz sobie herbatkę i mi przy okazji też :) i tak powymyślaj jak kogoś wykorzystać

reklama
kakakarolina, zgłębiłam temat kawy podczas karmienia i wszyscy dietetycy i pediatrzy mówią, że taka ilość 2 jest ok. Teraz dziecko nie ma jeszcze tak rozwiniętej wątroby żeby metabolizować kofeinę, podczas karmienia bardzo mała ilość kofeiny dociera do mleka ok. 1 procent, teraz cała idzie do dziecka.

Maggic, ja powiedziałam, że w szpitalu tylko po 1 osobie dziennie, a w domu nie ma szans, będą chrzciny to sobie obejrzą.

Ostatnia edycja:
Hmm... jak się wkurzę to powiem mojemu facetowi, że jeśli chce odwiedzin, to niech się sam zajmuje gośćmi, a ja zamykam się w pokoju i mam to gdzieś!
Szukam jakiegoś sensownego artykułu na ten temat w necie. Może jak dam do przeczytania mamie co nieco to może trochę zmądrzeje i odpuści sobie spraszanie mi gości.

Maggic ja czasem tak robiłam. Dziecko nie zawsze da się karmić w tłumie, często nie umie się wtedy skupić a Ty zrelaksować więc wstajesz, idziesz nakarmić i pojawiasz się za godzinkę:-)

Asia to dobrze bo bałam się odstawienia;-)

kakakarolina, 300 mg na dzień jest ok czyli 2, 3 słabe filiżanki. Ja w ciąży nie wypiłam ani jednej i już mi baaaardzo brakuje.

Karolina ja też nie piłam w pierwszej i też dziecko na tyłu usiąść nie może :sorry: teraz doszłam do wniosku, że cokolwiek nie zrobię i tak natura jest ode mnie sprytniejsza, więc trochę sobie folguję ;-)

No to mamy drugą dziewuchę !! :-D

Ostatnia edycja:
Gratulacje dla Doti i pierwszy poród sn. Super, że się udało jednak dziś i że córa układna i jednak się w kanał wpasowała w ostatniej chwili tak jak mi gin ostatnio opowiadała :)))
tak się cieszę że hej hej :-)

reklama
Do góry